Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Univerzális létra

Megtekintés Rács Lista

1-9/29 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/29 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

UNIVERZÁLIS LÉTRA

Az univerzális létra sokféleképpen felhasználható, sőt, már külön-külön, részekre bontva könnyítheti meg az otthonunk körüli csatornatisztítást, fametszést, vagy akár a benti szobafestést is. Legyen szó bármilyen napi teendőről, amelyet bizonyos magasságban kell elvégeznünk, gyorsan és biztonságosan használhatjuk a támasztó-, önmagában megálló vagy csúsztatható létraként is funkcionáló univerzális eszközt. Népszerűsége érthető, hiszen sokféle megoldást kínál a különféle helyzetekre. Az alumínium kialakításnak köszönhetően a munkamagassága ellenére is rendkívül könnyű és mobilis!

Hogyan lehet mégis stabil egy több ponton mozgatható univerzális létra, illetve mi garantálja az eszköz biztonságosságát? Mindezt érdemes tudni még a vásárlás előtt.

EBBEN VERHETETLEN AZ UNIVERZÁLIS LÉTRA

Gyakori probléma, hogy a stabil kialakítású, roppant jól hasznosítható létránk mégsem ér olyan magasra, mint azt a helyzet megkívánja. Természetesen, beszerezhetünk egy újabb, több fokkal felszerelt darabot az otthonunkba, azonban ennél sokkal egyszerűbb és helytakarékosabb megoldást kínál az univerzális létra.

Három típusú létra előnyeit ötvözi a kialakítása, és ezért a nagy tudásért szerethetik annyira a mesterek is. Állólétraként hasznosítva könnyedén barkácsolhatunk a felületéről. Csúsztassuk feljebb a létra mozgatható oldalát, s ezzel a gyors mozdulattal máris megnövelhetjük a munkamagasságot is. Tehát nem kell többé a szomszédhoz fordulnunk egy nagyobb létráért, és hátrahagyhatjuk a kevésbé megnyugtató pótmegoldásokat is. A kicsúsztatható létra ugyanazt a biztonságot kínálja, mint bármelyik álló társa. A szerkezet ezen felül támasztó létraként is szolgál. Mindig a célnak megfelelően tudjuk összeállítani és szabályozni az univerzális létrát, amely bármilyen helyzetben stabilan és kiszámíthatóan funkcionál.

Valójában hasznos eszközről beszélhetünk, amely most már otthoni használatra is kiváló. A háztartások igényeihez igazított típussal jelentős magasságokban végezhetünk munkálatokat.

Egy három részből álló, részenként hétfokos létrával felérhetünk akár 5 méterig is. A tizenegy fokos változat ennél is többet tud, több mint 7 méterig dolgozhatunk a segítségével. Az univerzális létrák tehát nemcsak sokcélúak, de jelentős magasságok közelíthetők meg velük biztonságosan. Ha pedig tizenkét fokos kialakítású mellett döntenénk, 10 méter alatt bármi a kezünk ügyébe kerülhet a létráról.

A piacon elérhető kínálat szinte mindegyike komoly ellenőrzésen esik át, mielőtt vevők elé kerül, ami különösen fontos egy olyan összetett, mobilis eszköz esetében, mint az univerzális létra.

Nagyon fontos, de pontosan mi is az a DIN EN 131-2 szabvány? Nem véletlen, hogy az esetek többségében biztonságban érezzük magunkat akár akkora magasságban is, amely saját termetünk többszöröse lehet. A gyártók, így az univerzális létra készítői is, szigorú szabályok mentén kell kialakítsák az eszközöket. 2010-ben Németországban egy új szabvány tettek közzé, amely végeredményben számunkra minőségibb létrákat és nagyobb munkabiztonságot jelenthet!

A létraszárak terhelését szigorúbb paraméterekkel ellenőrzik, és az alsó részek törésállóságát is körültekintőbben kell ellenőrizniük. Habár ez a szabvány például a fellépőkre vagy szakmailag nagyon specifikus eszközökre nem vonatkozik, az univerzális létrát vásárlók nagyot nyertek vele. Pontosabban biztonságot, stabilitást! Miért érdemes ezt az információt keresni a feltüntetett termékeknél? Amennyiben megtaláljuk a kiszemelt létra adatlapján, biztosak lehetünk benne, hogy a következő vizsgálatokat elvégezték rajta, mielőtt a boltba került volna az áru. Az univerzális létra különösen érzékeny pontja a csúsztatható rész: a maximális kihúzhatóságot sokkal szigorúbban ellenőrzik, valamint ennek az elemnek a kihajlását is.

Az oldalsó kapaszkodókat is súlyokkal terhelik a felülvizsgálatnál. A tartókeretre pedig egy percen keresztül 30 kg-os súlyt helyeznek, hogy kiderüljön, megfelel-e a minőségi szabványnak. A stabilitásban nagy szerepet kap az univerzális létra alsó része is, ezért a hosszirányú csavarodását igyekeznek korlátok között tartatni a gyártókkal: 18 foknál nagyobb szögben nem fordulhat el az első létrarész.

A csúszásgátlókat, a létrafokgörbülést, az állólétra dobogójának elmozdulását korábban is ellenőrizték, azonban néhány éve ezek a paraméterek is szigorodtak. Egy univerzális létra tehát nemcsak sokféle megoldást, de ezzel párhuzamosan jelentős biztonságot is kínál a felhasználóknak. Az alumíniumanyagból készített termékek tehát igyekeznek sokféle igényt kielégíteni!

A kínálatban a létra munkamagasságával párhuzamosan változó árakat találunk, keressük meg, melyik típus lenne a leghasznosabb otthonunkban!