Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Állólétra

Megtekintés Rács Lista

1-9/35 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/35 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÁLLÓLÉTRA

Ismerős az az érzés, amikor a karácsonyfa legfelső részét akkor sem érjük el, ha minden erőnket bevetjük? A csúcsdíszről nem is beszélve. Egy stabil, könnyű és fogásbarát állólétra azonban nemcsak az ünnepi készülődést könnyíti meg, hanem rendszeres hétköznapi kellék is. Az izzócserétől kezdve a szobafestői teendőkig bárhol segít a munka optimális elvégzésében. Könnyen szállítható, ezért, ha szakembert hívunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy magával hozza a megbízható, sokcélú állólétráját is.

Mire figyeljünk vásárláskor, milyen állólétrát használnak a profik? Milyen típust válasszunk a kínálatból, ha gyakran használjuk a létrát, ám, sokszor nagyon szűk helyen?

EGY- VAGY KÉTOLDALAS LEGYEN AZ ÁLLÓLÉTRA?

Egy jól megválasztott létrával akár évekkel tovább is együtt dolgozhatunk. A profi szakemberek a kialakítás mellett a minőséget is szem előtt tartják. Azonban a villanyszerelők, festők vagy kőművesek is elsősorban átgondolják, pontosan milyen állólétrára van szükségük, így könnyítik meg maguk számára a döntést a rendkívül széles választékban. A szobafestő csak úgy tudja hatékonyan végezni a munkáját, ha közben bármikor lépdelhet a létrával, anélkül, hogy le kellene jönnie a magasból. A kétoldalas fa állólétra tehát bizonyos helyzeteket nagyon jól optimalizál. A mobilizáción túl mindkét oldalát használhatjuk munkálatok közben is a le-fel közlekedésben. Ez a típus azonban legtöbbször szerszám-, illetve eszköztartó nélkül kerül ki a gyártósorokról. Így, ha szerelés közben egy tároló helyre is szükségünk lenne, itt az egyoldalas állólétrák nyújthatnak megoldást. Ne felejtsük el azt sem, hogy időt spórolunk azzal, ha nem kell folyamatosan le-fel szaladgálnunk egy újabb tárgyért.

AZ ALUMÍNIUM- ÉS FALÉTRA ELŐNYEI

A könnyen szállítható alumínium mellett továbbra is népszerű a faanyagból készült, klasszikus kivitelezésű állólétra is. A háztartásokban leginkább az előbbi, míg a szakemberek körében gyakran az utóbbi a népszerű. A minőségi borovi fenyőből kialakított, gombaölővel impregnált létra természetközelibb, azonban minőségben és biztonságban szintén magas színvonalat képvisel. Horganyozott acélkengyel, megerősített járófok, speciális lánc és fokpánt garantálja az optimális és könnyű felhasználást. Tagadhatatlan, hogy nagyobb erőbefektetésre van szükségünk ahhoz, hogy áthelyezzük, mivel némileg nehezebb. Az alumínium állólétrák rendkívül mobilisak, kényelmesen szállíthatók bárki számára. Sokszor tároló felületet is kapnak, így a gyors izzócserén túl egy hosszabb munkafolyamatnál sem kell bosszankodnunk, az állólétrára pakolhatjuk a szükséges szerszámokat. Ne aggódjunk a csúszós felületek miatt sem, a lábakat szinte minden esetben csúszásgátlók fedik!

SOKAT TUD: A SOKCÉLÚ LÉTRA NÉPSZERŰ

A megbízható, jó kialakítású létrák mellett is gyakori, hogy egy-egy háztartásban legalább két darabot találunk. A szobafestők, kőművesek, nagyobb felületeken dolgozó szakemberek pedig ennél többet is használhatnak naponta. Fametszésnél, kültéri javításoknál nem ritka, hogy sokkal szűkebb helyen vagy jelentős magasságban kell megoldást találnunk a létra elhelyezésére. A sokcélú létrák kifejezetten azért készültek el, hogy a helyszínen saját igényeinkhez szabhassuk. Néhány mozdulattal az állólétrát csúsztathatóvá állíthatjuk, így gyorsan és egyszerűen dolgozhatunk akár 5,5 méter magasan is. Ez a munkamagasság jelentős stabilitást kíván az eszköztől, ezért fontos, hogy vásárlásnál a fok és létraszár professzionális összekötéséről meggyőződjünk. Továbbá vegyük figyelembe azt, az eszköz talpára felkerült-e a csúszásgátló, amely változó felülettípusokon is ugyanolyan biztonságban tarthat meg bennünket a magasban! A sokcélú létra készülhet alumíniumból is, így éveken keresztül használhatjuk. A sokoldalúságon és tartósságon túl a szállíthatóság is nagy előnye. Egy jól megpakolt hátizsák súlyával, s bőven a munkamagasság alatti hosszával elfér a furgonban, a kert sarkában vagy a tárolóban is. Már 9 fokos kivitelezésben is választhatjuk, amely gyors és könnyű mozgást tesz lehetővé, hogy optimálisan végezhessük el a munkánkat. A kétoldalas sokcélú létra akár egy közös munkát is lehetővé tesz – azonban tartsuk szem előtt, hogy maximum 150 kg-os terhelhetőség mellett marad stabil a használata!

Az állólétra bizonyos sokcélú típusa megfelelő szabvánnyal rendelkezik, szakemberek álló-, támasztó- és tolólétraként is használhatják, akár 7-8 méter munkamagasságban is. Önzáró kar és biztonsági heveder teszi biztonságosabbá a használatát. Az állólétra professzionális segítség otthon is. Ha nincs szükségünk az akár 5 méteres munkamagasságra, választhatunk egy 4 lépcsőfokos, kisebb helyen is tárolható, megbízható létrát.