1. EGLO FRADELO - fali-mennyezeti lámpa (LED)
  8 690 Ft 
  Részletek
 2. EGLO TOWNSHEND 3 - fali-mennyezeti lámpa (2xE27, fekete)
  12 990 Ft 
  Részletek
 3. EGLO MALVA - fali-mennyezeti lámpa (1xE27, Ø31,5 cm)
  8 390 Ft 
  Részletek
 4. EGLO TOWNSHEND 3 - fali-mennyezeti lámpa (3xE27, fekete)
  19 990 Ft 
  Részletek
 5. EGLO TABILLANO - fali-mennyezeti lámpa (3xE27)
  18 990 Ft 
  Részletek
 6. EGLO TABILLANO - fali-mennyezeti lámpa (2xE27)
  12 990 Ft 
  Részletek
 7. EGLO TOWNSHEND 3 - fali-mennyezeti lámpa (3xE27, fehér)
  15 990 Ft 
  Részletek
 8. EGLO ARBORIO - fali-mennyezeti lámpa (3xGU10)
  5 590 Ft 
  Részletek
 9. EGLO CUMBRECITA - fali-mennyezeti lámpa (LED, 16W)
  26 990 Ft 
  Részletek
 10. EGLO TOWNSHEND 3 - fali-mennyezeti lámpa (2xE27, fehér)
  9 990 Ft 
  Részletek
 11. EGLO CUMBRECITA - fali-mennyezeti lámpa (LED, 8,3W)
  16 990 Ft 
  Részletek
 12. EGLO FRADELO 1 - fali-mennyezeti lámpa (LED, 14x14cm)
  8 690 Ft 
  Részletek
 13. EGLO MASIANO 1 - fali-mennyezeti lámpa (LED)
  8 990 Ft 
  Részletek
 14. EGLO VILLABATE - fali-mennyezeti lámpa (3xE27)
  29 990 Ft 
  Részletek
 15. EGLO CUMBRECITA - fali-mennyezeti lámpa (LED, 24,3W)
  34 990 Ft 
  Részletek
 16. EGLO FRADELO 1 - fali-mennyezeti lámpa (3xLED)
  19 990 Ft 
  Részletek
 17. EGLO BERREGAS - fali-mennyezeti lámpa (3xE27)
  25 990 Ft 
  Részletek
 18. EGLO VILLABATE - fali-mennyezeti lámpa (2xE27)
  17 990 Ft 
  Részletek
 19. EGLO MASIANO 1 - fali-mennyezeti lámpa (2xLED)
  14 990 Ft 
  Részletek
 20. EGLO BERREGAS - fali-mennyezeti lámpa (2xE27)
  17 990 Ft 
  Részletek
 21. TWEEN LIGHT BRESSANONE - fali-mennyezeti lámpa (1xLED)
  6 990 Ft 
  Részletek
 22. OSRAM COLOR+WHITE - fali-mennyezeti lámpa (LED, kerek)
  12 990 Ft 
  Részletek
 23. EGLO VALLASPRA - fali-mennyezeti lámpa (1xE14)
  7 500 Ft 
  Részletek
 24. TWEEN LIGHT BRESSANONE - fali-mennyezeti lámpa (2xLED)
  12 990 Ft 
  Részletek
 25. LEUCHTENDIREKT STEFAN - fali-mennyezeti lámpa (1xGU10, kerek)
  4 390 Ft 
  Részletek
 26. LEUCHTENDIREKT STEFAN - fali-mennyezeti lámpa (4xGU10, szögletes)
  18 990 Ft 
  Részletek
 27. EGLO TORENO - fali-mennyezeti lámpa (2xGU10)
  12 000 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Fali- és mennyezeti lámpa – A praktikus választás

A fali- és mennyezeti lámpák gyakran alkalmazott megoldások az otthonainkban. A legtöbb helyiség esetében előszeretettel alkalmazzuk őket, hiszen általános világítótestként tökéletesen ellátják a feladatukat. A beltéri lámpák között komoly szerep hárul a különböző fali és mennyezeti lámpákra; noha ma már sokféle lámpát használunk, a klasszikusnak tekinthető megoldások gyakorlatilag nélkülözhetetlenek.

