1. SIKA SIKAGARD 703W - vízlepergető impregnáló (5L)
  9 690 Ft 
  Részletek
 2. FABRO PROTECT - vízlepergető impregnáló (5L)
  7 990 Ft 
  Részletek
 3. SIKA SIKAGARD 703W - vízlepergető impregnáló (2L)
  4 690 Ft 
  Részletek
 4. KNAUF - kőimpregnáló (1L)
  3 990 Ft 
  Részletek
 5. LB-KNAUF CASTONE FINISHER - impregnáló (1l)
  3 090 Ft 
  Részletek
 6. KNAUF - kőápoló (2,5L)
  9 390 Ft 
  Részletek
 7. FABRO PROTECT - vízlepergető impregnáló (0,9L)
  1 990 Ft 
  Részletek
 8. FABRO UNIVERSAL - vízlepergető impregnáló (5L)
  19 190 Ft 
  Részletek
 9. SOUDAL SILICOAT - impregnáló (1L)
  2 990 Ft 
  Részletek
 10. DEEP SHINE - színmélyítő impregnáló (1L)
  4 490 Ft 
  Részletek
 11. FABRO - gipszimpregnáló (1L)
  2 190 Ft 
  Részletek
 12. FABRO UNIVERSAL - vízlepergető impregnáló (1L)
  4 990 Ft 
  Részletek
 13. KNAUF - cementfátyol-eltávolító (2,5L)
  5 290 Ft 
  Részletek
 14. MELLERUD - napellenző-impregnáló (0,5L)
  3 690 Ft 
  Részletek
 15. KNAUF - kőporcelánlap-tisztító (1L)
  2 490 Ft 
  Részletek
 16. DEN BRAVEN PRIME - falazatimpregnáló (1L)
  2 290 Ft 
  Részletek
 17. MELLERUD - napellenző-tisztító (1L)
  2 690 Ft 
  Részletek
 18. SOUDAL SWIPEX XXL - ipari tisztítókendő (20db)
  590 Ft 
  Részletek
 19. MELLERUD - teakfatisztító (1L)
  2 690 Ft 
  Részletek
 20. TANGIT KS - tisztítókendő (100db)
  4 690 Ft 
  Részletek
 21. KNAUF - cementfátyol-eltávolító (1L)
  2 290 Ft 
  Részletek
 22. MAPEI KERANET - cementfátyol eltávolító (750g)
  4 790 Ft 
  Részletek
 23. DEEP SHINE - színmélyítő impregnáló (5L)
  18 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Impregnáló és tisztító

A téglafal védelmére kiváló módszer az impregnálás. Az impregnálás során a téglába beivódó folyadék védőréteget képez, ennek a rétegnek köszönhetően a szennyeződést könnyen el lehet távolítani. Nemcsak higiéniai célokból előnyös az említett termék, hanem fagykár ellen is védelmet nyújthat.

A tégla belső szerkezetébe könnyen bejut a víz, ami aztán megfagy, és – mivel a jég térfogata nagyobb, mint a vízé – a jég szétfeszíti a tégla anyagát, ez töréshez, repedéshez vezethet. Természetesen a tégla minőségétől is függ, mennyire áll ellen az időjárás viszontagságainak. A régen készült téglák között is vannak tartós, megbízható anyagok, illetve ma is készítenek fagyálló építési kellékeket. Azonban a tégla és fuga ellenálló képességét mindenképpen fokozhatjuk, ha bekenjük impregnáló folyadékkal. Ezeket az anyagokat betonra, vakolatra, látszótégla falazatra, valamint kő és cementezett felületekre is felvihetjük, természetesen típustól függően. Sőt vannak színfeljavító impregnálószerek is, ezek különleges, nedves hatást adnak a kezelt felületnek, amellett, hogy védelmet biztosítanak.

Az impregnáló folyadék használatával a kezelt felület vízlepergetővé válik, azonban az építőanyag továbbra is páraáteresztő marad, ezt a képességét nem veszíti el továbbra sem. Mindenféle nedvesedés okozta kár elkerülhetővé válik, így a fagyás, repedés, mállás, mészkiszivárgás, algásodás, mohásodás, penészesedés.

Nagyon fontos, mielőtt használjuk az adott impregnáló folyadékot, ügyeljünk arra, hogy a kezelésre szánt felület tiszta és száraz legyen. Ha külső felhasználásra szánjuk, válasszunk egy esőmentes napot a felvitelre, és semmiképpen ne fagypont közeli hőmérsékletben végezzük a munkát! Nyári hőségben, felforrósodott falterületre sem szabad alkalmazni. Mivel a felület impregnálása tartósítási folyamat, azzal is számolnunk kell, hogy az esetleges flekkeket, maszatokat is rögzítjük a felületen, ezért kiemelten oda kell figyelnünk az alapos tisztításra.

Az impregnáló folyadékot ecsettel, hengerrel, vagy szivaccsal tudjuk felvinni. Javasolt két rétegben alkalmazni, ha lehet, ne várjuk meg, hogy a felvitt első réteg megszáradjon, közvetlenül utána vigyük fel a második, vagy akár a harmadik réteget is. A teljes védelem körülbelül egy hét után alakul ki. Használat előtt mindig végezzünk próbakezelést!

Az impregnáló folyadékok mellett meg kell említenünk a speciális összetételű tisztítószereket is. Ezek a termékek kiválóan tisztítják az építkezés, burkolás során cementfátyolosan, vakolatdarabosan maradt felületeket. Használhatók csempék, téglák, betonfelületek, lakkozott és krómozott felületek tisztítására is, mert nem tartalmaznak maró hatású összetevőket, kíméletesen és megbízhatóan távolítják el a legmakacsabb szennyeződéseket is. Mielőtt azonban vásárlásra, illetve használatra kerül sor, nézzük meg az összetevőket és ezeknél a termékeknél is végezzünk próbát kisebb felületen. Egyes tisztítókat nem javasolnak alumínium, márvány, zománc és mészkő felületekre.

Ezek közé a termékek közé soroljuk a napellenzők impregnálásához kifejlesztett folyadékot is, amely a penésszel, szennyeződéssel szemben éppúgy felveszi a harcot, mint a napfénnyel. A termékkel napernyőket, hátizsákokat, kabriótetőket és esőkabátokat is tudunk kezelni.

Impregnáló folyadékokat külön kifejlesztettek faanyagok tartósítására is. Hasonlóan történik a felvitelük és használatuk, mint a fent említett termékeké, hasznos lehet a szennyeződések eltávolításában is, de megőrzi a fa mintáját, színét, és tartósítja az anyagát.

Card logos