1. CENTAURE - sokcélú létra (3x9 fokos)
  28 190 Ft 
  Részletek
 2. CENTAURE - sokcélú létra (3x7 fokos)
  21 590 Ft 
  Részletek
 3. JKH - fellépő (acél, 1-es)
  5 490 Ft 
  Részletek
 4. CENTAURE CLASSIK - alumínium állvány 5m
  83 490 Ft 
  Részletek
 5. CENTAURE - sokcélú létra (3x11 fokos)
  38 490 Ft 
  Részletek
 6. CENTAURE - létra rögzítő kampó
  23 990 Ft 
  Részletek
 7. JKH - fellépő (acél, 2-es)
  9 990 Ft 
  Részletek
 8. Acél fellépő (2 fokos)
  4 990 Ft 
  Részletek
 9. Acél fellépő (3 fokos)
  6 690 Ft 
  Részletek
 10. CENTAURE - csuklós alumínium létra (4x3 fokos)
  29 290 Ft 
  Részletek
 11. CENTAURE HELIO A - alumínium állvány 3m
  74 990 Ft 
  Részletek
 12. Acél háztartási létra (4 fokos)
  7 490 Ft  6 490 Ft 
  Részletek
 13. CENTAURE PLUS - kitámasztócsomag Centaure Classik állványhoz
  31 490 Ft 
  Részletek
 14. CORDA - alumínium háztartási létra (5 fokos)
  9 990 Ft 
  Részletek
 15. CENTAURE CLC2 CLASSIK - húzóköteles tolólétra (2x13 fokos)
  41 590 Ft 
  Részletek
 16. JKH - háztartási létra (4 fokos, csúszásgátlóval, fém)
  17 590 Ft 
  Részletek
 17. CORDA - alumínium háztartási létra (6 fokos)
  12 990 Ft 
  Részletek
 18. CENTAURE HELIO C - alumínium állványbővítő modul 7m
  73 490 Ft 
  Részletek
 19. CENTAURE - alumínium támasztólétra (1x9 fokosDIN EN 131)
  9 990 Ft 
  Részletek
 20. STABILOMAT NORMAT - extra lapos alumínium fellépő (3 fokos)
  13 590 Ft 
  Részletek
 21. JKH - háztartási létra (3 fokos, csúszásgátlóval, fém)
  13 690 Ft 
  Részletek
 22. CENTAURE CLM2 - tolólétra (2x11 fokos)
  24 990 Ft 
  Részletek
 23. CENTAURE HELIO B - alumínium állványbővitő modul 5m
  81 490 Ft 
  Részletek
 24. CORDA - alumínium háztartási létra (4 fokos)
  8 990 Ft 
  Részletek
 25. CENTAURE - alumínium támasztólétra (1x7 fokos, DIN EN 131)
  7 990 Ft 
  Részletek
 26. STABILOMAT SAFELINE - alumínium fellépő (2x2 fokos)
  10 990 Ft 
  Részletek
 27. CENTAURE - fékezhető kerék HELIO állványhoz
  9 290 Ft 
  Részletek
 28. Teleszkópos alumíniumlétra (13 fokos)
  46 990 Ft 
  Részletek
 29. HAILO XXL - háztartási létra (4 fokos)
  20 990 Ft 
  Részletek
 30. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x6 fokos)
  17 490 Ft 
  Részletek
 31. KRAUSE CORDA - támasztólétra (1x10 fokos)
  13 990 Ft 
  Részletek
 32. JKH - háztartási létra fém (2 fokos, csúszásgátlóval)
  10 290 Ft 
  Részletek
 33. STABILOMAT PROFILINE - gurítható alumínium fellépő (2x2 fokos)
  14 990 Ft 
  Részletek
 34. KRAUSE CORDA - támasztólétra (8 fokos)
  10 690 Ft 
  Részletek
 35. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x8 fokos)
  21 990 Ft 
  Részletek
 36. STABILOMAT PROFILINE - alumínium fellépő (2x3 fokos)
  21 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Létra és munkaállvány

Első látásra minden létra egyformának tűnhet. És gyakran csak használat közben derül ki, a kényelmesnek hitt eszköz mégsem megfelelő: nem elég magas, kevés fellépőfokkal, és lépcsőre sem állítható. Az is lehet, hogy csak egy szerszámtartót hiányolunk róla, ám enélkül mégsem optimális. Kerüljük el a kényelmetlen helyzeteket azzal, hogy átgondoljuk, pontosan milyen létrára van szükségünk! Nem mindegy, hogy felújításhoz vagy lakásrendszerezéshez keressük a megfelelőt. Fontos lehet a létra ára is, ám előbb nézzünk át több meghatározó szempontot, hogy a kínálatból a legjobb kerüljön az otthonunkba!

Hogyan válasszunk létrát?

Akármennyire is meglepő, az egyik leggyakrabban használt otthoni eszközünk a létra, magától értetődő hát, hogy időnként újabbra kell cserélnünk. Ám sokszor, amikor létrát vásárlunk, mégsem a lomtalanítóba kerülő darabot szeretnénk pótolni: lehet, hogy csak egy más típusúra van szükségünk. Egy nagyobb munkamagasságú állólétrára, vagy egy csúsztatható, speciális létrára. Esetleg könnyebbé és egyszerűbbé szeretnénk tenni a szállítást egy alumíniumból készült darabbal. Számos előnye van annak, ha jól választunk létrát a kínálatból.

