1. Acél háztartási létra (4 fokos)
  7 490 Ft 
  Részletek
 2. CORDA - alumínium háztartási létra (5 fokos)
  9 990 Ft 
  Részletek
 3. CORDA - alumínium háztartási létra (6 fokos)
  12 990 Ft 
  Részletek
 4. JKH - háztartási létra (4 fokos, csúszásgátlóval, fém)
  17 590 Ft  14 990 Ft 
  Részletek
 5. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x4 fokos)
  13 990 Ft 
  Részletek
 6. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x5 fokos)
  15 990 Ft 
  Részletek
 7. CORDA - alumínium háztartási létra (4 fokos)
  8 990 Ft 
  Részletek
 8. JKH - háztartási létra (3 fokos, csúszásgátlóval, fém)
  13 690 Ft  11 990 Ft 
  Részletek
 9. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x6 fokos)
  17 490 Ft 
  Részletek
 10. HAILO XXL - háztartási létra (4 fokos)
  20 990 Ft 
  Részletek
 11. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x7 fokos)
  19 990 Ft 
  Részletek
 12. STABILOMAT BASICLINE - alumínium létra (6 fokos)
  23 990 Ft 
  Részletek
 13. JKH - háztartási létra fém (2 fokos, csúszásgátlóval)
  10 290 Ft  9 490 Ft 
  Részletek
 14. STABILOMAT SAFELINE - alumínium lépcsőfokos létra (2x5 fokos)
  31 990 Ft 
  Részletek
 15. STABILOMAT PROFILINE - sokcélú létra (2x9 fokos, alumínium)
  71 990 Ft 
  Részletek
 16. STABILOMAT BASICLINE - alumínium létra (4 fokos)
  16 990 Ft 
  Részletek
 17. STABILOMAT BASICLINE - alumínium létra (5 fokos)
  19 990 Ft 
  Részletek
 18. STABILOMAT BASICLINE - alumínium létra vödörtartóval (3 fokos)
  13 990 Ft 
  Részletek
 19. STABILOMAT SAFELINE - eloxált alumínium állólétra (7 fokos)
  48 990 Ft 
  Részletek
 20. STABILOMAT PROFILINE - alumínium állólétra (10 fokos)
  116 990 Ft 
  Részletek
 21. STABILOMAT SAFELINE - alumínium állólétra (6 fokos)
  41 990 Ft 
  Részletek
 22. STABILOMAT PROFILINE - állólétra szerszámtartóval (8 fokos)
  95 990 Ft 
  Részletek
 23. STABILOMAT PROFILINE - állólétra szerszámtartóval (6 fokos)
  77 990 Ft 
  Részletek
 24. EUROLL PROFI - fa festőlétra (2x8 fokos)
  21 990 Ft 
  Részletek
 25. STABILOMAT SAFELINE - alumínium lépcsőfokos létra (2x7 fokos)
  44 990 Ft 
  Részletek
 26. STABILOMAT PROFILINE - alumínium sokcélú létra (3x10 fokos, DIN EN 131)
  104 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Állólétra

Ismerős az az érzés, amikor a karácsonyfa legfelső részét akkor sem érjük el, ha minden erőnket bevetjük? A csúcsdíszről nem is beszélve. Egy stabil, könnyű és fogásbarát állólétra azonban nemcsak az ünnepi készülődést könnyíti meg, hanem rendszeres hétköznapi kellék is. Az izzócserétől kezdve a szobafestői teendőkig bárhol segít a munka optimális elvégzésében. Könnyen szállítható, ezért, ha szakembert hívunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy magával hozza a megbízható, sokcélú állólétráját is.

Mire figyeljünk vásárláskor, milyen állólétrát használnak a profik? Milyen típust válasszunk a kínálatból, ha gyakran használjuk a létrát, ám, sokszor nagyon szűk helyen?

Egy- vagy kétoldalas legyen az állólétra?

