Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Csempéző szerszám

Megtekintés Rács Lista

1-9/52 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/52 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

CSEMPÉZŐ SZERSZÁMOK

A csempézés megtanulható, könnyen elsajátítható, azonban néhány jó minőségű, speciális szerszámra mindenképpen szükségünk lesz, amit a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából könnyen be tudunk szerezni. A megjelölésre használható szerszámok éppúgy fontosak, mint a vágóeszközök, illetve a csemperagasztók. A fugázáshoz különböző egyéb eszközöket is kell használnunk.

A csempék kiválasztásakor a megvásárolni kívánt mennyiséget is tudnunk kell, amit viszonylag pontosan ki lehet számolni. A feleslegesen megvásárolt mennyiséggel később már nem tudunk mit kezdeni.

A padlók burkolásához krétás zsinórt kell beszerezni, ennek segítségével tudjuk a padló középpontját kijelölni. A fali csempék felrakása előtt pedig erre a célra kialakított léceket tudunk vásárolni, hogy egyenesen tudjuk feltenni a burkolólapokat.

Mindkét esetben ceruzára, mérőszalagra, falécekre, kalapácsra, szegekre és a vízszintmérőre, illetve függőónra lesz majd szükség. Az egyenes vonalakhoz, a precíz munkához szerezzünk be egy acélvonalzót is, amely elengedhetetlen az egyenes vonalvezetéshez.

A kerámiacsempe egyik jellemző tulajdonsága, hogy könnyen törik. Éppen e tulajdonságot akár a javunkra is fordíthatjuk, ugyanis miután mindkét oldalon megkarcoljuk az adott csempe felületét az elvágás helyén, viszonylag könnyen el lehet pattintani. A kemény csempék formára vágása a csövek vagy a mosdó körül azonban ennél bonyolultabb. A feladat elvégzéséhez azonban sokféle vágószerszám áll a csempézők rendelkezésére.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából kiváló csempevágók között tudunk válogatni. A csempék méretre szabásához és a precíz munkavégzéshez csempevágóra van szükség, függetlenül attól, hogy mi magunk végezzük, vagy szakemberre bízzuk a burkolati munkálatokat.

Vásárolhatunk úgynevezett karos csempevágót, amely rendkívül szabályos vágást tesz lehetővé, és jól alkalmazható az egészen vastag és kemény burkolólapok elvágásakor is. Létezik elektromos csempevágó gép, ez vízhűtéses gyémánt vágótárcsával működik.

Egyes csempevágók segítségével egészen nagy távolságú vágások is kivitelezhetők, legyen szó csempe vagy kerámialap vágásról, ezért nagyobb darabok egyedi igényekre való alakítása is lehetségessé válik.

A vágás után nem töredezik le a csempe a vágás mentén, mint ahogy ez a kézi csempevágók esetén olykor megtörténhet. Ma már asztalra rögzített, azaz lábakon álló modelleket is be tudunk szerezni, ezek a csempevágók még inkább kényelmes és egyszerű munkavégzést garantálnak.

A lézeres csempevágó is padlólapok és csempék vágására és darabolására alkalmas. Vágókereke nagyon kemény fémből készült, így könnyen lehetséges vele a darabolás, aprítás, vágás. A rajta elhelyezett mérőskála által pedig lehetséges a pontos mérés, a precíz méretre szabás.

Csempevágó fogó segítségével olyan darabolásokat tudunk végrehajtani, ami a szabálytalan csempék kialakítását segítik. Erre akkor lehet szükség, amikor egy csövet kell kikerülni csempézéskor.

A csempefűrész a lombfűrészhez hasonlítható, finom szerszám, a fűrész része minden irányba vág, így a fűrészt akadálytalanul elfordíthatjuk a csempe körül. Csempereszelővel simára csiszolhatjuk az elvágott, kemény csempe durva élét. Használhatunk csiszolópapírt vagy köszörűkövet is erre a célra, azonban ezekkel kicsit hosszabb ideig tart majd a munka.

A fugázáshoz is rendkívül hasznos eszközöket tudunk beszerezni. Egyik ilyen a fogazott glettvas, amivel egyenletesen vihető fel a csemperagasztó. Szintén az egyenletes és precíz csempézést segítheti a csempekereszt, ami különböző vastagságú műanyag keresztekből áll, és a csempék egyenlő távolságra történő elhelyezését segíti. Simítóval a fugázó anyagot egyenletesen eloszlatjuk a csempék közötti hézagokba, s így kiszorítva a benn rekedt levegőt. Fugázó pálcát is vásárolhatunk, de helyettesíthető egy-egy jégkrém pálcával is.

A műanyagból készült fugatisztító rendkívül egyszerűen és hatékonyan használható. Az alján elhelyezett görgő segít az egyenes vonalvezetésben. A benne található pengék egyszerűen cserélhetők.

A munka befejeztével jöhet a tisztítás, ami korántsem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Szivaccsal letöröljük a felesleges fugázó anyagot a csempe teljes felületéről, száradás után pedig száraz ronggyal töröljük le a maradék anyagot a csempéről.

Válasszunk minőségi csempéző szerszámok közül, mert a gyenge, megbízhatatlan minőségű termék darabjai könnyen eltörhetnek, tönkremehetnek, így bosszúságot okozhatnak használóinak. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából jó minőségű, megbízható szerszámkészletre tudunk szert tenni. Válogassunk kedvünkre, mielőtt csempézni kezdünk!