Világítás

Megtekintés Rács Lista

1-9/1927 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/1927 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

VILÁGÍTÁS

A BAUHAUS szakáruház és webshop kínálatában kiváló minőségű világítástechnikai berendezéseket vásárolhatunk beltéri és kültéri világításhoz egyaránt, de kedvünkre válogathatunk különféle fényforrások, kapcsolók, csatlakozóaljzatok között is, valamint különböző lámpák, kiegészítők, hosszabbítók és elosztók széles választéka is vár bennünket.

A világítás nagyban meghatározza egy adott tér hangulatát. Ugyanaz a szoba hangulatvilágítással, vagy világítás nélkül teljesen más hangulatú lehet. Nagyon fontos, hogy ne engedjünk a csábításnak, ne csupán a lámpa külső formája alapján válasszuk ki a világítótesteket, ugyanis ahhoz, hogy a későbbiekben elégedettek legyünk és gazdaságosan tudjuk üzemeltetni lakásunkat, néhány szempontot nem árt figyelembe venni!

Ha egy nagyobb helyiség megvilágítása a cél, akkor mindenképpen érdemes több, különböző típusú lámpát beszerezni, akár mennyezeti lámpára, állólámpára, spotlámpára vagy falilámpára is gondolhatunk, kinek mi tetszik, mi az, amit szívesen használ.

A többfajta fényforrás optikailag nagyítja a helyiséget. Természetesen minden helyiségbe más és más típusú világítótest kerül, mint ahogy a világítás típusa is más és más lesz. A konyha megvilágításánál, nyilvánvalóan, az étkezőasztalra és a munkafelületre kell fókuszálni a lehető legtöbb fényt, sőt, nem árt arra is odafigyelni, hogy a lámpa fényereje szabályozható legyen. De a hálószobában és a nappaliban elhelyezett fényszóróknál is mindenki értékelni fogja a szabályozhatóságot.

A lakberendezés során a lámpákat az utolsó elemként vásároljuk meg, egyrészt, mert nélkülük is tud működni a lakás, másrészt meg azért, mert ekkor már tudjuk a bútorok és fal színét, a padló és a szőnyeg színét és típusát is. Nagyon fontos, hogy a világítás összhangban legyen a lakás stílusával, nagyon elütő lehet egy klasszikus berendezésű otthon valamiféle modern világítótestekkel és fordítva is. A minimál stílusú berendezéshez, természetesen, bátran használhatunk design lámpákat, vagy akár színváltoztató fényekkel is hozzájárulhatunk a szoba modern kialakításához.

Amikor világításról van szó, az egyik fontos kérdés, ami felmerül, nem más, mint az energiafogyasztás, valamint a világítótest élettartama. A LED-világítással biztosan nem fogunk mellényúlni, nem követhetünk el hibát, ha LED-lámpákkal szereljük fel lakásunkat. Ezekről elmondhatjuk, hogy a jelenleg forgalomban levő világítótestek közül ezek a leginkább energiatakarékosak. A valóban erős fény előcsalogatása érdekében használhatunk LED-szalagokat.

A kültéri világítótestek beszerzésére is legalább annyi lehetőségünk van, mint a fent említett beltéri világítástechnikai eszközök vásárlásakor. Nemcsak a lakáson belül, hanem kívül is jelentős szerepe van a világításnak. Egy szakszerűen megtervezett kültéri kivilágítás, vagy a ház mellékhelyiségeinek megfelelő világítótestekkel való felszerelése nagyban megkönnyíti az esti közlekedést, esetleg munkavégzést vagy szórakozást udvarunkban, garázsban, pincékben stb. Biztonsági funkciók terén is igen lényeges a megfelelő világítás. Sokszor akár az illetéktelen betolakodókat is elriaszthatja egy úszó udvar, vagy egy jól megvilágított pincehelyiség. Ezeknek is gazdag kínálatával találjuk szembe magunkat, amennyiben szétnézünk a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában.

A különböző típusú fényforrások külön kategóriát képeznek a világítási termékek között. Itt a LED, a halogénlámpák, az energiatakarékos fényforrások, fénycsövek és speciális fényforrások közül vásárolhatunk. Ha összeadjuk, rádöbbenünk, hogy az otthonunkban rengeteg különböző lámpát és fényforrást használunk annak érdekében, hogy a napnyugta után is ideális látási körülményeket és hangulatos megvilágítást biztosítsunk saját magunk és családunk számára.

Kapcsolók és csatlakozóaljzatok nélkül nincs világítás otthonunkban. Ezek a termékek, amellett, hogy fontos funkciójuk van, ma már esztétikailag is meg kell, hogy feleljenek a modern kor követelményeinek. Éppen ezért süllyesztett kapcsolókat és szerelvényeket, emellett falon kívüli kapcsolókat és szerelvényeket, kapcsolókereteket és sorolható szerelvényeket is vásárolhatunk.

Az egyéb lámpák és kiegészítők között megtaláljuk az elemlámpákat, munkalámpákat, mozgásérzékelőket, elemeket, akkumulátorokat, vezérelhető aljzatokat és villanyszerelési anyagokat.

Mint látjuk: a világítástechnikai eszközök széles arzenálja áll rendelkezésünkre eme gazdag kínálatból, így mindannyian meg tudjuk találni a legmegfelelőbb eszközöket, amelyekkel lakásunk energiatakarékosan és esztétikusan ugyan, de fényárban úszhat. Válogassunk és vásároljunk kedvünkre!