Szerszámkészlet

Megtekintés Rács Lista

10-18/71 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-18/71 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZERSZÁMKÉSZLET

Milyen szerszámkészletet érdemes vásárolni? Mivel általában a szerszámkészletet hosszútávra vásároljuk, így érdemes átgondoltan, megfontoltan választani. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából válogathatunk, azonban mégis érdemes áttekinteni a szerszámkészletek típusait, informálódni vásárlás előtt. Olyan szerszámkészleteket szerezzünk be, amelyek kiválóan szolgálják otthoni barkácsolási tevékenységünket, nem túl drágák, de ugyanakkor megbízhatók és kényelmesen használható minden darabjuk.

Közhelyként ismert a mondás, ami elromolhat, az el is romlik. Nem tudunk felkészülni minden eshetőségre, de azt megtehetjük, hogy egy megbízható, jó minőségű javító- és barkácsoláshoz használható készletet beszerzünk, még mielőtt szükség lenne rá. Azokat, akik hobbiszerűen barkácsolnak otthon, őket nem kell rábeszélni a vásárlásra, mert az ő kedvenc üzletük egyébként is a szakáruház. Milyen a jó szerszámkészlet? Hol, hogyan és milyen rendszer szerint tudjuk tárolni a kellékeket?

Egy megfelelő szerszámkészlet alapja a hagyományos kéziszerszámok nagy részét tartalmazza. A szerszámokat megvásárolhatjuk külön-külön, de készletet is beszerezhetünk akár a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Időt és energiát tudunk megspórolni, ha nincsenek különleges igényeink, vehetünk külön egy átgondoltan összeállított, teljes szerszámkészletet is.

Széles kínálata van a több darabból álló, márkás szerszámkészleteknek, amelyek viszonylag kedvező áron beszerezhetők.

A szerszámkészletekhez minden esetben valamilyen tartó, táska vagy tasak is tartozik, ezek az eszközök, azontúl, hogy tárolják a szerszámokat, abban is segítségünkre lehetnek, hogy rendet teremtsenek szerszámaink között.

Külön be tudunk szerezni szerszámosládát, és ebben tárolni akár többféle szerszámkészletet is, vagy külön-külön a szerszámokat.

A minőségi szerszámkészletnek általában alapvető szerszámokat kell tartalmaznia. Alapdarabok alatt értendő a kalapács, kombinált fogó, csavarhúzók, imbuszkulcsok, szikék, mérőszalagok, csavarhúzóból nem elegendő csupán egyetlen darab, mert a csavar mérete változó, így ettől függően tudjuk használni a csavarhúzót is. Célszerű, ha van benne néhány darab villáskulcs, lehet köztük néhány nagyobb méretű is, ezekkel, szükség esetén, akár a vízcsapokat is meg tudjuk szerelni. Amennyiben a villamossághoz is értünk, akkor célszerű olyan szerszámkészletet beszerezni, amelyben van a villanyszereléshez készített, speciálisan kialakított, szigetelt csavarhúzó, fogó és fázisceruza.

Vannak olyan szerszámkészletek, amelyek, fadobozuk révén, nagyon igényes, már-már nem hétköznapi megjelenést biztosítanak a bennük tárolt elemeknek.

Ha időnként fűrészelnünk is kell, vagy esetleg famunkákhoz is fel akarunk szerelkezni, akkor egy fűrésszel vagy egy finomabb fogú, rókafarkú fűrésszel kell gazdagítani készletünket. Hasznos lehet egy vízmérték, ragasztószalag és egy puha ceruza a jelölésekhez.

Elmondhatjuk tehát, hogy az igényes, jól kialakított rendszerű szerszámkészlet mindennapi munkánk, a barkácsolás hasznos eszköze lehet. A műanyag táskába minden fontos eszköz belefér. Azokat a szerszámkészleteket, amelyeket szilárd műanyag tokban vagy táskában vásárlunk meg, biztosak lehetünk benne, hogy időtállók és tartósak lesznek, kialakításuknak és strapabíró anyaguknak köszönhetően. A kemény műanyag tok védi a benne tárolt eszközöket a sérüléstől, legtöbb esetben a tartó doboz fémkapoccsal záródik. Könnyen szállítható praktikus fogantyúja segítségével.

Külön be tudunk szerezni kisebb szerszámkészleteket is, ezek állhatnak akár három darab fogóból, vagy néhány csavarhúzóból, esetleg kulcsokból.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából szerezhető be a hat darabból álló csavarhúzókészlet is, amelynek minden egyes darabja a gyors és precíz munkavégzést hivatott szolgálni. Minden egyes csavarhúzó elforgást akadályozó védelemmel rendelkezik. A szetthez egy tartó is jár, ami a falra szerelhető.

Akár alapfelszerelésről, akár rengeteg darabból álló szerszámkészletről van szó, a termékleírást mindig érdemes alaposan végigolvasni, ugyanis itt tüntetik fel a gyártók, hogy mi mindent tartalmaz egy-egy garnitúra. Minden esetben pontos leírást kapunk a szerszámkészlet darabjairól, vagyis a gyártók nem árulnak zsákbamacskát. A termékleírásból általánosságban is tájékozódhatunk például a szerszámok nyelének, markolatának kialakításáról, vagy az élek anyagáról, azonban a készlet darabjainak fontos jellemzőit minden esetben külön bemutatják.

Válasszunk minőségi szerszámkészletek közül, mert a gyenge, megbízhatatlan minőségű termék darabjai könnyen eltörhetnek, tönkremehetnek, így bosszúságot okozhatnak használóinak.