Egy jól megválasztott létrával akár évekkel tovább is együtt dolgozhatunk. A profi szakemberek a kialakítás mellett a minőséget is szem előtt tartják. Azonban a villanyszerelők, festők vagy kőművesek is elsősorban átgondolják, pontosan milyen állólétrára van szükségük, így könnyítik meg maguk számára a döntést a rendkívül széles választékban. A szobafestő csak úgy tudja hatékonyan végezni a munkáját, ha közben bármikor lépdelhet a létrával, anélkül, hogy le kellene jönnie a magasból. A kétoldalas fa állólétra tehát bizonyos helyzeteket nagyon jól optimalizál. A mobilizáción túl mindkét oldalát használhatjuk munkálatok közben is a le-fel közlekedésben. Ez a típus azonban legtöbbször szerszám-, illetve eszköztartó nélkül kerül ki a gyártósorokról. Így, ha szerelés közben egy tároló helyre is szükségünk lenne, itt az egyoldalas állólétrák nyújthatnak megoldást. Ne felejtsük el azt sem, hogy időt spórolunk azzal, ha nem kell folyamatosan le-fel szaladgálnunk egy újabb tárgyért.

Az alumínium- és falétra előnyei

A könnyen szállítható alumínium mellett továbbra is népszerű a faanyagból készült, klasszikus kivitelezésű állólétra is. A háztartásokban leginkább az előbbi, míg a szakemberek körében gyakran az utóbbi a népszerű. A minőségi borovi fenyőből kialakított, gombaölővel impregnált létra természetközelibb, azonban minőségben és biztonságban szintén magas színvonalat képvisel. Horganyozott acélkengyel, megerősített járófok, speciális lánc és fokpánt garantálja az optimális és könnyű felhasználást. Tagadhatatlan, hogy nagyobb erőbefektetésre van szükségünk ahhoz, hogy áthelyezzük, mivel némileg nehezebb. Az alumínium állólétrák rendkívül mobilisak, kényelmesen szállíthatók bárki számára. Sokszor tároló felületet is kapnak, így a gyors izzócserén túl egy hosszabb munkafolyamatnál sem kell bosszankodnunk, az állólétrára pakolhatjuk a szükséges szerszámokat. Ne aggódjunk a csúszós felületek miatt sem, a lábakat szinte minden esetben csúszásgátlók fedik!

Sokat tud: a sokcélú létra népszerű

A megbízható, jó kialakítású létrák mellett is gyakori, hogy egy-egy háztartásban legalább két darabot találunk. A szobafestők, kőművesek, nagyobb felületeken dolgozó szakemberek pedig ennél többet is használhatnak naponta. Fametszésnél, kültéri javításoknál nem ritka, hogy sokkal szűkebb helyen vagy jelentős magasságban kell megoldást találnunk a létra elhelyezésére. A sokcélú létrák kifejezetten azért készültek el, hogy a helyszínen saját igényeinkhez szabhassuk. Néhány mozdulattal az állólétrát csúsztathatóvá állíthatjuk, így gyorsan és egyszerűen dolgozhatunk akár 5,5 méter magasan is. Ez a munkamagasság jelentős stabilitást kíván az eszköztől, ezért fontos, hogy vásárlásnál a fok és létraszár professzionális összekötéséről meggyőződjünk. Továbbá vegyük figyelembe azt, az eszköz talpára felkerült-e a csúszásgátló, amely változó felülettípusokon is ugyanolyan biztonságban tarthat meg bennünket a magasban! A sokcélú létra készülhet alumíniumból is, így éveken keresztül használhatjuk. A sokoldalúságon és tartósságon túl a szállíthatóság is nagy előnye. Egy jól megpakolt hátizsák súlyával, s bőven a munkamagasság alatti hosszával elfér a furgonban, a kert sarkában vagy a tárolóban is. Már 9 fokos kivitelezésben is választhatjuk, amely gyors és könnyű mozgást tesz lehetővé, hogy optimálisan végezhessük el a munkánkat. A kétoldalas sokcélú létra akár egy közös munkát is lehetővé tesz – azonban tartsuk szem előtt, hogy maximum 150 kg-os terhelhetőség mellett marad stabil a használata!

Az állólétra bizonyos sokcélú típusa megfelelő szabvánnyal rendelkezik, szakemberek álló-, támasztó- és tolólétraként is használhatják, akár 7-8 méter munkamagasságban is. Önzáró kar és biztonsági heveder teszi biztonságosabbá a használatát. Az állólétra professzionális segítség otthon is. Ha nincs szükségünk az akár 5 méteres munkamagasságra, választhatunk egy 4 lépcsőfokos, kisebb helyen is tárolható, megbízható létrát.

Card logos