Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Beépíthető lámpa

Megtekintés Rács Lista

1-9/37 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/37 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BEÉPÍTHETŐ LÁMPA, A HANGULATOS ÉS ESZTÉTIKUS MEGOLDÁS

A dekorációs világítástechnikai megoldások között természetesen szót érdemelnek a beépíthető lámpák. Évezredek óta törekszünk arra, hogy a környezetünket a számunkra leginkább megfelelő módon világítsuk meg. Szerencsére mára rengeteg lámpa és fényforrás áll rendelkezésünkre, ennek ellenére nincs könnyű dolgunk a kiválasztás során. A hangulatvilágítást biztosító lámpák között mindenképpen érdemes megismerni a beépíthető lámpát is.

Mára egyre elterjedtebbé váltak a különböző álmennyezetes és gipszkartonos megoldások. Ezek népszerűsége nem véletlen, hiszen a kissé szabálytalan falakból is könnyűszerrel tökéletes felületeket varázsolnak, ráadásul olyan építészeti hibákat is képesek befedni, amit más módon aligha rejthetnénk el. A gipszkartonos megoldásoknak van még egy hatalmas előnye, amiről gyakran megfeledkezünk; fali és mennyezeti beépíthető lámpák elhelyezését teszik lehetővé.

Nem túlzás azt állítani, hogy a beépíthető lámpák elhelyezését illetően a lehetőségeinknek csak a kreativitásunk szabhat határt. A gipszkartonokból kialakított, különböző alakzatok tökéletesen használhatók a beépíthető lámpák elhelyezésére is, ugyanakkor különböző sorokat és sávokat is kialakíthatunk az egybefüggő sima felületeken. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, ennek megfelelően nagyszerű választást jelenthetnek bárki számára, aki beépíthető fényforrásokat szeretne elhelyezni; apró méretüknek köszönhetően rendkívül változatos elhelyezést tesznek lehetővé, így könnyedén megválaszthatjuk azt az összhatást, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és az ízlésünknek. Ha egyedi látványt szeretnénk teremteni, akkor a beépíthető lámpa tökéletes választás lehet. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kiválasztott beépíthető lámpa stílusa illeszkedjen a helyiség egyéb elemeihez. Persze fontos megjegyezni, hogy a beépíthető lámpáknak nem csupán gipszkarton falak és álmennyezetek esetén van légjogosultságuk. Az ilyen lámpák tökéletesen elhelyezhetők lambéria és bútorlap borítás esetén is.

A különböző beépíthető spotlámpa kínálatban sokféle termékkel találkozhatunk; a kör- és a négyzet alakú lámpák tekinthetők leginkább elterjedtnek, ez azonban nem jelenti azt, hogy más alakzattal nem találkozhatunk. Sőt, a lámpatestek, illetve a keretek színe és anyaghasználata is különböző lehet; a klasszikus ezüstös csillogás mellett fehér, bronz- vagy akár színes kivitellel is találkozhatunk.

A beépíthető lámpa használata egyre gyakoribb, egyre többen döntenek úgy, hogy ilyen spotlámpákkal dobják fel az otthonuk világítástechnikai megoldásait. A legnagyobb előnyük abban mutatkozik meg, hogy elsődleges világításként és hangulatvilágításként is megállják a helyüket. Valójában az alkalmazott fényerősségtől és színhőmérséklettől függ, hogy milyen funkciót bízhatunk rájuk. A beépíthető lámpa tökéletes választást jelenthet az előszobák esetén, ahol a tér optikai tágításában van nagy segítségünkre. A spotlámpák derűs és fiatalos összhatást biztosítanak, ráadásul tökéletesen alkalmazhatók a ma nagy népszerűségnek örvendő minimalista stílusú lakásokban is.

Mindenképpen érdemes szem előtt tartani az energiahatékonyság szempontjait, különösen annak fényében, hogy egy-egy területen rendszerint nagyszámú fényforrást kell elhelyeznünk. Így tehát mindenképpen érdemes előnyben részesíteni az energiatakarékos fényforrásokat, különösképpen a LED-eket. Ezek a fényforrások számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek kifejezetten alkalmassá teszik őket a beépíthető lámpaként történő alkalmazásra. A LED-fényforrások rendkívül energiatakarékosak, a régi wolframszálas izzóknál akár 90 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztást képesek produkálni. Rendkívül hosszú a várható élettartamuk, emiatt nem kell attól tartani, hogy a nehezen hozzáférhető gipszkartonfalban vagy álmennyezetben folyton cseréket kellene végrehajtanunk. Sőt, a LED-fényforrások gyakorlatilag nem termelnek hőt, így nem veszélyeztetjük a közeget. A LED-technológia lehetővé teszi, hogy igényeink szerint meleg- és hidegfények közül válasszunk. A hidegebb fények elsősorban felület-megvilágításra szolgálnak, a melegebb, sárgás fények pedig barátságosabb hatást keltenek, ezért hangulatmegvilágítás esetén tökéletes választást jelentenek.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a beépíthető lámpákat, amelyek segítségével elkészíthetjük álmaink világítástechnikai megoldását. Válasszuk az igényeinknek megfelelő termékeket!