Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Tárolószekrény

Megtekintés Rács Lista

1-9/17 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/17 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TÁROLÓSZEKRÉNYEK, A RENDEZETT LAKÁS ALAPDARABJAI

Amikor lakberendezési folyóiratokat, újságokat lapozgatunk, azt érzékeljük, hogy a bennük található fotókról nyugalom és rendezettség árad. Ennek egyik titka a tökéletes rend. Az igazi otthon azonban tele van személyes tárgyakkal, ezeket a holmikat mégsem mindegy, hogyan és hol tároljuk. Egy jól szervezett és praktikus lakásban a tárgyak között előtérben vannak azok, amiket gyakran használnak, és valahol elrejtve azok az eszközök, amelyeket csak ritkán. A tárgyakat a szerint a csoportosítás szerint helyezzük el, hogy milyen gyakorisággal használjuk őket. Emellett a rozsdásodásra hajlamos tárgyakat mindenképpen száraz helyre, a veszélyes eszközöket gyerektől elzárva kell tárolni.

Ha igazán alaposan és megfontoltan hozzuk meg a döntést a tárolószekrények beszerzése ügyében, akkor biztosak lehetünk abban, hogy lakásunk tágassá és praktikussá válik, azáltal, hogy uralni tudjuk a kellékeket otthonunkban, sőt, amikor azokra szükség lesz, rövid idő alatt hozzájuk is juthatunk. Egyszerűen minden a helyére kerül, a tárolás egy logikus rendszert képez, és ezt a család minden tagja könnyen és gyorsan megismeri. A tervezett, észszerű tárolással időt és helyet takarítunk meg, ugyanakkor sok-sok bosszúságtól óvjuk meg magunkat, nem kell folyton valamit keresgélni. Ha nem emlékszünk rá, hogy mi is van a szekrényben, akkor azt jelenti, sose használjuk azt, ami benne van.

A tárolószekrények lakásunk megjelenésén, stílusán is alakítanak, ezért, a praktikusság mellett, esztétikai szempontokat is érdemes szem előtt tartani vásárláskor. Azt is át kell gondolni, mit akarunk tárolni, melyik helyiségben szeretnénk elhelyezni holmijainkat, vannak-e olyan eszközök, amit mindig keresünk, soha nem találunk. Tárolási szempont lehet az is, hogy mikor használjuk a tárolni kívánt eszközöket, az év minden időszakában, vagy csak bizonyos évszakokban van rá szükség.

A tárolószekrények rendkívül fontos eleme a polc. Nézzük meg, hogy állíthatók-e az általunk választott modellen a polcok, milyen magas a szekrény, és hány polcot terveztek bele! Polcokat külön is tudunk vásárolni méretre, különféle anyagból és színekben. A tároló szekrénybe elhelyezhetünk külön dobozokat, kosarakat, rekeszeket vagy akár kampókat is. A szekrények belterét mindig a szükségleteknek megfelelően tervezzük meg!

A tároló szekrények megvilágítása is lényeges, sötét helyiségben, sarokban elhelyezett szekrényekben nehézkes a tárolás és a bennük tárolt holmik előkotrása is. Ha sötét a hely, akkor kis lámpákat tudunk felszerelni a szekrény belterébe.

A tárolószekrények készülhetnek fából, de akár műanyagból és fémből is. Ezek igényesen megformált, szépen kivitelezett termékek, hasznos és fontos tárgyak, de mégsem uralhatják a helyet, ahová elhelyezzük őket. Kreatív megoldással akár át is lehet festeni, vagy ha nem szeretnénk látható helyre tenni, el is bújtathatjuk őket. Mindig tartsuk szem előtt a helyiség, a lakás stílusát! A fogantyú akár le is cserélhető.

Nagyon jó minőségű és rendkívül egyszerűen összeszerelhető szekrényeket tudunk vásárolni. A tárolószekrény anyaga készülhet laminált forgácslapból is, ebben az esetben a szekrény éleit fóliával fedik be. Az ilyen anyagból készült tároló szekrényeket nem javasolt kitenni erős napsugárzásnak, védeni kell a nedves levegőtől, a maró hatású tisztítószerektől és az ütésektől, karcolástól. Tisztításkor puha és nedves ruhával lehet áttörölni őket. Könnyen és egyszerűen összeszerelhetők. Vannak kifejezetten kamrákban, garázsokban, műhelyekben használatos modellek.

A fémből készült szekrények nagy előnye, hogy nehéz szerszámok tárolására is alkalmasak, egyetlen polc akár 50 kg súlyt is elbír. Zárható változatban is megvásárolhatjuk őket, e funkció fontos lehet abban az esetben, ha értékes dolgokat tárolunk benne.

Az öltözőszekrényeket is itt kell megemlíteni. Üzemekben, gyárakban, fürdőkben találkozhatunk ilyen szekrényekkel. Természetesen ruhák és lábbelik tartós vagy ideiglenes tárolására tervezték ezeket. Általában tisztán tartásuk egyszerű, sarkai lekerekítettek, ezáltal balesetmentes használatot garantálnak. Általában szellőzőlyukakkal látják el őket, így a ruhák frissek maradnak bennük.

Vannak, természetesen, falra szerelhető tárolószekrények is, ezek nagy előnye, hogy helyet tudunk velük spórolni, és kényelmes magasságba helyezve: könnyen elérhető a bennük tárolt holmi.

Bármelyik tárolószekrény nyerte el tetszésünket, nagyon fontos, hogy ellenőrizzük a méreteit: magasságát, szélességét, vastagságát; ellenkező esetben megtörténhet, hogy nem tudjuk elhelyezni a tervezett helyre, vagy éppen túl kicsit vásárlunk, és nem váltja be a hozzáfűzött reményeket.