Süllyesztett kapcsoló és szerelvény

Megtekintés Rács Lista

1-9/275 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/275 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SÜLLYESZTETT KAPCSOLÓ ÉS SZERELVÉNY

A süllyesztett kapcsolók és szerelvények ma már nem csupán közönséges használati tárgyak, hanem a lakberendezés fontos eszközei is. Minden helyiségben megtalálhatók, így mindenképpen figyelmet kell fordítanunk az esztétikai kérdésekre is velük kapcsolatban.

A kapcsolókat és a szerelvényeket minden nap használjuk, mégsem veszünk róluk tudomást. Ennek ellenére érdemes figyelmet fordítanunk rájuk. Érdemes tudni, hogy a kapcsolókat és a szerelvényeket nem örök életre vásároljuk; a használat során előbb-utóbb elkopnak vagy megsérülnek. Ilyen esetben persze lecseréljük őket… Ez sok esetben oda vezet, hogy minden kapcsolónk más és más lesz, ami cseppet sem esztétikus egy igényes lakásban. Érdemes tehát felújítani a kapcsolókat, lecserélni a megkopott darabokat.

A kínálatban kétféle megoldással találkozhatunk: süllyesztett és falon kívüli szerelésű kapcsolókkal. Ma már egyértelműen a süllyesztett változatok a népszerűbbek, hiszen ezek a falra simulnak, a szerelvénydobozuk pedig a falba süllyesztve helyezkedik el. A csatlakozódugaljak esetében éppúgy elmondható, hogy a süllyesztett változatok a keresettebbek.

Természetesen felvetődik a kérdés, hol helyezzük el a kapcsolókat, illetve a dugaljakat. Elsőként beszéljünk a kapcsolókról, amelyek ideális esetben minden ajtónyitás esetén lehetővé teszik a villanykapcsolást. Természetesen alapvetően szükséges, hogy az ajtólap nyílásának megfelelő oldalán, a kilincs felől kapjanak helyet. Az általános javaslat szerint a villanykapcsolókat 120-135 centiméter magasságban érdemes elhelyezni. Fontos, hogy a gyerekek számára is elérhetők legyenek.

Kissé nehezebb dolgunk van, ha a csatlakozódugaljak helyét kell meghatároznunk. Az alapvető ajánlás szerint minden falra kettőt érdemes elhelyezni. Ez persze csak ökölszabály, hiszen egy hálószobában hat darab is elegendő lehet, a televíziókészülék mögött viszont érdemes plusz két konnektort elhelyezni. A fürdőszobában is remek szolgálatot tehet egy-két plusz konnektor a mosdó körül, ráadásul arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nedves helyiségekben a fröcskölő víz ellen védett kapcsolókat és dugaszolóaljzatokat használhatunk. Az előszoba az a helyiségünk, ami rendszerint a legkevesebb csatlakozódugalt követeli meg, rendszerint két vagy három darab elégnek bizonyul. Ezeket érdemes 40-50 centiméter magasságban elhelyezni, így könnyedén elérhetők, nem kell túl mélyre hajolnunk. Érdemes megfogadni azt a javaslatot is, miszerint a villanykapcsolók alatt ajánlott konnektort elhelyezni. Ennek az a magyarázata, hogy a kapcsolók elé biztosan nem fogunk bútorokat helyezni, így a konnektorok is nagy valószínűséggel hozzáférhetők maradnak.

Nagyon fontos elmondani, hogy a villamos hálózaton végzett munkákat csakis olyan személy végezheti, aki kellő jártassággal rendelkezik e területen. Ha nem tartozunk közéjük, kérjük inkább szakember segítségét! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra tökéletes süllyesztett villanykapcsolókat és dugaljakat. Válasszuk ki az igényeinknek és az ízlésünknek megfelelő darabokat, és tegyük szebbé és komfortosabbá a lakásunkat a segítségükkel!