1. BRILONER - mennyezeti lámpa (CCT LED, Ø76cm)
  29 990 Ft 
  Részletek
 2. TWEEN LIGHT ARONA BIG - mennyezeti lámpa (LED)
  39 990 Ft  24 990 Ft 
  Részletek
 3. TWEEN LIGHT - LED-panel (Ø80cm, 40W)
  18 990 Ft 
  Részletek
 4. Mennyezeti lámpa (LED, Ø29,3cm)
  9 990 Ft 
  Részletek
 5. LEUCHTENDIREKT FRIDA - mennyezeti lámpa (LED, Ø60cm)
  24 990 Ft 
  Részletek
 6. TWEEN LIGHT SKYLER STAR - mennyezeti lámpa (LED, Ø90cm)
  45 990 Ft 
  Részletek
 7. TWEEN LIGHT STELLA - mennyezeti lámpa (LED, Ø86cm)
  35 990 Ft 
  Részletek
 8. LEUCHTENDIREKT SATOB - mennyezeti lámpa (LED)
  11 490 Ft 
  Részletek
 9. LEUCHTENDIREKT - LED-szalag (3m)
  3 790 Ft 
  Részletek
 10. LUXERA - beépíthető spotlámpa (LED, GU10, króm-kristály)
  2 990 Ft 
  Részletek
 11. TWEEN LIGHT ECO - mennyezeti lámpa (LED, Ø26cm)
  3 490 Ft 
  Részletek
 12. BRILONER - mennyezeti lámpa (CCT LED, Ø39cm)
  11 990 Ft 
  Részletek
 13. GLOBO ANNIKA - függeszték (4xE27, matt nikkel)
  26 990 Ft 
  Részletek
 14. TWEEN LIGHT ECO - mennyezeti lámpa (LED, RGB, Ø26cm)
  4 990 Ft  3 490 Ft 
  Részletek
 15. TRIO SAMURAI - mennyezeti lámpa (LED, 42x42cm)
  21 990 Ft 
  Részletek
 16. TWEEN LIGHT TOUCH - konyhapult-világítás (LED)
  6 490 Ft 
  Részletek
 17. EGLO TOWNSHEND - mennyezeti lámpa (3xE27, fekete)
  20 990 Ft  19 990 Ft 
  Részletek
 18. LEUCHTENDIREKT FRIDA - mennyezeti lámpa (LED, Ø40cm)
  14 590 Ft 
  Részletek
 19. LUXERA SPHERA - mennyezeti lámpa (5xG9, Ø40cm)
  59 990 Ft 
  Részletek
 20. Mennyezeti lámpa (LED, Ø49,5cm)
  19 990 Ft 
  Részletek
 21. GLOBO AYANA - beltéri mennyezeti lámpa (1xE27)
  5 290 Ft 
  Részletek
 22. TWEEN LIGHT ARONA - mennyezeti lámpa (LED, 53x53cm)
  19 990 Ft 
  Részletek
 23. GLOBO AYANA - beltéri mennyezeti lámpa (3xE27)
  12 990 Ft 
  Részletek
 24. CAMARGUE MIRA - tükörmegvilágító (LED)
  11 290 Ft 
  Részletek
 25. PREZENT ELIOT - fürdőszobai mennyezeti lámpa (2xE14)
  6 990 Ft 
  Részletek
 26. EGLO REVILLA 1 - mennyezeti lámpa (1xE27, Ø38cm, fehér)
  8 990 Ft 
  Részletek
 27. TRIO SHOGUN - mennyezeti lámpa (LED, Ø42cm)
  21 990 Ft 
  Részletek
 28. EGLO PANDELLA 1 - fürdőszobai lámpa (LED, 40cm)
  15 490 Ft 
  Részletek
 29. Mozgásérzékelős LED-szalag (2x1,2m)
  5 990 Ft 
  Részletek
 30. LEUCHTENDIREKT - LED-szalag (RGB, 3m)
  5 490 Ft 
  Részletek
 31. GLOBO BALLERINA - mennyezeti lámpa (1xE27)
  4 990 Ft 
  Részletek
 32. EGLO REVILLA 1 - mennyezeti lámpa (1xE27, Ø38cm, antracit)
  8 990 Ft 
  Részletek
 33. WOFI CIARA - függeszték (5xE14, kerek)
  29 990 Ft 
  Részletek
 34. LEUCHTENDIREKT LABOL - mennyezeti lámpa (LED)
  11 490 Ft 
  Részletek
 35. GLOBO JASMINA - beltéri mennyezeti lámpa (2xE27)
  8 490 Ft 
  Részletek
 36. TWEEN LIGHT PINTO - beltéri mennyezeti lámpa (LED)
  6 290 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Beltéri világítás – Beltéri lámpa választása körültekintéssel

A beltéri világítás a lakberendezés fontos része; gyakorlati és esztétikai szempontoknak is meg kell felelnie, ráadásul a fények alapjaiban határozzák meg a lakberendezésben használt bútorok és kiegészítők megjelenését. Vitathatatlan, hogy a beltéri lámpák kiválasztására figyelmet kell fordítani, de melyek azok a tudnivalók, amelyeket mindenképpen számításba kell vennünk?

