Időkapcsoló és vezérelhető aljzat

Megtekintés Rács Lista

10-17/17 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-17/17 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

IDŐKAPCSOLÓ ÉS VEZÉRELHETŐ ALJZAT

MI AZ OKOSKONNEKTOR?

A technika fejlődésének köszönhetően nemcsak okostelefonok, okosórák, okosvilágítás létezik, de már okoskonnektorokkal is találkozhatunk.

Az okoskonnektorok jellemzője, hogy WIFI-s kapcsolattal működnek, csatlakozhatnak az otthoni vezeték nélküli internetkapcsolatra, így okostelefonunkról akár távolról is ki vagy be tudjuk kapcsolni. Egy letölthető app segítségével más okosságokat is beállíthatunk. Egy gomb is található rajtuk, ezzel hagyományos módon is ki-be tudjuk kapcsolni a kapcsolót. Használatuk és beállításuk nagyon egyszerű, nem igényel szakembert. Aki az okostelefonját használni tudja, annak ez is menni fog. Első feladatunk bedugni a konnektort a falba, letölteni az alkalmazást, majd összepárosítani a telefont a konnektorral. Az app megnyitása után már el is érjük okoskonnektorunkat akár távolról is. Bárhol is vagyunk, amennyiben van internetkapcsolatunk, munkahelyen, külföldi nyaraláson, nagyon könnyen és egyszerűen vezérelni tudjuk a konnektorunkat. Távolról ki- és bekapcsolhatjuk azt, beállíthatjuk a be-, valamint a kikapcsolási időt, akár a hét minden napjára külön. Visszaszámlálót és akár ciklusos be- és kikapcsolást is beállíthatunk. Ez nagyban megkönnyíti életünket, hiszen mindenkinek az a rémálma, hogy valami bekapcsolva marad a lakásban, és amíg távol van, valami baj lesz. Az okoskonnektorokat távolról is le tudjuk ellenőrizni, hogy azok vajon bekapcsolva vannak-e. Az ilyen típusú konnektorokkal minden nap ugyanabban az időben tudjuk bekapcsolni például a kerti világítást. Csak egyszer beállítjuk az időpontot, aztán pedig az okoskonnektor gondolkodik helyettünk.

A távirányítóval működő konnektorok is igen nagy kényelmet nyújtanak, hiszen a kültéri változatoknál nem kell kimennünk a hidegbe, hogy bekapcsoljuk, mondjuk, a szivattyút. Elegendő csak egy gomb megnyomása a távirányítón, hogy aktiváljuk azt.

DIGITÁLIS IDŐKAPCSOLÓK

A digitális időkapcsoló egy olyan készülék, amely lámpák vagy elektromos készülékek automatikus kapcsolására szolgál. Beépített időzítője automatikusan bekapcsolja vagy kikapcsolja az áramkört az előre beállított időpontban. Szabályozhatja a hűtést, a fűtést, szellőztetést, az elektromos forróvíztárolót, szivattyúkat stb. Kül- és beltéri változatok egyaránt kaphatók. Ezek használata biztonságos, gyermekünkre sem jelent veszélyt. Két fajtája ismert: a digitális és a mechanikus. A digitális előnye, hogy napi szinten tudjuk beállítani elektromos készülékeink ki- vagy bekapcsolását. A mechanikus készülékek nem tesznek különbséget a napok között, csupán időt tudunk állítani rajtuk.

FOGYASZTÁSMÉRŐK

Ha meg szeretnénk tudni, hogy bizonyos elektromos készülékeink mennyi villamos energiát használnak, és ha költséghatékonyabban szeretnénk őket használni, akkor vásárolnunk kell egy fogyasztásmérőt. A készülék egy konnektorba dugható, elektromos eszköz, amely, egy vagy több T-dugóval, az elektromos készülékek fogyasztását méri. A digitális fogyasztásmérők megjelenítik a teljesítménytényezőt, pillanatnyi fogyasztást, a készüléken áthaladó áramot, hálózati feszültséget és a frekvenciát. Leolvasható róla a beüzemelés óta elhasznált energia (KWh), és annak a költsége is.

A konnektorok mindig veszélyforrások voltak, ha gyermekeinkről volt szó. Manapság már vásárolhatunk olyan típusokat is, amelyek gyermekvédelemmel vannak ellátva, vagyis le vannak fedve. Az ilyen fajta konnektorok tökéletesek kültéri vagy fürdőszobai használatra, hiszen nem engedik a nedvesség bejutását a konnektor belsejébe.