Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Adapter

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ADAPTEREK

Manapság az emberek igen sokféle elektronikai eszközzel, kütyüvel rendelkeznek, amelyeket még külföldi utazásaikra is magukkal visznek. Ezeket, természetesen, tölteni kell, úgyhogy mindenképp fel kell készülnünk arra, hogy a célország esetleg másfajta konnektort használ. Több európai országban ugyanazt a konnektort használják, mint nálunk, Magyarországon. De utazás előtt célszerű leellenőrizni ezt!

A világon 15 fajta konnektorcsatlakozó típust különböztetünk meg. Hogy az adott ország dugaszát használni tudjuk, adapterra van szükségünk. Ezek előnye, hogy a használni kívánt készülék csatlakozóját átalakítja szerelés nélkül; egyetlen mozdulattal csatlakoztathatók az ottani dugaljba, használatot követően pedig ugyanilyen egyszerűen eltávolíthatók.

MÁS ORSZÁGOK KONNEKTORAI

Magyarországon és az európai országok nagy részében a kör alakú nyílással rendelkező konnektorok terjedtek el. Amennyiben az Egyesült Királyságba, Ausztráliába, Írországba, Svájcba vagy Liechtensteinbe utazunk, szükségünk lesz egy átalakítóra, ugyanis ezek nélkül aligha tudjuk csatlakoztatni az eszközeinket az ottani dugaljakba.

DUGALJ KAPCSOLÓVAL

Néha előfordulnak esetek, amikor egyszerű megoldásra van szükség; a kapcsolóval ellátott dugalj tulajdonképpen nem tesz mást, mint a kapcsolónak köszönhetően lehetővé teszi a csatlakoztatott berendezés lekapcsolását. Az ilyen adapterek kifejezetten kedvező áron elérhetők a neves gyártók kínálatában is. A segítségükkel kényelmesebbé tehetjük a mindennapokat, hiszen nem kell minden egyes alkalommal kihúznunk a kábelt a dugaljból, ráadásul ennek az apró eszköznek köszönhetően megkímélhetjük a konnektort a folytonos használattól és rángatástól, ami előbb vagy utóbb kilazuláshoz vezethet.

Természetesen felvetődik a kérdés, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha kapcsolóval ellátott dugaljat szeretnénk vásárolni. A minőségi szempontok mellett a legfontosabb szempont a feltüntetett feszültség és áramerősség. A feszültség tekintetében nincs nehéz dolgunk, hiszen ez az érték a hálózati áramforrásunkhoz alkalmazkodik, rendszerint 250 V jelzéssel találkozunk. Az áramerősség, illetve a terhelhetőség kérdésére azonban nagyobb figyelmet kell fordítanunk; ne csatlakoztassunk olyan gépet, ami a feltüntetett áramerősségnél (A) nagyobb terhelést jelent a kapcsolóval ellátott dugalj számára!

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a neves gyártók kínálatában szereplő, korszerű kapcsolós dugaljak kifejezetten igényes külsővel rendelkeznek, így egyáltalán nem rontják a szoba összhatását. Amennyiben kapcsoló nélküli berendezést szeretnénk használni, mindenképpen érdemes ilyen eszközt vásárolni.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az elektromos tartozékok, hosszabbítók, elosztók, aljzatok, dugaljak és kapcsolók vásárlása során minden esetben részesítsük előnyben a neves gyártókat, illetve az ismert, megbízható forgalmazókat! Ezzel jelentős mértékben csökkenthetjük a meghibásodás veszélyét.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában kizárólag megbízható, neves gyártóktól származó adaptereket találunk, így biztonságos használatot várhatunk tőlük. Ismerjük meg a kínálatban megtalálható eszközöket, és válasszuk az igényeinknek megfelelőket!