Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fürdőszobai lámpa

Megtekintés Rács Lista

1-9/43 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/43 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FÜRDŐSZOBAI LÁMPA

A fürdőszobai lámpa szerepe rendkívül fontos, hiszen ebben a helyiségben kiemelten fontos a megfelelő fényerősség és a megfelelő beesési szög biztosítása, ugyanakkor a nedves környezet miatt szigorú biztonságtechnikai feltételeknek is meg kell felelni.

Sok esetben a fürdőszoba egyáltalán nem rendelkezik ablakkal, vagy ha rendelkezik is, az olyan kicsi, hogy a rajta beáramló fény mindenképpen elégtelen. A fürdőszobák esetében természetesen szükség van egy elsődleges általános lámpára, amit legtöbb esetben a mennyezeten helyeznek el, ugyanakkor különböző kiegészítő fényforrásokra lehet szükség. Nagyobb alapterülettel rendelkező fürdőszobák esetén akár a hangulatvilágítás lehetőségeit is megvizsgálhatjuk; az ilyen lámpák nagyszerű szolgálatot tehetnek egy fárasztó nap végén, amikor forró fürdőre és pihentető meleg fényekre vágyunk. Érdemes szem előtt tartani, hogy a megfelelően elhelyezett, másodlagos lámpatestekkel optikai szempontból tágabb teret hozhatunk létre, így varázsolva még hangulatosabbá a fürdőnket.

A fürdőszobai tükör az életünk részét képezik. Észre sem vesszük, hányszor használjuk; fésülködés, fogmosás, sminkelés, borotválkozás során ellenőrizzük a fizimiskánkat… Természetesen csak abban az esetben képes ellátni a funkcióját, ha megfelelő megvilágítást használunk. A tükör fölé erősített fürdőszobai lámpák ideális választásnak bizonyulnak ehhez. Érdemes olyan lámpát választani, ami a tükör mindkét oldalát képes megvilágítani, vagyis legalább két különböző fényforrással rendelkezik. Arra is figyelmet kell fordítani, hogy a fürdőszobai lámpa fényforrásai ne vakíthassanak el! A tükörmegvilágításra használt fényforrások esetén érdemes elkerülni a túlzottan hideg és túlzottan meleg fényeket, részesítsük előnyben inkább a középső tartományokhoz tartozó fényforrásokat.

Természetesen az általános világítást biztosító fürdőszobai lámpákról is szót kell ejteni. Nagyon fontos, hogy ezek megfelelő szórt fényt biztosítsanak, amely lehetővé teszi a kényelmes fürdőszoba-használatot. Érdemes szem előtt tartani, hogy az elsődleges fényforrás a tükörből vissza fog tükröződni abban az esetben, ha közvetlenül mögöttünk helyezkedik el. Amennyiben nincs mód mástípusú elhelyezésre, az esetben válasszunk megfelelően árnyékolt burával rendelkező lámpát.

Az elsődleges fürdőszobai lámpák esetében rendszerint szabadon választhatunk a különböző fényforrások közül. Ez esetben más szempontokat is szem előtt kell tartani, mint például egy nappali, hálószoba vagy előszoba esetében; a fürdőben a hideg színhőmérséklet a tisztaságérzetünket növeli, azonban a hőérzetünket becsapja, és hidegnek érezhetjük a környezetünket. A fényforrások között elsősorban az úgynevezett kompakt fénycsöveket, illetve a LED-fényforrásokat kell megemlítenünk. A kompakt fénycsövek nagyszerű tulajdonságokkal rendelkeznek, rendkívüli energiatakarékossággal bírnak; a régi wolfram-izzóknál akár 80 százalékkal hatékonyabbak lehetnek. A várható élettartamuk nagyjából 8-12 ezer munkaóra közé tehető, így biztosak lehetünk benne, hogy az ilyen fénycsövek hosszú időn keresztül szolgálják az igényeinket. Nem szabad megfeledkezni azonban arról, hogy relatív rosszul tűrik a folytonos ki- és bekapcsolásokat, ezért fürdőszobák esetén népes családok számára nem feltétlenül jelentenek tökéletes választást.

A LED-fényforrások még a kompakt fényforrásoknál is takarékosabban bánnak a villamos energiával. Számos kiváló tulajdonságuk van, aminek köszönhetően ma már ezeket tekintjük az elsőszámú otthoni világítástechnikai megoldásnak. Rendkívül hosszú élettartamuknak köszönhetően nagyszerű választást jelentenek a tudatos vásárlók számára, ráadásul a kivételes energiahatékonyságuk gyorsan megtérülő befektetéssé teszi őket. Különböző színhőmérséklettel és fényerővel rendelkező LED-fényforrások közül válogathatunk.

A fürdőszobák esetén természetesen beszélni kell az úgynevezett IP védelemről. A fürdőszobahasználat során víz kerül a levegőbe, a tárgyakra és a falakra; a nedves, párás környezet miatt gondoskodnunk kell arról, hogy az itt elhelyezett lámpák megfelelő védelemmel legyenek ellátva, illetve az őket érő külső behatások ne okozhassanak balesetveszélyt. Természetesen létezik olyan szabvány, ami a lámpák szilárd tárgyakkal szembeni, illetve vízzel szembeni védettségét mutatja. A termék megvásárlása előtt tájékozódjunk az IP besorolások jelentéséről, és győződjünk meg arról, hogy a számunkra tökéletes lámpát választjuk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra ideális fürdőszobai lámpákat. Fordítsunk figyelmet a kiválasztásra, és biztosak lehetünk benne, hogy elégedettek leszünk a termékkel!