1. CENTAURE - sokcélú létra (3x11 fokos)
  34 990 Ft 
  Részletek
 2. CENTAURE CLASSIK - alumínium állvány 5m
  79 990 Ft  77 990 Ft 
  Részletek
 3. CENTAURE - sokcélú létra (3x9 fokos)
  25 990 Ft 
  Részletek
 4. STABILOMAT SAFELINE - sokcélú létra (3x7 fokos)
  20 990 Ft  19 990 Ft 
  Részletek
 5. CENTAURE - 3in1 alumínium létraállvány 3m
  27 990 Ft 
  Részletek
 6. CENTAURE - létra rögzítő kampó
  22 990 Ft 
  Részletek
 7. CENTAURE HELIO A - alumínium állvány 3m
  71 990 Ft  67 990 Ft 
  Részletek
 8. CENTAURE HELIO C - alumínium állványbővítő modul 7m
  69 990 Ft  67 990 Ft 
  Részletek
 9. CENTAURE PLUS - kitámasztócsomag Centaure Classik állványhoz
  29 990 Ft 
  Részletek
 10. CENTAURE HELIO B - alumínium állványbővitő modul 5m
  77 990 Ft  73 990 Ft 
  Részletek
 11. CENTAURE - csuklós alumínium létra (4x3 fokos)
  27 990 Ft 
  Részletek
 12. Acél háztartási létra (4 fokos)
  6 490 Ft 
  Részletek
 13. Mobil munkaállvány (7m)
  249 990 Ft 
  Részletek
 14. Acél fellépő (2 fokos)
  4 990 Ft 
  Részletek
 15. Acél fellépő (3 fokos)
  6 690 Ft 
  Részletek
 16. CORDA - alumínium háztartási létra (5 fokos)
  9 990 Ft 
  Részletek
 17. CENTAURE MULTI+ - 5in1 multifunkciós alumínium állvány 3,9m
  76 990 Ft 
  Részletek
 18. CORDA - alumínium háztartási létra (6 fokos)
  12 990 Ft 
  Részletek
 19. CENTAURE - fékezhető kerék HELIO állványhoz
  8 890 Ft 
  Részletek
 20. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x4 fokos)
  13 990 Ft 
  Részletek
 21. JKH - háztartási létra (4 fokos, csúszásgátlóval, fém)
  14 990 Ft 
  Részletek
 22. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x5 fokos)
  15 990 Ft 
  Részletek
 23. JKH - fellépő (acél, 2-es)
  8 990 Ft 
  Részletek
 24. JKH - háztartási létra (3 fokos, csúszásgátlóval, fém)
  11 990 Ft 
  Részletek
 25. STABILOMAT PROFILINE - alumínium teleszkópos csuklós létra (4x4 fokos)
  109 990 Ft 
  Részletek
 26. KRAUSE CORDA - támasztólétra (1x10 fokos)
  10 990 Ft 
  Részletek
 27. HAILO XXL - háztartási létra (4 fokos)
  20 990 Ft  19 990 Ft 
  Részletek
 28. STABILOMAT NORMAT - extra lapos alumínium fellépő (3 fokos)
  13 590 Ft 
  Részletek
 29. KRAUSE CLIMTEC - komplett állvány (7m)
  319 990 Ft 
  Részletek
 30. Teleszkópos alumíniumlétra (13 fokos)
  45 990 Ft 
  Részletek
 31. STABILOMAT BASICLINE - alumínium létra (6 fokos)
  21 990 Ft 
  Részletek
 32. HAILO TP1 - munkaplatform
  37 990 Ft  35 990 Ft 
  Részletek
 33. STABILOMAT SAFELINE - alumínium lépcsőfokos létra (2x5 fokos)
  29 290 Ft 
  Részletek
 34. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x8 fokos)
  21 990 Ft 
  Részletek
 35. STABILOMAT SAFELINE - alumínium fellépő (2x2 fokos)
  9 790 Ft 
  Részletek
 36. JKH - fellépő (acél, 1-es)
  4 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Létra és munkaállvány

Első látásra minden létra egyformának tűnhet. És gyakran csak használat közben derül ki, a kényelmesnek hitt eszköz mégsem megfelelő: nem elég magas, kevés fellépőfokkal, és lépcsőre sem állítható. Az is lehet, hogy csak egy szerszámtartót hiányolunk róla, ám enélkül mégsem optimális. Kerüljük el a kényelmetlen helyzeteket azzal, hogy átgondoljuk, pontosan milyen létrára van szükségünk! Nem mindegy, hogy felújításhoz vagy lakásrendszerezéshez keressük a megfelelőt. Fontos lehet a létra ára is, ám előbb nézzünk át több meghatározó szempontot, hogy a kínálatból a legjobb kerüljön az otthonunkba!

Hogyan válasszunk létrát?

Akármennyire is meglepő, az egyik leggyakrabban használt otthoni eszközünk a létra, magától értetődő hát, hogy időnként újabbra kell cserélnünk. Ám sokszor, amikor létrát vásárlunk, mégsem a lomtalanítóba kerülő darabot szeretnénk pótolni: lehet, hogy csak egy más típusúra van szükségünk. Egy nagyobb munkamagasságú állólétrára, vagy egy csúsztatható, speciális létrára. Esetleg könnyebbé és egyszerűbbé szeretnénk tenni a szállítást egy alumíniumból készült darabbal. Számos előnye van annak, ha jól választunk létrát a kínálatból.

