Egyéb lámpák és kiegészítők

Megtekintés Rács Lista

1-9/277 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/277 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

EGYÉB LÁMPÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK

Manapság a világítás nem csak a kényelmünket szolgálja. Napjainkban a technika olyan magas szintre lépett a világítás terén is, hogy szinte már nemcsak a tevékenységünknek megfelelően, hanem a hangulatunkhoz is igazítani tudjuk lakásunkban a fényeket.

A fejlett műszaki ismereteknek köszönhetően már követni is tudjuk otthonunkban a fogyasztást, és időzíteni is tudjuk, hogy például mikor kapcsoljon be a fűtés, hűtés, világítás, és egyéb kreatívabb megoldások, mint a kávéfőzés vagy akár a szellőztetés.

Az elemeknek (tölthető elemeknek), akkumulátoroknak hála, manapság fényforrásaink mindig velünk lehetnek, akár kempingezéskor, a műhelyben, a padláson és minden olyan élethelyzetben, amikor nincs a közelben villamos energia. Igényeinknek és szükségleteiknek megfelelően tudunk választani fejlámpa, kézilámpa, zseblámpa között. Az ilyen lámpák nagy része akasztható vagy mágnessel felfüggeszthető.

Ízlésünknek megfelelően saját magunk is összeállíthatunk egy szép lámpát, amely tökéletesen illik otthonunkba. Ehhez egy kis szakértelemre és, persze, a megfelelő komponensekre van szükségünk. Ilyenek a foglalatok, kábelek, lámpabúrák és, természetesen, egy megfelelő villanykörte. A villanykörték számtalan választékával találkozhatunk manapság. Különböző színhőmérsékletű, nagyságú, erősségű, hanggal vagy telefonról vezényelhető okosizzókat tudunk vásárolni. Egy kis kreativitással igazán otthonossá és hangulatossá varázsolhatjuk otthonunkat. Okosizzókkal hangulatunknak megfelelően igazíthatjuk a körülöttünk lévő fényeket.

MI IS A DIGITÁLIS IDŐKAPCSOLÓ?

A digitális időkapcsoló egy olyan készülék, amely lámpák vagy elektromos készülékek automatikus kapcsolására szolgál. Kül- és beltéri változatok egyaránt kaphatók. Ezek használata biztonságos, gyermekünkre sem jelent veszélyt, hiszen integrált gyermekvédelemmel vannak ellátva. Két típusa ismert: a digitális és a mechanikus. A digitális előnye, hogy napi szinten tudjuk beállítani elektromos készülékeink ki- vagy bekapcsolását. A mechanikus készülékek nem tesznek különbséget a napok között, csupán időt tudunk állítani rajtuk.

FOGYASZTÁSMÉRŐK

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy bizonyos elektromos készülékeink mennyi villamos energiát fogyasztanak, és hogy miként tudnánk őket költséghatékonyan használni, akkor mindenképp be kell szereznünk egy fogyasztásmérőt. Ez a készülék nem más, mint egy konnektorba dugható elektromos eszköz, amely egy vagy több T-dugóval az elektromos készülékek fogyasztását méri. A digitális fogyasztásmérők megjelenítik a teljesítménytényezőt, pillanatnyi fogyasztást, a készüléken áthaladó áramot, hálózati feszültséget és a frekvenciát. Leolvasható róla a beüzemelés óta elhasznált energia (KWh), és annak a költsége is.

MOZGÁSÉRZÉKELŐK

Biztos mindenkivel megtörtént már, hogy az éjszaka közepén, félálomban, amikor épp a mosdóba igyekezett, a sötét lakásban egyszerűen nem találta a villanykapcsolót, de cserébe a lábujjával épp eltalálta a folyosón lévő komódot... Az ilyen és hasonló balesetek elkerülésére nyújtanak jó megoldást a mozgásérzékelők. Segítségükkel lehetőségünk nyílik arra, hogy világító berendezéseink a megfelelő pillanatban automatikusan bekapcsoljanak. Ez megoldást nyújt a bekapcsolva hagyott lámpákra, és segítségükkel energiát is takaríthatunk meg. Használhatjuk őket lakásunkban vagy udvarunkban, kertünkben, kül- és beltéren egyaránt. Az alkonykapcsolókkal pedig a környezeti fényviszonyoktól függően kapcsol be a fényforrásunk.