Nagyon fontos, hogy a lámpák kiválasztása és elhelyezése tudatos legyen. Az nem jó módszer, ha megelégszünk az első utunkba kerülő lámpával, akármilyen is az… Minden egyes lámpának meg kell felelnie a gyakorlati elvárásoknak, ugyanakkor illeszkednie kell a lakásunk hangulatához és stílusához. Természetesen több lámpát is elhelyezhetünk egy helyiségben, de mindegyiknek meg kell felelnie a fenti szempontoknak: Gondoljunk a nappali szobákra, ahol az elsődleges mennyezeti világítás mellett gyakran állólámpákat, asztali lámpákat és LED-szalagokat is elhelyezünk. Sőt, polcmegvilágító rendszereket is szívesen alkalmazunk. A lehetőségeink száma gyakorlatilag végtelen, rengeteg különböző lámpatest áll rendelkezésünkre, amelyeket különböző energiatakarékos fényforrásokkal láthatunk el.

Míg a konyhákban és a gyerekszobákban a magasabb fényerő alapvető elvárás, addig a nappalikban és a hálószobákban nagyszerű hatást érhetünk el kisebb fényerővel rendelkező lámpák használatával. Természetesen vannak helyzetek, amikor nagy fényerőre van szükségünk, ilyen esetben a célzott megvilágítást biztosító lámpák nyújthatnak ideális megoldást.

A helyi megvilágítást biztosító lámpák használatával akár jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, hiszen kisebb teljesítménnyel rendelkező fényforrásokat kell alkalmaznunk. Persze nem feledkezhetünk meg az energiatakarékos fényforrások használatáról sem. Mára kiszorultak a forgalomból a régi típusú izzók, azonban az energiatakarékos megoldások energiaigénye is jelentős mértékben eltérhet. Azokban a helyiségekben, ahol gyakori fel- és lekapcsolásra van szükség, mindenképpen LED-fényforrásokat használjunk, hiszen a fénycsöves kompakt megoldások elég rosszul viselik az állandó túl gyakori kapcsolgatást!

Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy melyik helyiségben milyen beltéri lámpát, illetve milyen fényforrást alkalmazunk. A nappalikban helyezzük el a legszebb lámpákat; mivel itt töltjük a legtöbb időt, rendszerint az itteni lámpák kiválasztására fordítunk legtöbb figyelmet. Mindenképpen érdemes kiegészítő világítást is betervezni. Így biztosíthatjuk, hogy igény szerint használhassunk hangulatvilágítást, csökkentett és teljes világítást is. A hálószobák esetén kiemelt figyelmet érdemelnek a hangulatvilágítást biztosító, kisebb fényerővel rendelkező lámpák. Nem szabad elfelejteni, hogy a színhőmérséklet jelentősen befolyásolja a hangulatunkat; a sárgás fények felkészítenek a pihenésre, így a hálószobák esetében, természetesen, ezeket érdemes előnyben részesíteni. A gyerekszobák esetében mindenképpen szükségünk lesz egy elsődleges mennyezeti fényforrásra, ami kellő megvilágítást biztosít a gyermekeink számára. Emellett kiegészítő lámpákat is érdemes alkalmazni; tartsuk szem előtt a biztonságot is, ezért válasszunk LED-technológiát!

A konyhák esetében előszeretettel használunk olyan lámpákat, amelyek kellő fényerőt képesek biztosítani, mégsem akadályoznak bennünket a mindennapi munkavégzés során. A korszerű konyhai lámpák jellemzően LED-fényforrást vagy kompakt fénycsövet tartalmaznak. Mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy a pultmegvilágítás során erős fehér fényt alkalmazzunk, hiszen ez biztosítja számunkra legjobb látási körülményeket! A fürdőszoba esetében is érdemes előnyben részesíteni a fehérfényű lámpákat, ugyanakkor szükség lehet célzott megvilágítást biztosító lámpákra is.

Ha némi figyelmet fordítunk a lámpák gyakorlati és esztétikai szempontjaira, aligha fordulhat elő, hogy melléfogunk. Ugyanakkor vigyáznunk kell arra, hogy ne kövessünk el olyan szarvashibát, ami miatt a kiépített beltéri világítás nem tölti be a funkcióját! A világítást mindig úgy tervezzük meg, hogy a természetes fények nélkül is elégséges fényerőt legyenek képesek biztosítani. Hiába rendelkezik sok ablakkal a helyiség, borús estéken az aligha segít. Ezért figyeljünk arra, hogy a lámpák a helyiség minden szegletében kellő fényerőt tudjanak biztosítani; nem kell mindet használunk, de álljon rendelkezésünkre elegendő fény, ha szükséges! Ne feledkezzünk meg a színhőmérséklet fontosságáról; a túlzottan hideg fény a klasszikus berendezésű lakásoktól idegen, ráadásul inkább éberségre késztetnek bennünket, mintsem felkészítenének a pihenésre és az alvásra. Ezért a leghidegebb fényű lámpákat csak lokális megvilágításra, illetve nagy fényerőszükséglet esetén használjuk! Ha a LED-technológia mellett döntünk, kerüljük el a gyanúsan olcsó, nem megbízható fényforrásokat! Ezek hűtőbordás szerkezete gyakran nem felel meg az elvárásoknak, ezért idejekorán tönkremehetnek. Ha mozgásérzékelő kapcsolót szeretnénk alkalmazni a nagy forgalmú helyiségekben, az esetben kerüljük a kompakt fénycsövek használatát, mivel kifejezetten rosszul tűrik a gyakori fel-lekapcsolást.

Mindenképpen tudnunk kell, hogy a beltéri lámpák csakis a lakásban használhatók, kültéren egyáltalán nem. Megfelelő védelem hiányában rendkívül gyorsan tönkremennének, ráadásul balesetveszélyesek lennének. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a beltéri lámpákat, amelyek otthonossá és igényessé varázsolják a lakásunkat. Válasszuk az ízlésünknek megfelelő termékeket!

Card logos