1. NEPTUN NSG500 - kézi permetező 5L
  4 990 Ft 
  Részletek
 2. GLORIA PRIMA 5 - kézi permetező 5L
  8 990 Ft 
  Részletek
 3. NEPTUN NSG1600 - háti permetező 16L
  11 990 Ft 
  Részletek
 4. RYOBI ONE+ OWS1880 - akkus kézi permetező (18V, akku nélkül)
  21 990 Ft 
  Részletek
 5. NEPTUN NSG150 - kézi permetező 1,5L
  2 990 Ft 
  Részletek
 6. GLORIA PRIMEX 5 - kézi permetező 5L
  12 990 Ft 
  Részletek
 7. DIMARTINO MARY 10 - túlnyomásos permetező 10L
  11 990 Ft 
  Részletek
 8. ARIEL - túlnyomásos permetező 15L
  15 990 Ft 
  Részletek
 9. DIMARTINO ROSY 16 - háti permetező 16L
  14 990 Ft 
  Részletek
 10. GLORIA PRIMA 5 PLUS - kézi permetező (5L)
  11 990 Ft 
  Részletek
 11. GLORIA SPRAY&PAINT - kézi permetező 5L
  10 990 Ft 
  Részletek
 12. GLORIA - hosszabbítószár
  2 290 Ft 
  Részletek
 13. GLORIA FOAMY CLEAN 100 - kézi permetező (1L)
  6 990 Ft 
  Részletek
 14. GLORIA HOBBY 125 - permetező 1,25L
  7 490 Ft 
  Részletek
 15. GLORIA 5 - tömítéskészlet (8db)
  2 190 Ft 
  Részletek
 16. GLORIA 1600 - tömítéskészlet (9db)
  3 990 Ft 
  Részletek
 17. GLORIA 5 - komplett szerelőcsomag (4db)
  3 990 Ft 
  Részletek
 18. DIMARTINO ROSY 12 - háti permetező 12L
  13 990 Ft 
  Részletek
 19. GLORIA 405 T - kézi permetező 5L
  42 990 Ft 
  Részletek
 20. GLORIA - permetező szár
  3 990 Ft 
  Részletek
 21. GLORIA AUTOPUMP - elektromos kompresszor GLORIA permetezőkhöz
  9 990 Ft 
  Részletek
 22. GARDENA COMFORT - nyomáspermetező 5L
  11 890 Ft 
  Részletek
 23. NEPTUN NSG100 - kézi permetező 1L
  999 Ft 
  Részletek
 24. GLORIA HOBBY EXCLUSIV - kézi permetező 5L
  18 990 Ft 
  Részletek
 25. GLORIA 1600 - komplett csomag (cső és permetezőszár)
  3 990 Ft 
  Részletek
 26. GLORIA - komplett csomag (fúvóka és tömítés)
  1 490 Ft 
  Részletek
 27. GLORIA - permetezőernyő
  2 190 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Kézi permetezők

Egy szép kertben igen sok a munka. A szépen zöldellő kert, az ápolt növények, a szakszerűen metszett fák és a gondos betakarítás mellett a növények ápolására is oda kell figyelni.

A növényvédelem, a permetezés nem a legkellemesebb és a legkedveltebb kerti munkálatokhoz sorolandó, azonban egy minőségi kézi permetező beszerzésével egyszerűvé és zökkenőmentessé tehetjük a permetezés folyamatát.

A kerttulajdonosok bizonyára sokan találkoztak már olyan berendezéssel, ami permetezés során spriccelt, folyt, eldugult vagy nem volt benne elegendő nyomás a permetezéshez.

A permetező kiválasztásakor az egyik jellemző, amit meg kell néznünk, vagy akár ki is kell próbálnunk kézi-, illetve háti permetező választásakor, az a termék súlya. Természetesen itt a folyadék súlyát is be kell kalkulálni, ez is a teher része lesz munka közben. A tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy egy átlagos termetű és teherbírású kerttulajdonos körülbelül 15-20 kilogramm súllyal a hátán tud permetezni hosszú időn keresztül.

