Okosotthon

Megtekintés Rács Lista

1-9/146 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/146 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

OTTHONAUTOMATIZÁLÁS

Az otthonautomatizálásnak köszönhetően kényelmesebbé, biztonságosabbá és gazdaságosabbá tehetjük a lakóingatlanunkat. Nem véletlen, hogy az otthonoptimalizálással kapcsolatos megoldások iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ami a rendszerek rohamos fejlődését is magával hozta. Nem túlzás azt állítani, hogy a különböző rendszerekben mindenki megtalálhatja a saját személyes igényeinek megfelelő megoldásokat.

Az otthonautomatizálás egyik fő célja, hogy megkönnyítse a mindennapi életünket, illetve kényelmesebbé tegye magát az otthonunkat. Az ilyen megoldásoknak köszönhetően jelentős mennyiségű időt takaríthatunk meg, amit arra fordíthatunk, amire csak szeretnénk. Az otthonautomatizálás rendszerint egy központi egység segítségével történik, ami egyetlen gombnyomásnak köszönhetően olyan funkciókat képes biztosítani számunkra, amit korábban hosszas monoton műveletként tudtunk csak elvégezni.

A kényelmünket szolgálják azok az automatizált és félautomatizált megoldások is, amelyek egy teljes munkaszakaszt vagy feladatot képesek elvégezni a beavatkozásunk nélkül. Gondoljunk a robotfűnyírókra, amelyeket csupán be kell kapcsolnunk, ezt követően teljesen önállóan elvégzik a feladatukat. Az ilyen gépek, a WiFi vezérlésnek köszönhetően, akár számítógépről vagy okostelefonról is vezérelhetők, így egyszerű utasításokat adhatunk nekik, miközben a limonádénkat szürcsöljük. Fontos megemlíteni azt is, hogy ezek a fejlett eszközök nem csupán az automatizált megoldásaikkal hívják fel magukra a figyelmet; megfelelnek minden olyan minőségi elvárásnak is, amit egy fűnyíróval szemben támaszthatunk. Alkalmasak akár nagyobb területek nyírására, akár lejtős terepen is…

Az otthonautomatizálás másik célja a biztonságunk növelése. Mindenki szeretné tökéletes biztonságban tudni a szeretteit, illetve az értékeit. Ebben nyújtanak segítséget azok a biztonsági rendszerek, amelyek intelligens automatizálással rendelkeznek. Az intelligens megoldások a nap minden percében vigyáznak az otthonunkra; nem fáradnak el, nem mennek aludni, rájuk mindig számíthatunk. A távoli vezérlésnek köszönhetően akár a város másik pontjáról vagy a világ másik feléről is felügyelhetjük az otthonunkat. Bármikor ránézhetünk a kamerák által közvetített képre, ellenőrizhetjük, minden rendben van-e az otthonukban…

Természetesen fontos megemlíteni azt is, hogy az otthonautomatizálásnak köszönhetően jelentős összegeket takaríthatunk meg. Gondoljunk az intelligens termosztátokra, amelyek segítenek a fűtési energia optimális felhasználásában, ezzel csökkentve a túlfűtésből származó veszteségeket. Érdemes elmondani azt is, hogy a fűtés és a klímahasználat optimalizálásával akár 30 százalékos megtakarítást érhetünk el, így az intelligens rendszer kiépítésének költsége hamar megtérülhet. Az intelligens rendszereknek köszönhetően az otthonunk automatikus módon alkalmazkodik az időjárás változásaihoz, legyen szó a világítás vagy a fűtés optimalizálásáról. Mindezek együttes vezérlése, illetve automatizálása hozzájárul a nyílászárókon keresztül távozó hőmennyiség csökkenéséhez.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában számos olyan eszköz található, amelyek segítségével kényelmesebbé, biztonságosabbá és gazdaságosabbá tehetjük az otthonunkat. Válasszuk azokat, amelyekre szükségünk van, és élvezzük az általuk biztosított előnyöket!