Fugázó és ragasztó

Megtekintés Rács Lista

1-9/300 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/300 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FUGÁZÓ ÉS CSEMPERAGASZTÓ

A padlólapok és a falicsempék örökzöld megoldást kínálnak. Előszeretettel használjuk őket az előszobákban, a konyhákban és a fürdőszobákban is. A tökéletes és hibátlan felhelyezésük azonban csak akkor lehetséges, ha megfelelő csemperagasztót és fugázót választunk.

Felvetődik a kérdés, milyen csemperagasztóra lehet szükségünk, mit kell tudnunk velük kapcsolatban… Érdemes tudni, hogy a ragasztók különböző tulajdonságokkal bírhatnak, így egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk. Néhány évtizeddel ezelőtt a csempét még cementes habarccsal ragasztották fel, ez a megoldás azonban hagyott kívánnivalót maga után. Szerencsére ma már valódi csemperagasztó készítmények állnak rendelkezésünkre, amelyek tökéletes végeredményt képesek biztosítani a munkánk során.

Tulajdonképpen nem túlzás azt állítani, hogy a mai korszerű csemperagasztók használata gyerekjáték; rendkívül egyszerűen dolgozhatunk a segítségükkel. A bekeverésük és a felületre történő felhordásuk sem jelenthet problémát. A kínálatban többféle termékkel találkozunk, így mindig a felhasználásnak megfelelő készítményt választhatjuk.

A porállagú csemperagasztók népszerű és praktikus választást jelentenek. Nagy előnyük, hogy száraz tárolás esetén hosszútávon megőrzik a minőségüket, így annyit használhatunk fel belőlük, amennyire szükségünk van, a többit eltehetjük egy másik alkalomra, illetve egy másik helyiség csempézése során felhasználhatjuk. Bekeverésük egyszerű, csupán vizet kell keverni hozzájuk. A kötésük ideje megfelelő, a csempék felhelyezése során nem kell kapkodnunk, nyugodtan végezhetünk alapos munkát. Beltéri felhasználás esetén a közönséges csemperagasztó rendszerint tökéletes választást jelent; nagyobb terhelés esetén viszont ajánlott lehet flexibilis ragasztót választani. Általában járólapok, illetve nagyméretű falicsempék esetén ajánlott a flexibilis ragasztók használata.

Miután elvégeztük a csempék felragasztását, illetve megtörtént a ragasztóanyag száradása, nem marad más hátra, mint a fugázás elvégzése. Tartsuk szem előtt, hogy a fugázó kiválasztása a mi dolgunk, szabadon dönthetünk arról, a csempék között milyen távolságot szeretnénk látni, illetve milyen színű kitöltőanyagot szeretnénk használni. Persze léteznek a fugaszélességre vonatkozó alapvető javaslatok, amiket érdemes lehet megfogadni, de nincs technikai jellegű akadálya annak, hogy ettől eltérjünk. Ha rusztikus stílusú csempékhez szélesebb fugaszélességet szeretnénk alkalmazni, könnyedén megtehetjük. Ilyen esetben csupán azt kell szem előtt tartani, hogy a kiválasztott fugázó alkalmas legyen az adott szélesség kitöltésére. Ezt a csomagoláson, illetve a termékadatlapon láthatjuk.

A fuga színét érdemes a csempe árnyalata alapján megválasztani, noha elütő színekkel rendkívül vagány kockázott összhatást érhetünk el. A színek közül szabadon válogathatunk, ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy a járólapok között elhelyezett világos fugázók akár hetek alatt elkoszolódhatnak, ezért a taposott felületeken érdemes előnyben részesíteni a szürke cementszínű változatokat.

A BAUHAUS szakáruházak és a webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a fugázókat, csemperagasztókat és tartozékokat, amelyek a járólapok és falicsempék tökéletes alkalmazásához szükségesek. Használjuk őket, és varázsoljuk otthonossá a lakásunkat!