Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Állólámpa

Megtekintés Rács Lista

1-9/21 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/21 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÁLLÓLÁMPÁK AZ OTTHONUNKBAN

Az állólámpa tökéletes megoldást kínálhat kiegészítő világításként. A nappalikban, a hálószobákban és akár az étkezőkben is rendkívül hangulatos világítástechnikai megoldást biztosíthatnak ezek a lámpák. Ismerjük meg őket alaposabban!

Az állólámpák gyakorlatilag bárhol elhelyezhetők, így könnyedén megtalálhatjuk a számukra tökéletes helyet. Segítségükkel energiatakarékos hangulatvilágítást teremthetünk, de akár olvasólámpaként is alkalmazhatjuk őket. Az elhelyezésük kapcsán természetesen figyelembe kell venni a kábelhosszúságot; persze használhatunk hosszabbítót, de érdemes arra törekedni, hogy erre ne legyen szükség!

Az állólámpákat előszeretettel használjuk, hiszen sokféle tevékenység végzése során megoldást kínálnak számunkra. Az olvasókarral ellátott állólámpák remek szolgálatot tesznek, ha szeretünk elmélyülni egy jó könyv társaságában. Az ilyen állólámpák esetén egy kisebb kar kifejezetten a könyvlapok megvilágítását szolgálja. Az ilyen állólámpák nagyszerű szolgálatot tesznek kézimunkázás és egyéb kézműves tevékenység végzése közben is.

A gyakorlati szerepek mellett természetesen szót kell ejteni a hangulatvilágításként betöltött szerepükről. Az állólámpákat elsősorban e célra használjuk, hiszen egy megfelelően megválasztott, kellemes sárgás fényforrással rendkívül hangulatos környezetet teremthetünk. A búráknak és árnyékolóknak köszönhetően rendkívül ízléses, szűrt fényt kaphatunk, ami még hangulatosabbá teszi az otthonunkat. A kellemesen pihentető, sárgás fénynek köszönhetően megnyugodhatunk, illetve felkészülhetünk az éjszakai pihenésre. Ha a helyiségeink lehetővé teszik, akár kellemes fényszigeteket is kialakíthatunk, ahol igazán kellemesen érezhetjük magunkat.

Nem szabad megfeledkeznünk az állólámpák dizájnban és lakberendezésben betöltött szerepéről sem. A csodálatosan szép búrákkal és formatervezéssel készült állólámpák még kikapcsolt állapotban is szemet gyönyörködtetők. Nem túlzás azt állítani, hogy az otthonunk díszei lehetnek, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a lakásunk stílusának megfelelőt válasszuk!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop állólámpa-kínálatában többféle stílussal és kialakítással találkozhatunk, így könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek leginkább megfelelőt. A klasszikus állólámpák gyakorlatilag bármely otthonban megállják a helyüket; ezek között is találhatunk modernebb és klasszikusabb stílusjegyeket viselő termékeket. Az ívelt állólámpák inkább a korszerű-minimalista vonalat képviselik, rendszerint fémből vagy fémes hatást keltő anyagból készülnek. Kiváló választást jelenthetnek azokban a helyiségekben, ahol a berendezés szintén letisztult stílussal rendelkezik. A térvilágítást biztosító állólámpákról is szót kell ejteni, hiszen ezek tökéletesen alkalmasak a falak és a mennyezet megvilágítására is. Díszített vagy épített mennyezet esetén biztosítják a legszebb összhatást.

Talán meglepő kijelentés, de nem túlzás azt állítani, hogy az állólámpa funkciója és esztétikája elsősorban az alkalmazott fényforrásoktól függ. Emiatt kijelenthető, hogy a fényforrások kiválasztására legalább akkora figyelmet kell fordítani, mint az állólámpa kiválasztására.

Ma már gyakorlatilag kizárólag energiatakarékos fényforrásokkal találkozunk; az úgynevezett kompakt fénycsövek, illetve a LED-fényforrások jelentenek választási lehetőséget. Mindkét megoldás nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. A kompakt fénycsövek akár 80 százalékos megtakarítást eredményeznek a régi – már nem kapható – wolframszálas izzókkal szemben. Habár egy-egy ilyen fénycsőért többet kell fizetnünk, mint amit régen az izzókkal kapcsolatban megszokhattunk, a hosszú várható élettartamának, illetve a magas energiahatékonyságának köszönhetően garantáltan megtérülő befektetést jelentenek. Fontos tudni velük kapcsolatban, hogy relatív érzékenyek a folytonos ki-bekapcsolgatásra, ezért elsősorban olyan állólámpák esetén tesznek jó szolgálatot, amit tartós üzemidőkkel használunk.

Azonban a kompakt fénycsöveknél is létezik gazdaságosabb megoldás: a LED-fényforrás. Gyakorlatilag kizárólag pozitív tulajdonságot említhetünk velük kapcsolatban. Kivételesen hosszú élettartammal és rendkívüli energiatakarékossággal rendelkeznek. Gyakorlatilag nem termelnek hőt, így gyakorlatilag az összes felhasznált energia fényenergiává alakul. Érdemes tudni, hogy a kompakt fénycsövek és a LED-fényforrások is elérhetők hideg és meleg színhőmérséklettel is.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra ideális állólámpákat, amelyek otthonossá varázsolják a lakásunkat.