Kabát és mellény

Megtekintés Rács Lista

19-27/28 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/28 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KABÁT ÉS MELLÉNY

Első ránézésre a legtöbb munkakabát szinte semmiben sem különbözik a hétköznapi társaitól, egy jól megválasztott munkaruhát szinte bármikor hordhatunk. A speciális esőkabátok, téli ruhák, dzsekik rendkívül kényelmesek, erősen megvarrottak, hosszú ideig tartják a testhőmérsékletünket, sőt, a bőséges esőzések sem jelentenek gondot egy optimális kabátnak. Hiszen erre a célra készültek: tartós és ellenálló anyagúak. Remek tárolók is egyben: a sokzsebes darabok segítségével mindig könnyedén és profin végezhetjük a munkánkat, hiszen a legfontosabb eszközök elférnek a mellényzsebekben is.

Évszakfüggő-e a jó munkakabát? Miért beszélnek annyian a softshell ruhákról? Mit tud ez az új anyag?

 

SZABÁLYOZHATÓ, KÖNNYŰ VISELET

Bizonyos tekintetben évszaktól független a jó munkakabát. Elsősorban teljes körű védelmet nyújt. Ha az egész testfelületünket szeretnénk óvni, válasszunk overallt. Amennyiben láthatóságra van szükségünk, a speciális kialakítású mellények fényvisszaverő elemei biztosítják azt. Míg a szokásos személygépkocsi-vezetői felszereléshez vagy akár kerékpározáshoz elég beszereznünk az egy mozdulattal magunkra húzható, ciklámenszínű darabot, speciális munkakörökben egy komolyabb kialakítású, kétoldalú láthatósági mellény nyújt biztonságot. Ezek általában vízállók, magasított nyakkal és polár belsővel készülnek, hogy kellemetlen időjárás mellett is folyamatosan végezhessük a tevékenységünket. Komfortosabban érezhetjük magunkat ebben a meleget nyújtó munkaruhában. Ezeket az előnyöket és a praktikus zsebelhelyezéseket az építőiparban dolgozók igen jól kihasználhatják. Azonban, ha házfelújítást tervezünk, mi magunk is nagyon örülünk majd ennek a mellénynek.

A hideggel szemben ellenálló munkaruhák nemcsak anyagukban kiválók, a kényelem mellett sok zsebbel és tároló résszel rendelkeznek. Ezt a tulajdonságot nemcsak a szakemberek kedvelik, a munkakabátot sokan viselik akár a hétköznapokban is. A pamut alapanyagúak kifejezetten komfortosak, a lélegző textilnek köszönhetően valóban kényelmesen dolgozhatunk hosszabb időn keresztül is. A 100% pamut munkakabátok rendkívül tartósak, különösen, ha erősített varrással készülnek. Talán ez az egyik nagy előnyük, amit hétköznapi és divatos társaik irigyelhetnek tőlük.

Zivataros, havas időszakra inkább poliészter alapú ruhát válasszunk! Ezek a kabátok kiválóan állják a harcot a nagyobb vízmennyiséggel is. Strapabíróak, mégis nagyon könnyű anyagúak. Amikor nincs szükségünk a profi kapucnira, egy mozdulattal lecsatolhatjuk róla. A magasított, jól záródó nyak ugyanis mindig megóv bennünket az átmeneti időszakban. Mivel szél ellen is jól használható, a zsebes kiegészítésekkel ez a darab nemcsak ősszel, télen, de a tavaszi, bolondos időjárás idején is jó választás lehet! A szerszámok mellett az okostelefonunknak is védelmét nyújtanak munka közben a zsebek. Amennyiben fontos számunkra, már belső tárolóval ellátott munkakabátokat is választhatunk a kínálatból. Érdemes a ruházatok anyagán, vastagságán, típusán túl az apró részleteket is átböngészni. Egy személyre szabott döntéssel sok kellemetlenségtől és újabb felesleges kiadásoktól óvhatjuk meg magunkat.

Az időjárás sok esetben meghatározza, milyen munkaruhában végezhetjük a munkánkat, azonban már remek átmeneti megoldások is léteznek. Egyes dzsekitípusok munkaruhaként és mellényként is egyaránt használhatók. Egy mozdulattal átalakíthatjuk a kényelmes kabátunkat, csak húzzuk le a váll és a kar érintkezésénél elhelyezett cipzárt, s máris az időjárásnak megfelelő mellényben folytathatjuk a tevékenységünket!

MIT TUD A SOFTSHELL KABÁT?

Szinte mindent. Túlzásnak hangozhat, ám mégis közel járunk az igazsághoz. Ismerős a helyzet, amikor egy szellősebb időben versenyt küzdünk az időjárással, hogy minél gyorsabban megszabadulhassunk az átnedvesedett felsőnktől, az átázott kabátunktól? A téli időszakban is magas lehet a meghűlések száma, ha hosszú ideig tartózkodunk a szabadban nem megfelelő öltözetben, vagy akár rövid ideig, ám mégsem hozzáillő ruházatban.

Egy optimális kabát vagy mellény szélálló, vízálló. A softshell ezeket a jó tulajdonságokat a légáteresztő képességével egészíti ki, így teszi biztonságossá a kedvezőtlen időjárási körülményeket. Egy softshell kabát olyan kényelmes, hogy legszívesebben egész nap csak ezt hordanánk az őszi, téli időszakban is. A hosszan tartó, zuhogó esőben elég csak felvenni a kapucnisapkát, zsebre tennünk az okostelefonunkat, és a softshell munkaruházatunk máris teljes körű védelmet nyújt. Könnyen és optimálisan mozoghatunk benne, ráadásul ezek a pillesúlyú öltözetek már divatos színekben is elérhetőek. Ilyen extra kopásálló, puha tapintású anyag talán még nem is volt ennyire tetszetős és szép.

A kínálatban minden időszaknak megfelelő munkakabátot és mellényt is találhatunk, emellett kifejezetten hideg, szeles vagy esős időszakra készült típusokat is!