A létra ma már rendkívül megbízható, így mindegy, hogy a csempézett konyhában, a téglázott udvaron, vagy épp a fűvel bevetett kertben állítjuk fel. Kellő részletességgel készülnek az illesztések és csúszásgátlók, a félméteres fellépőtől kezdve a négy elemből álló, speciális létráig. Sőt, a professzionális létrák között több olyat találunk, amelyet szabvány alapján gyártottak le.

A legfontosabb kérdés, a létra és munkaállvány biztonságossága mellett, bizony a saját igényünk. Ha jól akarunk választani, gondoljuk át, pontosan mire használnánk az otthonunkban vagy épp a munkahelyünkön. A kínálatban egyre több profi darab is felbukkan, amely már nemcsak a szakemberek munkáját könnyítheti meg, hanem akár egy házfelújításban, kertgondozásban is óriási hasznát vesszük.

Mikor biztonságos egy létra?

Akár egy három fokos acélfellépőről is nagyot lehet esni, nem beszélve arról, milyen veszélyekkel jár egy három-négy méter magasságú szerencsétlenség. A létra megfelelő kialakítása tehát alapvető, emellett lényeges, hogy mi is biztonságban érezzük magunkat, amikor használjuk. A gyártók a kínálatban már nemcsak képeket közölnek, részletes leírást találhatunk a létra és munkaállvány biztonsági felszereltségéről is. Jó hír, hogy a szárak stabilizálása, a fokok csúszásmentesítése már alapteljesítménynek számít. Természetesen, az igényeinknek megfelelően itt is találhatunk még ügyesebb eszközöket.

Gyakori használatnál vagy szakmai munkához válasszunk olyan darabot, ahol szabvány garantálja a minőséget (a DIN EN 131-2 szabvánnyal ellátott termékek különösen magas kvalitásúak).

Fontos-e a létra anyaga?

Bizonyos helyzetekben akár az életünk is múlik azon, milyen anyagból készül a létránk. Ha elektromos árammal működő szerkezetek közelében dolgozunk, az üvegszálas létra kínálja a legmagasabb fokú biztonságot. A stabil kivitelezésnek, persze, kevésbé körülményes szituációkban is hasznát vehetjük.

Ma már elfelejthetjük a létracipelés nehézségét is, ha alumínium kivitelezésű eszközt választunk. Verhetetlen az előnye, hiszen így már egy több méteres darab is könnyen mobilizálható. Az autónkat sem terheli egy alumínium kialakítású sokfunkciós létra (ezen felül a munkamagasságához képest sokkal kisebb helyen is tárolhatjuk).

Ejtsünk néhány szót a falétrákról is, ugyanis a gondosan kezelt darab legalább olyan tartós, mint egy alumínium kialakítású. Általában a falétra mindkét szára egyszerre is használható: a kialakításnak köszönhetően, például a szobafestők, anélkül tudnak együtt lépdelni a létrával, hogy lejönnének róla. A létra anyaga önmagában is számos előnnyel járhat: pörgessük át, és válasszunk az igényünk szerint.

Már ezt is tudja egy létra

Ahhoz, hogy gyorsan lekapjuk a felső polcra csomagolt, ritkán használt étkészletet, vagy az irodában az aktadobozokat, egy fellépő tökéletes választás. Megbízható, stabil, megfelelő csúszásgátlókkal ellátott – sokszor már kapaszkodót is találunk ezen a roppant egyszerű, mégis hasznos eszközön. A létra és a munkaállványok azonban ennél sokkal többet kínálnak: gurítható lábak, teleszkópos létraszárak, állítható lépcsőfokok. Kényelmes, profi, körülményes helyeken is könnyen használható: az extráknak köszönhetően a létrák is fejlettebbek lettek.

Az eltérő magasságú felületeket a létra ClickMatic rendszere gond nélkül kezeli: ezzel a kiegészítővel egyenként szabályozhatóvá váltak a létraszárak, így a környezetnek megfelelően eltérő nagyságra állíthatjuk mindegyiket. A létra mégsem válik veszélyessé, ugyanolyan megbízható marad, mintha csupán a szoba padlójára állítottuk volna fel.

Irodai környezetben különösen hasznos lehet a kerekes kivitelezésű létra: szinte erőbefektetés nélkül mozgathatjuk egyik helyről a másikra. Stabilizálása egyszerű és professzionális: egy mozdulattal rögzíthetjük a kívánt helyiségben. Ráadásul szintén elfér akár egy sarokban is.

Gondoltunk már arra, hogy munkapadként is használjuk a létrát? Valószínűleg ezt az extrát leginkább az építkezésnél dolgozók, vagy akár szobafestők tudják alkalmazni, de egy házfelújításnál is bármikor megállja a helyét ez a létra. Ezen felül csúsztatható, így nemcsak munkapadként szolgál, de igény szerint hosszabbíthatjuk meg, ha magasabb felületet kell elérnünk. A több részből felépülő sokcélú létra darabjai külön-külön is felhasználhatók. Ha csupán egy támasztólétrára van szükségünk, emeljük le az adott részt, s már lépdelhetünk is rajta. Roppant egyszerű, mégis profi.

Szánjunk időt arra, hogy átböngésszük a létra és munkaállvány leírásait! Az információk segítenek eldönteni, melyik darab lesz a legjobb munkatársunk.

Card logos