Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Hosszabbító

Megtekintés Rács Lista

19-21/21 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-21/21 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HOSSZABBÍTÓK A HÁZTARTÁSBAN

A mai modern világban naponta több elektromos készüléket használunk. Bent a házban, minden helyiségben megtalálhatók. A konyhában kifejezetten sok van belőlük, folyamatosan használjuk őket. A nappaliban, hálószobában és a fürdőszobában is megtalálhatók. Körülvesznek minket, életünk részévé váltak, szinte létezni sem tudunk nélkülük.

Nincs ez másképp a házon kívül sem. A ház körüli teendőink, barkácsolásaink és egyéb tevékenységeink kulcsfontosságú eszközei lettek.

Működtetésükhöz villamos energiára van szükség. Azonban vannak esetek, amikor nem tudjuk úgy csatlakoztatni őket az áramhoz, hogy az éppen abban az adott helyzetben megfelelő és kényelmes legyen. Ilyen és hasonló problémák megoldására nyújtanak megoldást a hosszabbítók. Igényünk szerint vásárolhatunk hosszabb, rövidebb, vastagabb, vékonyabb, valamint kültéri és beltéri használatra alkalmas darabokat. A kültéri típusok masszív, gumis anyagból készülnek, és jól tűrik a nedves, nyirkos környezetet is. Ütésállók is, így jól ellenállnak a mechanikai sérülésekkel szemben.

BELTÉRI ÉS KÜLTÉRI HOSSZABBÍTÓK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉGEK

A hosszabbítók nagyon jó megoldást jelentenek olyankor, amikor olyan eszközt szeretnénk táplálni, amelynek kábele túl rövid, és nem ér el az aljzatig. De nagyon kell figyelnünk, hogy össze ne tévesszük a beltéri kábeleket a kültérivel, hiszen ezek felépítésükben nagyon különböznek egymástól! A kültéri típusokat használhatjuk beltéren, de fordítva nem lehet! A beltérre tervezett hosszabbítók nem készülnek olyan anyagból, hogy a kültéri hatásoknak ellenálljanak.

A legfőbb különbség, ami e két típus között felelhető, az a szigetelés. A külső kábelek tartós szigeteléssel készülnek, így jól tűrik az nedvesség és a hőmérséklet hatásait. Speciális anyagot használnak annak érdekében is, hogy a napfény sem tudjon kárt okozni bennük. Úgy tervezték meg őket, hogy a különböző vegyi anyagok se ártsanak nekik. A beltéri hosszabbítók más anyagból készülnek. Bennünk kárt okozhat a nedvesség, a hőmérséklet és a napfény is.

A hosszabbítók mérőjét a kábel mérete és átmérője határozza meg. A nagyobb átmérőjű kábel több áram áramlását engedi meg. A beltéri típusok általában nem hosszabbak 25 méternél, a kültériek akár 150 méter hosszúak is lehetnek.

A kültéren és beltéren alkalmazható hosszabbítók különböző dugóval rendelkeznek. A beltéri típusok egy kétcsúcsos csatlakozóval vannak ellátva, míg a kültériek háromszoros dugóval rendelkeznek. A vezeték harmadik horogja egy földelő huzal, amely adott esetben csökkenti a tüzet és az áramütést.

Minden hosszabbító különböző áramerősséggel rendelkezik. A beltéri darabok általában alacsonyabb amperértékkel rendelkeznek, mint a kültériek. Az utóbbiak nagyobb terhelésnek vannak kitéve. A beltéri típusok nem alkalmasak például fűnyírók vagy levélfújók üzemeltetésére.

Nagyon fontos tényező a megfelelő kábel kiválasztása. A hosszabbító kábel beszerzése előtt néhány tényezőt figyelembe venni. A beltéri kábeleket általában kis elektromos eszközökhöz, háztartási készülékekhez és számítógépes berendezésekhez használják. A kültéri típusokat hosszabb munkafolyamatoknál használják. Építkezéseknél, favágásnál és hasonló, nagy feszültéséget igénylő eszközöknél. Mindkét típusnál fel vannak tüntetve a hosszúságra, áramerősségre és feszültségre vonatkozó adatok.

FALBA SÜLLYESZTHETŐ HOSSZABBÍTÓK

A hosszabbítók szinte minden lakásban megtalálhatók, hiszen nagyon hasznos eszközök. Azonban egyetlen hátrányuk van, hogy hosszúak, így amikor épp nincsenek használatban, tárolásuk néha problémát okoz. Ha viszont széthúzva hagyjuk, keresztben a lakásban, akkor az a gond vele, hogy nem nyújt esztétikus látványt.

Ilyen problémára jelentenek megoldást a falba süllyeszthető hosszabbítók. Ezek nem túl hosszúak, de beltéri használatra, például hajszárítókra, telefonok töltésére, porszívókra és egyéb háztartási eszközre tökéletesen megfelelnek. Amikor szükségünk van az áramra, kihúzzuk a falból, használat után pedig feltekeredik, és már nincs is útban.

FONTOS BETARTANI A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UTASÍTÁSAIT!

Amikor árammal van dolgunk, mindig tartsuk be a használati útmutatóban feljegyzetteket. Magunk és környezetünk biztonsága érdekben, a hosszabbítókat használjuk az előírásoknak megfelelően. A kábelt soha ne használjuk vizes vagy nedves kézzel! A dugó kihúzásakor soha ne a kábelt fogjuk, hanem egyik kezünkkel a dugót és másikkal pedig a dugaszt! Meghibásodás esetén kérjük szakember segítségét! Soha ne használjuk a beltérre szánt hosszabbítókat kültéren! Ne adjuk gyermekünk kezébe a hosszabbítót, amikor az áramba van dugva! Ne öntsünk folyadékot a hosszabbító közelében, hiszen az ilyen balesetek életveszélyes áramütést okozhatnak!