Fűtési szerelési anyagok

Megtekintés Rács Lista

1-9/320 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/320 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FŰTÉSI SZERELÉSI ANYAGOK

A fűtési szerelési anyagok között olyan felszereléseket és eszközöket találunk, amelyek nagymértékben megkönnyítik vagy gazdaságosabbá teszik magát a fűtést. A kategóriában helyet kapnak a központi fűtésre köthető radiátorok, a termosztátok, füstcsövek, és, természetesen, a különböző tartozékok és szerelési anyagok is.

Mindenképpen szót kell ejteni a különböző radiátorokról, amelyek a központi fűtésrendszerek legalapvetőbb tartozékai. Azt gondolhatjuk, hogy a megfelelő radiátor kiválasztása nem okozhat gondot, hiszen látszólag alig van különbség a termékek között, jobban megnézve viszont rá kell jönnünk, hogy a termékek gyakran más-más paraméterekkel rendelkeznek. Ha nem vagyunk elég körültekintők, előfordulhat, hogy a radiátor által leadott hőmennyiség egyszerűen nem elég az adott helyiség felfűtéséhez, persze ennek az ellenkezője is megtörténhet, vagyis a radiátor túlméretezett az adott feladathoz. Elsősorban tehát a hőigényt kell alaposan szemügyre venni, ezt követően már könnyebb dolgunk lesz. Természetesen ki kell számolni, hány légköbméter felfűtésére van szükség, figyelembe kell venni a hőszigetelés milyenségét, szem előtt kell tartani a hőigényt is… Ha elég alaposak voltunk, ezt követően már csak az esztétikai kérdésekkel kell foglalkoznunk…

A kategóriában, természetesen, helyet kapnak a különböző termosztátok is. Ezek a hasznos kis berendezések nagy segítséget jelentenek abban, hogy a számunkra kellemes hőmérsékletű szobában tartózkodhassunk, nem mellesleg az energiamegtakarításban is fontos szerepet játszanak. A kiválasztásuk, szerencsére, nem bonyolult feladat, csupán a fűtőkészülék vezérlő villamos feszültségének értékére, illetve a bekötések számára kell fokozott figyelmet fordítanunk. A termosztát használatának köszönhetően elkerülhetjük a levegő túlfűtéséből, illetve visszahűléséből adódó energiaveszteségeket, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy magát a termosztátot megfelelő helyen helyezzük el, semmiképpen sem olyan ponton, ahol a működését különböző hőhatások befolyásolhatják.

A fűtési szerelési anyagok között, természetesen, szót kell ejteni a vegyestüzelésű kályhák esetében alkalmazott füstcsövekről és idomokról is. A kiválasztásnál, természetesen, elsődleges figyelmet kell fordítani a füstcső átmérőjére, hiszen csak így lehetséges a csatlakoztatás. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában kiváló minőségű termékekkel találkozhatunk, amelyek kellő anyagvastagsággal rendelkeznek annak érdekében, hogy a megoldás tartós legyen. A beszerelésük és a csatlakoztatásuk egyszerű, csupán a megfelelő méretek, illetve idomok megválasztására kell gondot fordítanunk.

Természetesen szót érdemelnek a különböző keringető szivattyúk, amelyek nélkül a kazánban előállított meleg víz nem juthatna el a radiátorokba, de mindenképpen fontos megemlíteni az alubetétes műanyag csöveket is. De kár lenne szó nélkül elmenni a különböző tartozékok mellett is; a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában égéstermék-elvezetők, kandallótisztító garnitúrák, indítóidomok és tartólábak is megtalálhatók. Ismerjük meg a kínálatot, és válasszuk a számunkra szükséges fűtésszerelési anyagokat és felszereléseket!