Csiszoló és reszelő

Megtekintés Rács Lista

1-9/40 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/40 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

CSISZOLÓ ÉS RESZELŐ, A SIMÍTÁS HASZNOS ESZKÖZE

Elsősorban fafelületek csiszolására alkalmas a csiszolószivacs. Ezt a terméket háromdarabos szettben is meg tudjuk vásárolni, kíméletes csiszolást tudunk végezni vele, a csiszolófelülete alumínium-oxidból van kialakítva.

Csiszolópapír-készletet is tudunk vásárolni a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Mint ahogy a csiszolószivacs, ez is elsősorban fa-, de akár műanyag felületű tárgyak megmunkálására is alkalmazható. A papírt tépőzárak segítségével tudjuk rögzíteni.

Az úgynevezett profi kézi csiszoló gipszkarton csiszolására rendkívül alkalmas. Működés során hozzátapad a gipszkartonhoz teljes csiszoló felületével. Ez is tépőzáras megoldású, tehát ennek segítségével könnyen és egyszerűen tudjuk cserélni a csiszolóvásznat. Beszerezhetünk olyan kézi csiszolót is, amelynek csiszolófelülete téglalap alakú, fogantyúja révén megkönnyíti a munkafolyamatot, alkalmazhatjuk akár nagyobb sima felületek csiszolásához is.

A drótkefe kiváló eszköz szennyeződések, rozsda eltávolításához különféle felületekről, de használhatjuk akár beton, kő, fém és fa csiszolásához is. A műanyag nyele, azaz ergonomikus fogantyúja a kéz vonalához jól igazodik, így zökkenőmentes és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé. Amennyiben csomagban vásároljuk meg, akkor három különböző színű nyéllel ellátott szettet kapunk.

Egy rendkívül egyszerű, de hasznos eszköz lehet a parafából készült csiszolóhasáb. Ennek a terméknek egyik oldalán kerek él van, elsősorban fafelületek megmunkálásához készül.

A csiszolótányér is egyre népszerűbb a csiszolási munkálatok során. Alkalmazni lehet úgy a falon, mint a mennyezeten, tehát elsősorban gipszkarton csiszolására fejlesztették ki. A termék profi kialakításának köszönhetően a tárcsa a csiszolandó felületre tapad. Itt is tépőzáras megoldás segítségével lehetséges a csere.

Kiváló minőségű csiszolórácsokat is tudunk vásárolni a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Ezek a különböző átmérőjű rácsok alkalmasak gipszkarton és különböző faanyag csiszolásához.

Anyagát illetően elmondhatjuk, hogy szilícium-karbidból készül a rács, így hosszú élettartamú, strapabíró, és széleskörű felhasználást tesz lehetővé. A csiszolórácsok különféle alakban kerülnek gyártásra, van lehetőségünk kör alakú, de akár téglalap alakú rácsokat is beszerezni.

A reszelést, ami korántsem annyira egyszerű feladat, mint azt sokan gondolják, csak akkor végezheti el a szakember megfelelő minőségben, ha van jó szerszáma, és jól tudja azt használni.

A reszelési folyamat akkor könnyű, ha kevés anyagot kell leválasztani a reszelni kívánt felületről. Azonban, ha nagy felületet szeretnénk lereszelni, leforgácsolni, akkor mindenképpen javasolt valamilyen gépi szerszámot választani. Az ideális eredmény elérésére minden esetben többféle ráspolyra és reszelőre lesz szükség.

Elmondhatjuk tehát, hogy az igényes, jól kialakított rendszerű műhelyünkben a barkácsolás hasznos eszköze lehet egy vagy több ráspoly és reszelő. Azok a reszelők, amelyeket jó minőségű, megbízható anyagból gyártanak, biztosak lehetünk benne: időtállók és tartósak lesznek.

A reszelők olyan szerszámok, amelyeket különféle felületek simítására, alakításra használnak. Sokszor a mindennapi nyelvhasználatban rokon értelmű kifejezésként kezelik a reszelő és a ráspoly szót.

Ha nagyon pontosan szeretnénk meghatározni a kettő közötti különbséget, akkor elmondhatjuk, hogy a ráspoly szűkebb fogalom, általában durvább reszelőt jelent, amelynek lapos vagy félgömbölyű felületére éles, kiálló fogakat helyeznek. Ezeket leginkább faanyagok és kő-, esetleg vas megmunkálásánál használják. A reszelő ezzel ellentétben kifejezetten finom megmunkálásra alkalmas szerszám. A reszelőt leginkább acélból, gyémántból vagy keramikus anyagokból készítik.

Szokták mondani, hogy nem minden reszelő ráspoly, de minden ráspoly reszelő. Úgy is mondhatjuk, hogy a reszelők családjába tartozik a ráspoly, mégis egy külön csoportot alkot. A ráspoly elnevezés a "raspel" német szóból ered. Az élének kialakítása alapján a ráspoly lehet lapos, félkör alakú vagy kerek.

A ráspolynak nagy fogai vannak, így egyszerre nagy mennyiségű anyagot tudunk vele eltávolítani a megmunkálásra szánt anyagból. Az megmunkált felület durva, érdes lesz, ekkor jöhet a reszelés és csiszolás. Vannak olyan ráspolyok, amelyeknek éle cserélhető, tehát használhatjuk a három különböző élt egyazon nyélen cserélgetve.

A ráspolyról tudnunk kell, hogy reszelés során csupán egy irányban lehet vele reszelni, méghozzá előre felé. Amennyiben visszafelé próbáljuk húzni, a fogai megkopnak, sérülnek, tönkremennek.