Áruházaink 2024. 05. 19-20. (hétfő-vasárnap) ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kapcsolók és csatlakozóaljzatok

Megtekintés Rács Lista

1-9/435 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/435 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KAPCSOLÓK ÉS CSATLAKOZÓALJZATOK

A kapcsolók és a csatlakozóaljzatok a lakásunk elhagyhatatlan tartozékai, helyet kapnak minden helyiségben. Teljesen természetesnek vesszük, hogy jelen vannak az otthonunkban, de érdemes megismerni őket, hogy a számunkra tökéletes megoldásokat használhassuk.

A villanykapcsoló nem csupán egy használati tárgy, amivel manuálisan felkapcsolhatjuk a lámpákat. A modern lakberendezés részeként tekintünk rá, így egyáltalán nem mellékes, milyet választunk. Érdemes tehát időt és figyelmet fordítani a kapcsolókra, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy gyakorlati szempontokat is szem előtt kell tartani!

Néhány évtizeddel ezelőtt még igencsak szűkös kínálattal kellett szembesülnünk, ha villanykapcsolókat szerettünk volna vásárolni. Mára, szerencsére, alaposan megváltozott a helyzet, ma már a bőség zavarával kell megküzdenünk. Jól tudjuk, hogy egy rossz választás szinte rombolja a lakberendezésünk igényességét, ráadásul a minőségi problémák balesetveszélyt okozhatnak, ezért részesítsük előnyben a minőségi termékeket! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található villanykapcsolók kivétel nélkül megfelelnek a minőségi elvárásoknak.

A háztartásban alkalmazott villanykapcsolók lehetnek süllyesztettek és falon kívüli szerelésűek. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a süllyesztett megoldások esztétikusabbak és elegánsabbak, ezért érdemes az ilyen kapcsolókat választani. Mivel a szerelvénydobozuk a falban helyezkedik el, így ezek szinte rásimulnak a falra. Mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a kapcsolók milyen magasságban kerülnek elhelyezésre. Az általános javaslat szerint 120-135 centiméteres magasság az ideális. Érdemes tudni, hogy a villanykapcsolókat nem örök életre választjuk, 10-15 év alatt elhasználódhatnak, megkophatnak, vagy egyszerűen csak „kimennek a divatból”. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a villamos hálózaton végzett munka kellő jártasságot és óvatosságot követel meg, ezért az ilyen munkálatokat bízzuk inkább szakemberre!

Természetesen szót kell ejteni a csatlakozódugaljokról is. Úgy tartja a mondás, hogy dugaljból soha nem elég, persze ez sok esetben azért hangozhat el, mert az elektromos felszerelések végleges helye nem tisztázott, illetve hiányzik a helyiségekre vonatkozó alapos tervezés. Általános javaslatként elmondható, hogy falanként 2-2 földelt csatlakozódugaljra lehet szükség, ennyivel kielégíthetők az általános igények. Persze cseppet sem mindegy, hogy hova mennyit szerelünk fel. Általános javaslat szerint a legtöbb helyiségben nyolc konnektort érdemes elhelyezni, de a televízió mögött plusz két dugaljjal érdemes számolni. A fürdőszobában, a mosdó környékén is jó szolgálatot tehet kettővel több konnektor, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy itt fröcskölő víz ellen védett kapcsolókat és dugaljzatokat használjunk! Az előszobában rendszerint kettő vagy három aljzat tökéletesen elegendő. Általános javaslat, hogy a villanykapcsolók alatt mindig helyezzünk el egy konnektort; ennek az a magyarázata, hogy a kapcsolók előtt sohasem helyezünk el bútorokat, így ezek a konnektorok is szabadon maradhatnak. Ahogyan a villanykapcsolókkal kapcsolatban elmondtuk, úgy a csatlakozóaljzatokra is igaz: a villamos hálózaton végzett munkát szakemberrel végeztessük!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek megfelelő villanykapcsolókat és csatlakozódugaljakat.