Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Összeállítható lámpa

Megtekintés Rács Lista

1-9/86 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/86 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÖSSZEÁLLÍTHATÓ LÁMPA

A fény minden évszakban nagyon fontos számunkra, de lakásunk megvilágítása, különösen télen, nélkülözhetetlen. A hideg, nyirkos téli estéken, egy nehéz nap után, alig várjuk, hogy hazaérjünk, és kényelembe helyezzük magunkat meleg otthonunkban. A kellemes környezet kialakításában fontos szerepe van a világításnak is. Egy hangulatos falilámpa, éjjeli lámpa, állólámpa, egy LED-es égősor vagy egy dekorlámpa kitűnő kiegészítője lehet otthonunknak, és komfortérzetünket is nagyban meghatározza.

Manapság a mennyezeti lámpák, falilámpák, állólámpák, dekorlámpák és a kültéri világítás számtalan típusa között válogathatunk. Mindenki saját ízlésének és igényének megfelelően tervezheti meg otthonában a világítást. Legyen szó a nappaliról, a hálószobáról vagy a folyosóról, megfelelő tervezéssel, hangulatos és funkcionális világítást tudunk kialakítani lakásunk bármelyik helyiségében.

A munkahelyen erős, határozott fényre van szükség, hogy feladatunkat megfelelően el tudjuk végezni. De otthonunkban nincs szükség minden esetben nagyon erős fényre. Amikor pihenünk, olvasunk, tv-t nézünk, beszélgetünk, teljesen elegendő egy enyhébb világítás, amely puha érzést nyújt. Egyszóval, a világítása határozza meg, hogy kényelmesen érezzük magunkat otthonunkban, ezért igen fontos ezt jól megtervezni. Igyekezzünk előre tervezni, hogy ne később kelljen a világításhoz szükséges kábeleket végighúzni a lakásban, mert az nem esztétikus látvány.

A LED-es világítások számtalan típusa áll rendelkezésünkre. A fényűző csillároktól kezdve a kis éjjeli lámpákig bármit megvásárolhatunk. Manapság nemcsak a kiegészítő világítások körében elterjedt a LED-technológia, hanem a hagyományos fényszórók között is. A LED-ek legnagyobb előnye, hogy jó energiahatékonysággal bírnak, hosszú élettartammal rendelkeznek. Nem igényelnek karbantartást. Kíméletesek a szemhez, nem okoznak szemfáradtságot.

KIEGYENSÚLYOZOTT VILÁGÍTÁS

Az igazán kellemes világítást úgy tudjuk kialakítani, ha három különböző típusú fényforrást helyezünk el otthonunkban, háttérvilágítást, kiemelt világítást és munkavilágítást. Az ilyen típusú megvilágítás lágy és diszkrét fényt eredményez. Szemeinknek is jót tesz, hiszen az állandó erős fényben szemeink hamarabb fáradnak el, és égni fognak. A kombinált fénytípusok keverékével kialakított lakások igen hangulatosak és hatékonyak is.

A háttérvilágítás a teljes helyiség megvilágítására szolgál, erre mennyezeti lámpát vagy falra szerelhető reflektort szokás használni, így a fény egyenletesen oszlik el a térben, nem hoz létre árnyékot.

A kiemelt fény kizárólag egy bizonyos pontra fókuszál, azt világítja meg. A helyiség más pontjai sötétben vannak. Ezek igen hangulatos légkört teremtenek, leginkább a nappalikban használatosak.

A munkavilágítás úgynevezett célzott világítás, célzott helyekre történő világítás. Olvasáskor, tanuláskor, irodai munkák során vagy a konyhapulton történő munka alkalmával szokás használni. Az ilyen nagy kontrasztú világítással könnyebb koncentrálni.

ÁLLÍTSUNK ÖSSZE SAJÁT ÍZLÉSÜNK SZERINT EGY LÁMPÁT!

Biztos mindenki járt már úgy, akár lámpavásárlás során is, hogy túl nagy volt a választék, de valahogy mégsem nyerte el semmi a tetszését. Csak egy-egy részlet tetszett meg a lámpákban. Egyiknek a búrája, másiknak a talapzata, a harmadiknak a függesztőkábele. Manapság azonban létezik rá lehetőség, hogy saját magunk, ízlésünknek és szükségletünknek megfelelően állítsunk össze egy lámpát. Így egyedi darabokat hozhatunk létre, a klasszikus stílustól a teljesen modern, absztrakt típusokig bármit kialakíthatunk.