Kábel és tartozék

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÁBEL ÉS TARTOZÉK

A mai modern világunk elképzelhetetlen elektromos kütyük nélkül, a lakás szinte minden szegletében fellelhetők, körbevesznek minket, életünk részévé váltak. Szinte már élni sem tudnánk televízió, mobiltelefon, internethálózat, nyomtató nélkül. Eszközeinket, például a tévét, összeköthetjük az internethálózattal, hangszórókkal, erősítőkkel, de a kulcsfontosságú eszközünk ebben a folyamatban a kábel. Kábelek teszik lehetővé számunkra az adatok továbbítását egyik eszközről a másikra.

PATCHKÁBEL

Patchkábellel két különböző eszközt csatlakoztatunk egymáshoz. Ezek lehetnek hálózati eszközök, számítógépek vagy más hardverek, de egymáshoz csatlakoztathatunk velük nem hálózati eszközöket is, mikrofonokat vagy fejhallgatókat. Olyan esetben használunk ilyen típusú kábeleket, amikor otthon építünk számítógépes hálózatokat, vagy akkor, amikor vezetékes internet-hozzáférést akarunk kiépíteni.

Fizikai felépítésüket tekintve általában rövidek (rövidebbek, mint más hálózati kábelek), nem hosszabbak, mint 2 méter, és lehetnek 2-3 centiméter hosszúak is. Bármilyen színűek lehetnek. A hosszabbak vastagabbak és árnyékoltak, ezzel megakadályozva az elektromágneses interferenciát. Általában koaxális kábelekből vannak felépítve, de lehet üvegszálas, árnyékolt vagy árnyékolatlan is. A patchkábelek végén mindig van csatlakozó.

KOAXKÁBEL

A koaxkábel a híradástechnikában használatos vezetéktípus, rádiófrekvenciális jelek továbbítására alkalmazzuk. Belső vezetőből, dielektrikumból, fémhámból és külső szigetelésből áll. A fémhálónak az a szerepe, hogy a belső éren továbbított jelet megóvja a külső zavaroktól. Az árnyékolás által a külső elektromágneses zajok sem zavarják a jelet. A koaxkábelek lehetővé teszik a digitális televíziózás élvezetét, interferencia nélkül akár nagy távolságon is.

RÁDIÓS KAPCSOLAT KÁBEL NÉLKÜL

A Bluetooth egy olyan szabvány, amely számítógépek, mobiltelefonok, kihangosítók és egyéb készülékek között létesít kis hatótávolságú (vezeték nélküli) rádiós kapcsolatot. Az autós kihangosítók is ilyen elven működnek.

A vezetés közbeni telefonálást szigorúan tiltja a törvény, és saját biztonságunk érdekében is okosan cselekszünk, ha vezetés közben nem tartunk telefont a kezünkben!

Az autós kihangosítók ideálisak mindennapi használatra, használatuk nagyon egyszerű. Könnyedén a napellenzőre helyezhetők, és nem zavarják a vezetést, általuk hívásokat tudunk fogadni. A gépjárművek szivargyújtójáról kényelmesen tölthetők, így a kihangosítók mindig kéznél lehetnek. Integrált akkumulátorral rendelkeznek, így legalább 12 óra beszélgetési időt tesznek lehetővé. Amennyiben a telefon is támogatja, hangtárcsázásra is alkalmasak. Segítségükkel úgy tudunk telefonálni az autóban, hogy mindkét kezünk a kormányon van.

SZOBAANTENNA

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre kültéri antenna vagy valamilyen kábel tv egység, például hétvégi házunkban vagy a gyerekszobában, akkor a szobaantennák a televíziózáshoz nagyon jó megoldást jelentenek. Méretüknek és kialakításuknak köszönhetően kényelmesen és zavartalanul elférnek a tv-állványon vagy a bútoron. A ma kapható szobaantennák már analóg és digitális jelek vételére is alkalmasak. Alacsony zajszintű, szélessávú erősítők is, amelyek optimalizálják a kép- és hangminőséget.

HDMI-VG ADAPTER

A HAMA HDMI-VGA-adapter ideális PC, notebook, táblagép vagy Blu-Ray lejátszó csatlakoztatásához HDMI-kimenettel VGA-bemenetű monitorra, tv-re vagy kivetítőre, fotók és videók átviteléhez. A HDMI-jelet VGA-jellé alakítja át.