A létra ma már rendkívül megbízható, így mindegy, hogy a csempézett konyhában, a téglázott udvaron, vagy épp a fűvel bevetett kertben állítjuk fel. Kellő részletességgel készülnek az illesztések és csúszásgátlók, a félméteres fellépőtől kezdve a négy elemből álló, speciális létráig. Sőt, a professzionális létrák között több olyat találunk, amelyet szabvány alapján gyártottak le.

A legfontosabb kérdés, a létra és munkaállvány biztonságossága mellett, bizony a saját igényünk. Ha jól akarunk választani, gondoljuk át, pontosan mire használnánk az otthonunkban vagy épp a munkahelyünkön. A kínálatban egyre több profi darab is felbukkan, amely már nemcsak a szakemberek munkáját könnyítheti meg, hanem akár egy házfelújításban, kertgondozásban is óriási hasznát vesszük.

Mikor biztonságos egy létra?

Akár egy három fokos acélfellépőről is nagyot lehet esni, nem beszélve arról, milyen veszélyekkel jár egy három-négy méter magasságú szerencsétlenség. A létra megfelelő kialakítása tehát alapvető, emellett lényeges, hogy mi is biztonságban érezzük magunkat, amikor használjuk. A gyártók a kínálatban már nemcsak képeket közölnek, részletes leírást találhatunk a létra és munkaállvány biztonsági felszereltségéről is. Jó hír, hogy a szárak stabilizálása, a fokok csúszásmentesítése már alapteljesítménynek számít. Természetesen, az igényeinknek megfelelően itt is találhatunk még ügyesebb eszközöket.

Gyakori használatnál vagy szakmai munkához válasszunk olyan darabot, ahol szabvány garantálja a minőséget (a DIN EN 131-2 szabvánnyal ellátott termékek különösen magas kvalitásúak).

Fontos-e a létra anyaga?

Bizonyos helyzetekben akár az életünk is múlik azon, milyen anyagból készül a létránk. Ha elektromos árammal működő szerkezetek közelében dolgozunk, az üvegszálas létra kínálja a legmagasabb fokú biztonságot. A stabil kivitelezésnek, persze, kevésbé körülményes szituációkban is hasznát vehetjük.

Ma már elfelejthetjük a létracipelés nehézségét is, ha alumínium kivitelezésű eszközt választunk. Verhetetlen az előnye, hiszen így már egy több méteres darab is könnyen mobilizálható. Az autónkat sem terheli egy alumínium kialakítású sokfunkciós létra (ezen felül a munkamagasságához képest sokkal kisebb helyen is tárolhatjuk).

Ejtsünk néhány szót a falétrákról is, ugyanis a gondosan kezelt darab legalább olyan tartós, mint egy alumínium kialakítású. Általában a falétra mindkét szára egyszerre is használható: a kialakításnak köszönhetően, például a szobafestők, anélkül tudnak együtt lépdelni a létrával, hogy lejönnének róla. A létra anyaga önmagában is számos előnnyel járhat: pörgessük át, és válasszunk az igényünk szerint.

Már ezt is tudja egy létra

Ahhoz, hogy gyorsan lekapjuk a felső polcra csomagolt, ritkán használt étkészletet, vagy az irodában az aktadobozokat, egy fellépő tökéletes választás. Megbízható, stabil, megfelelő csúszásgátlókkal ellátott – sokszor már kapaszkodót is találunk ezen a roppant egyszerű, mégis hasznos eszközön. A létra és a munkaállványok azonban ennél sokkal többet kínálnak: gurítható lábak, teleszkópos létraszárak, állítható lépcsőfokok. Kényelmes, profi, körülményes helyeken is könnyen használható: az extráknak köszönhetően a létrák is fejlettebbek lettek.

Az eltérő magasságú felületeket a létra ClickMatic rendszere gond nélkül kezeli: ezzel a kiegészítővel egyenként szabályozhatóvá váltak a létraszárak, így a környezetnek megfelelően eltérő nagyságra állíthatjuk mindegyiket. A létra mégsem válik veszélyessé, ugyanolyan megbízható marad, mintha csupán a szoba padlójára állítottuk volna fel.

Irodai környezetben különösen hasznos lehet a kerekes kivitelezésű létra: szinte erőbefektetés nélkül mozgathatjuk egyik helyről a másikra. Stabilizálása egyszerű és professzionális: egy mozdulattal rögzíthetjük a kívánt helyiségben. Ráadásul szintén elfér akár egy sarokban is.

Gondoltunk már arra, hogy munkapadként is használjuk a létrát? Valószínűleg ezt az extrát leginkább az építkezésnél dolgozók, vagy akár szobafestők tudják alkalmazni, de egy házfelújításnál is bármikor megállja a helyét ez a létra. Ezen felül csúsztatható, így nemcsak munkapadként szolgál, de igény szerint hosszabbíthatjuk meg, ha magasabb felületet kell elérnünk. A több részből felépülő sokcélú létra darabjai külön-külön is felhasználhatók. Ha csupán egy támasztólétrára van szükségünk, emeljük le az adott részt, s már lépdelhetünk is rajta. Roppant egyszerű, mégis profi.

Szánjunk időt arra, hogy átböngésszük a létra és munkaállvány leírásait! Az információk segítenek eldönteni, melyik darab lesz a legjobb munkatársunk.

Card logos