Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Aláöltözet

Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ALÁÖLTÖZET

A legfontosabb, és talán, a legkevésbé helyettesíthető munkaruha az aláöltözet. Még szélsőséges hőmérséklet mellett is a komfortos tevékenységet segíti. Nemcsak kényelmes, de alapvető nedvesség-elvezető tulajdonságával az egészségünket is óvja, akár fát hasogatunk, akár szakmánkból adódóan hosszú ideig tartózkodunk kültéren a hidegben. Ma már a túrázók is magukkal viszik a hűvösebb, fagyos időben.

A technikai aláöltözet alsó vagy felső azonnal elvezeti a nedvességet, így egyszerre óv meg bennünket a meghűléstől és bőrirritációtól. Attól függően, hogy természetes vagy műszálas munkaruhát választunk, más-más előnyökkel jár! Mikor érdemes például egy szintetikus alsóruhát húzni, és miben verhetetlen a gyapjú?

EZÉRT HELYETTESÍTHETETLEN AZ ALÁÖLTÖZET

Rendkívül eltérő lehet, ki mikor érzi magát kényelmetlenül egy hűvösebb időben. Ennek megfelelően ruházkodunk, ez alapján választunk munkafelszerelést is, a speciális védelem nagyon fontos, de ugyanennyire lényeges, hogy kényelmesen végezhessük a tevékenységünket. Azonban egyben mindannyian hasonlítunk: az izommunka, vagyis mozgás közben hőt termel a szervezetünk. Ezzel a nedvességgel érintkezik a ruhánk is. Amennyiben erősebb fizikai munkához csupán egy munkanadrágot öltünk magunkra, az az egyetlenegy ruharéteg érintkezik a nedvességgel. Így fennáll a veszélye, hogy ízületeink meghűlnek, az érzékenyebb bőrtípusúak pedig irritációtól is szenvedhetnek. A technikai aláöltözet ezt a helyzetet oldja meg tökéletesen! A természetes és mesterséges alapanyagú aláöltözetek eltérően reagálnak, amikor megizzadunk, ezért érdemes átgondolnunk azt, hogy egy kevert szálas vagy például egy merinói juh gyapjas aláöltözetet érdemes választanunk.

HOGYAN VÁLASSZUNK ALÁÖLTÖZETET?

A jó aláöltözet illeszkedik a testvonalunkhoz, ezért a kínálatokban megtalálhatóak női és férfi modellek is. Általában vékony rétegű, hiszen a feladata nem több, mint elvezesse a mozgásunkkor keletkezett izzadságot. Természetesen, már továbbfejlesztették ezeket a tartós és strapabíró anyagokat is, így akár vastagabb kivitelben is elérhetők. Ha egy vaskosabb alsót vagy felsőt választunk, akkor a legtöbb esetben a sűrűbb szövés a meleget is biztosítja, nincs szükségünk egy újabb pulóverre vagy nadrágra.

Tehát a kültéri munkákhoz érdemes felső és alsó technikai aláöltözetet is beszerezni, így lesz teljes körű az egészségünk védelme. Ha korábban már tapasztaltuk a bőrünkön, hogy a szintetikus anyagok irritálják, érdemes elgondolkodnunk a természetes alapú aláöltözeten, például egy gyapjúnadrágon. Sokkal kíméletesebb a műszálas társainál, azonban kevésbé jó nedvesség-elvezető. Ebből következően lassabban is száradnak.

A TERMÉSZET EREJE: A TERMÉSZETES ALSÓRUHA

A természetes alapanyagú technikai aláöltözetek különösen puha tapintásúak, ezért valóban nagyon hálás lehet érte a bőrünk. Míg a pamut, habár remek nedvességfelvevő, mégsem képes elvezetni a mozgás során keletkezett izzadtságot, egy merinói gyapjú azonban jó választás lehet, ha a természetes mellett tesszük le a voksunkat. Érdemes megjegyezni, hogy az anyag rendkívül bőrbarát, mégsem ér fel egy poliészter aláöltözet nedvesség-elvezetésével. Mint említettük korábban, sokkal több időre van szüksége a száradáshoz is. Viszont szélsőséges időjárás közepette jó hőháztartással rendelkezik: hűvösebb napokon melegen tart, és megfelelő mennyiségű hőfok esetén sem lesz kényelmetlenül meleg. Így biztosan nem önt el bennünket az izzadság!

A SZINTETIKUS ALSÓRUHA TARTJA VELÜNK A LÉPÉST

A jól szellőző szintetikus aláöltözet erőssége, hogy nagyobb fizikai megterhelés mellett is jól vezeti a nedvességet. Egy poliészter felsővel vagy alsóval megóvhatjuk magunkat az átfázástól akkor is, amikor nagyon hosszú időt töltünk kültéren. Remek alternatíva őszi-téli időszakban a tartósan hűvös időben végzett munkálatokhoz. Az anyag a szerkezetének köszönhetően elszállítja az izzadságot és a külső felületén elpárologtatja, ezért nem hűlünk meg, amikor technikai aláöltözetet húzunk fel. A felsők és alsók könnyedén és gyorsan tisztíthatók, így mindennapi használatra különösen alkalmasak. Az este kimosott munkaruhákat így akár már másnap felvehetjük.

A szintetikus anyagok sokat fejlődtek az elmúlt évtizedekben. Habár továbbra is a természetes alapanyagú aláöltözetek a leginkább bőrbarátok, a technológiának köszönhetően alapvetően már a poliészterek is kíméletesek a testfelületünkkel. Ez remek hír, hiszen aktívan viselhetjük a hűvösebb időszakokban is ezeket a kényelmes és hasznos alsókat és felsőket.

Az aláöltözet remek alternatíva a hűvös reggelekre, de a teljes őszi-téli időszakban is az egyik legfontosabb munkaruhadarabunk lehet.