Ma már a kézi permetezők a szerint is variálhatók, hogy jobb- vagy balkezes a használója. A pumpás permetezők úgy vannak kialakítva, hogy nincs szükség állandó pumpálásra, csupán időnként kell aktivizálni a szerkezetet.

Vannak olyan permetezők is, amelyeknél a fent említett pumpálást egy kis akkumulátor segítségével oldják meg, azonban az akkumulátor súlya sok esetben nagyobb teherbírást kíván meg használójától, mint maga az időnkénti pumpálás. E típusnak töltésére is oda kell figyelni.

A permetezés folyamata veszélyes lehet, amennyiben nem tarjuk be a megfelelő óvintézkedést. Az sem mindegy, milyen méretű permetezőt használunk.

Vannak egészen kisméretű kézi permetezők. Ezeket akár szobai használatra vagy a balkonra elhelyezett növények permetezésére használhatjuk. Az egyszerű kialakítású permetezőkben egy műanyag cső van elhelyezve, aminek csupán annyi a feladata, hogy felszívja a folyadékot a tartályból, azonban a végén található fémnehezék segítségével könnyen össze tudjuk vegyíteni a benne található folyadékot. Amennyiben eltávolítjuk róla a szórófejet, akár öntözésre is használhatjuk.

Vannak olyan precíziós pumpával ellátott permetezők, amelyek a mosószert egyszerűen habbá alakítják, így bármely felületen könnyen eloszlathatjuk. A műanyag fúvószál segítségével a habzás mértéke beállítható.

A fák permetezése nem mindig egyszerű folyamat, főleg akkor nem, ha egy terebélyes, magasra nőtt fát szeretnénk a kórokozóktól megmenteni. Van olyan komolyabb permetező is, amely segítségével egyszerűen és gyorsan tudunk eredményeket elérni.

Vannak olyan kialakítású kézi permetezők is, amelyek hosszú csővel vannak ellátva, így a tartályt letehetjük a kert egy adott pontjára, és a 2-3 méteres körzetében lévő alacsonyabb növényeket gyakorlatilag erőkifejtés nélkül, könnyedén le tudjuk permetezni. Akkor érdemes ilyen fajta kialakítású permetezőt beszerezni, ha a kertben apró bokrok, virágok vannak, valamint a konyhakerti növények védelménél is kiválóan használható eszköz.

Ma már olyan típusú kézi permetezők is léteznek, amelyek 360 fokban elfordíthatók, ezek olyan területek permetezésére alkalmasak, amelyek nehezen érhetők el, például le tudjuk fújni segítségükkel a nagylevelű növények leveleinek hátsó felületét, a hagyományos permetezők segítségével akkor juthat növényvédőszer, ha valamilyen megoldással, permetezés előtt, felemeljük a leveleket, és egyenesen lefújjuk őket.

A permetezők folyamatos és gyakori használata során tartozékai, alkatrészei megkopnak, elhasználódnak. A gyártók, természetesen, ezeknek a termékeknek a javítására is gondoltak, így külön alkatrészeket tudunk hozzájuk vásárolni.

Többek között permetezőszárat külön tudunk vásárolni, amely kiváló csatlakozási rendszerrel rendelkezik, így gyorsan és könnyen felszerelhető a már meglévő kézi permetezőre. Emellett teljes készletet vehetünk tömítőgumikból, amelyeket lecserélve: egy teljesen új, jól működő permetezőt varázsolhatunk a régiből, amely nem csöpög, nem spriccel, és újra zökkenőmentesen működik.

Bármilyen alkatrészről vagy kiegészítő eszközről legyen szó, alaposan le kell ellenőrizni, hogy az adott kiegészítő elem vagy tartozék kompatibilis-e a már meglévő termékünkkel.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a permetezés egy elkerülhetetlen tevékenység a kerttulajdonosok életében. Az, hogy milyen fajta permetszert választunk, természetesen, a mi saját döntésünk, mint ahogy az is, hogy milyen fajta kézi permetezőt. Azonban vásárlás előtt érdemes tájékozódni, szétnézni a kínálatot illetően, ugyanis ma már a kiváló kézi permetezésnek nem kell feltétlenül fárasztónak, veszélyesnek és unalmasnak lennie!

Card logos