Speciális létra

Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SPECIÁLIS LÉTRA

Ha drágább, akkor „okosabb” is? Sok esetben valóban, bár, ennek épp az ellenkezője is elmondható: egy speciális létra, amely szokatlan vagy körülményes helyzetekben a legjobb megoldást kínálhatja, kifejezetten jó áron rendelhető.

Magasan dolgoznánk, de egy négyméteres létrát már nem tudnánk otthon tárolni? Esetleg a beltéri munkálatoknál számolnunk kell a lakás lépcsőfokaival is? Nézzünk szét a speciális létrák között, valóban profik még a bonyolult szituációkban is! Ráadásul egy szűk, kis helyen tartható létrának még az is örülhet, aki szinte asosem használja, hiszen szinte észrevétlen marad a házban.

LÉTRÁBÓL MUNKAPADOT? IGEN!

Ha azt mondjuk, létra, legtöbbünk valószínűleg egy állólétrára gondol – klasszikus kivitelezéssel, talán eszköztárolót is találunk rajta. Ezek közül nem mindegyik darab mozdítható könnyedén, ugyanis a régebbi típusok stabilitását épp az eszköz alapanyaga biztosította. Ha könnyen is tárolhatók, magasságuk nem több annál, mint amennyit első ránézésre megállapíthatunk.

Most pedig képzeljük el azt a létrát, amely néhány mozdulattal állóból támasztó létrává alakítható! Sőt, ha szükséges, csúsztatással megnövelhetjük a munkamagasságát is. Mindezt nemcsak a korszerű gyártási elveknek köszönhetően nagy biztonsággal, hanem rendkívül könnyedén is! Ugyanis a speciális létrák nagy része jó minőségű alumíniumból készül. Egy igényes darab azonban ennél is többet tud: megfelelő szögbe állítva munkapadként is alkalmazható. Házfelújításhoz, kül- és beltéri munkálatokhoz profi megoldás egy teleszkópos csuklós létra. Gyors és biztonságos átalakítással: a fürdőszobától kezdve a lépcsőházon át az tetőteraszig mindenhol stabilan állja meg a helyét. A speciális létra elemei akár el is választhatók egymástól.

MIBEN PROFI A CLICKMATIC RENDSZER?

Egy villanykörte cseréje a legtöbb esetben nem jelent kihívást, álló- vagy támasztólétrával azonnal orvosolhatjuk a helyzetet. A kevésbé egyenletes felületek azonban már nagyobb fejtörést jelentenek. Gondoljunk egy beltéri emelkedőre vagy lépcsőházra! A szakemberek számára gyakori helyzet, hogy a létrát lépcsővel kombinált térben kell felállítaniuk. Biztonságos, mégis gond nélkül használható módon, ahol könnyedén közelíthetik meg az eszköz mindkét feljáróját. A stabilan kialakított fokok és szárak kapcsolódása itt nem elég, a létrának a feljárókhoz is igazodnia kell. A tervezők erre a szituációkra alkották meg a ClickMatic rendszert! A speciális létra minden szárát külön-külön szabályozhatjuk, így történhet meg, hogy az egyik az első, a másik a harmadik emeleti lépcsőfokon áll majd, sőt, a fennmaradó két szárat is eltérően pozicionálhatjuk. A létrafokonként történő szabályozással állandó biztonságban érezhetjük magunkat akár több méter magasan is.

Ha azonban nincs az otthonunkban lépcső, mégis egy sokoldalú, könnyen kezelhető és kis helyen is tárolható létrát keresünk, a csuklós létra négy méter magasságig szakszerű eszközünk lehet!

ÍGY JÓ BEFEKTETÉS EGY LÉTRA

A legfontosabb, hogy az igényeinknek megfelelő létrát válasszunk a kínálatból. Felújítás előtt mindenképp érdemes átgondolni egy speciális létra előnyeit: komplex és strapabíró, könnyen kezelhető, és a jó kivitelezésnek köszönhetően a tatarozás után is alapeszközünk maradhat akár egy kertrendezésnél, akár egy újabb építkezésnél.

Bármilyen típusú és anyagú létrát is választunk, később mindenképp ügyeljünk a tárolására. Ma már viszonylag könnyedén találunk tartós anyagból készült darabot a kínálatban: mindegy, hogy egy alumíniumlétrát, vagy egy pácolt fa felhasználásával gyártott munkadarabot szemelünk ki. A gondosan megmunkált felületek gyorsabban elhasználódnak, ha külső helyszínen tartjuk a speciális létrákat. Csúsztassuk össze, tegyük egymásra a létraszálakat, és így kevés helyen, fedett környezetben is kényelmesen tárolhatjuk. Ez akár lehet a lakás egyik sarka, vagy ház padlása. Munkamagasságukhoz képest valóban szűkebb területen is raktározhatjuk.

Amennyiben nemcsak az otthonunkon belül mozgatnánk, hanem szállítanánk is a speciális létrát, érdemes szakszerűen rögzíteni. Egy jól záró és biztonságos megoldás erre az esetre a létra rögzítő kampó. Helyezzük fel a tetőcsomagtartóra, s már oda is erősíthetjük a munkaeszközt! A profi és gyors megoldás súlya pedig alig több egy kilónál! Legalább kettő darabra lesz szükségünk a biztonságos szállításhoz (egy csomagolásban két darabot helyeznek el a gyártók).

Valószínűleg speciális létrára lesz szükségünk, ha több méter magasságban végzünk munkálatokat. A hétfokostól kezdve a tizennégy fokosig a kínálatból már teleszkópos típust is választhatunk. Nézzük meg, mit tud például egy félméteres, szétcsúsztatható speciális létra!