Egy-egy mennyezeti lámpa alapjaiban határozza meg a helyiség összképét. Stílusa mellett az általa alkalmazott fényforrások is befolyásolni képesek a helyiségek hangulatát. Mielőtt kiválasztanánk a számunkra tökéletes fali- és mennyezeti lámpát, mindenképpen érdemes számba venni, a szóban forgó helyiség milyen fényviszonyokkal rendelkezik, mennyi természetes fény szűrődik be a nyílászárókon keresztül. Nem szabad elfelejteni, hogy minden egyes helyiség más és más típusú megvilágítást igényel; a nappalikban, a hálószobákban, a konyhákban, az előszobákban vagy épp a fürdőszobákban más és más megoldásokra van szükségünk.

A lámpákra természetesen világítótestként tekintünk, hiszen ez az elsődleges funkciójuk, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg az esztétikai és dekorációs jelentőségükről sem. A mennyezeti és a fali lámpa mindig a szemünk előtt van, ráadásul szerepének köszönhetően mindig a figyelem középpontjába kerül. Ennek fényében nem túlzás azt állítani, hogy a mennyezeti és falilámpa alapjaiban határozza meg a helyiség lakberendezését. Ha jól választunk, egy igényes lámpatesttel könnyedén feldobhatjuk a helyiség hangulatát, elhibázott választás esetén viszont ellentétes hatást érhetünk el. Érdemes tehát alaposan mérlegelni az esztétikai szempontokat is. Válasszunk tehát körültekintően, döntsünk az ízlésünknek megfelelő mennyezeti és fali lámpák mellett! A BAUHAUS kínálatában megtalálhatjuk a számunkra tökéletes kínálatot.

Nem szabad megfeledkezni azonban arról, hogy a helyiség hangulatát nem csupán maga a lámpatest fogja meghatározni, hanem a használatban lévő fényforrások és kompakt fénycsövek is. Mivel a mennyezeti és falilámpák gyakran az elsődleges fényforrás szerepét töltik be, emiatt a világításra fordított energia jelentős hányadát ezek fogják felhasználni. Nem mindegy tehát, hogy milyen fényforrásokat választunk.

A cseppet sem energiatakarékos wolframszálas izzók mára eltűntek, ráadásul a halogénizzók is a korszakuk legvégét élik. Ma már az energiatakarékos kompakt fénycsövek és a LED-fényforrások korát éljük. Az úgynevezett kompakt fénycsövek akár 75-80 százalékos megtakarítást képesek eredményezni a régi wolframszálas izzókhoz képest, vagyis negyedrész energiára van szükségünk ahhoz, hogy bevilágítsuk a helyiségeinket. Az elektronikai vezérlésnek köszönhetően ezek a fénycsövek ma már tökéletesen viselik a gyakori kapcsolgatásokat is. Persze meg kell említeni a hátrányos tulajdonságukat is; bekapcsolást követően átlagosan 20-60 másodpercre van szükségük, hogy elérjék a maximális fényerejüket. Kiváló várható élettartammal rendelkeznek, így a viszonylagosan magasabb áruk ellenére sokszorosan megtérülő választást jelentenek.

A kompakt fénycsöveknél is rendelkezik energiatakarékosabb megoldás; ez a LED-fényforrás. A LED-lámpák esetében a fényt egy világító félvezető dióda biztosítja, aminek köszönhetően akár 90 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el. Ezek a fényforrások számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően ma már a világítástechnika legfontosabb szereplőjeként tekintünk rájuk. Rendkívül magas élettartamuknak köszönhetően akár 10-20 éven keresztül is használhatók lehetnek; akár 40-50 ezer munkaórát is elvárhatunk tőlük, azonban érdemes tudni, hogy hozzávetőlegesen 20-25 ezer munkaórát követően veszítenek a fényerejükből, ezt követően a fényforrások cseréjére lehet szükség.

A mennyezeti és a falilámpa energiatakarékos fényforrásokkal ellátva tökéletes választást jelenthet az otthonunk megvilágítása során. Az előszobák esetében lehetőleg részesítsük előnyben a meleghatású sárgás fényeket, amelyek barátságosabbá varázsolják az otthonunkat. A nappaliszobákban ajánlott különböző kiegészítő lámpákat alkalmazni, hiszen ezek, egyes tevékenységek során, teljes egészében pótolhatják a mennyezeten elhelyezett, általános lámpákat. A nappalikban a fali- és mennyezeti lámpák mellett előszeretettel alkalmazunk különböző asztali- és állólámpákat. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a termékeket, amelyek leginkább megfelelnek az igényeinknek és az ízlésünknek, illetve amelyekkel otthonosabbá varázsolhatjuk a lakásunkat.

Card logos