1. TERRACOTTA - komposztáló modul 800L (2 részes)
  20 590 Ft  18 990 Ft 
  Részletek
 2. KETER ECO COMPOSTER 320L - komposztáló
  7 990 Ft 
  Részletek
 3. KOMPOSTILO A - fa komposztáló 100x100x70cm
  6 990 Ft 
  Részletek
 4. GARDENA - kézi kiszóró (M)
  10 890 Ft 
  Részletek
 5. GARDOL - komposztáló (fém)
  37 990 Ft 
  Részletek
 6. FISKARS GATOR - machete
  9 190 Ft 
  Részletek
 7. DIMARTINO ROSY 12 - háti permetező 12L
  13 990 Ft 
  Részletek
 8. GARDOL GRW-E 57 - fűhenger
  20 890 Ft 
  Részletek
 9. GARDOL ST451 - szórókocsi
  7 290 Ft 
  Részletek
 10. NEPTUN NSG500 - kézi permetező 5L
  4 990 Ft 
  Részletek
 11. AL-KO K390 - komposztáló (390l)
  22 900 Ft 
  Részletek
 12. HANDY GREEN II - kézi műtrágya-/fűmagszóró
  9 790 Ft 
  Részletek
 13. FISKARS XACT - gyomkiszedő
  16 490 Ft 
  Részletek
 14. AL-KO JUMBO 800 - komposztáló (800l)
  22 900 Ft 
  Részletek
 15. Lapát (fanyéllel)
  2 090 Ft 
  Részletek
 16. GARDENA STARCUT 410 PLUS - teleszkópos ágvágó
  32 490 Ft 
  Részletek
 17. Gyermek kerti szerszámok (többféle)
  999 Ft 
  Részletek
 18. FISKARS SOLID - kapa
  5 890 Ft 
  Részletek
 19. FREUND VICTORIA - kerekes kultivátor (100-158cm)
  13 490 Ft 
  Részletek
 20. KETER SUPER PRO - kerti talicska (150L, fekete-sárga)
  12 990 Ft 
  Részletek
 21. GARDENA - kézi kiszóró
  4 390 Ft 
  Részletek
 22. FREUND VICTORIA - kerti henger
  24 990 Ft 
  Részletek
 23. GLORIA PRIMA 5 - kézi permetező 5L
  8 990 Ft 
  Részletek
 24. KETER EASY GO - kerti talicska 55L (zöld-narancs)
  5 990 Ft 
  Részletek
 25. Gereblye (12 fogú, fanyéllel)
  2 390 Ft 
  Részletek
 26. NEPTUN NSG1600 - háti permetező 16L
  11 990 Ft 
  Részletek
 27. FISKARS POWERGEAR L74 - ágvágó + SINGLESTEP P26 metszőolló
  13 990 Ft 
  Részletek
 28. Ásó (fanyéllel)
  2 090 Ft 
  Részletek
 29. FISKARS SOLID - hegyes ásó
  7 490 Ft 
  Részletek
 30. RYOBI ONE+ OWS1880 - akkus kézi permetező (18V, akku nélkül)
  21 990 Ft 
  Részletek
 31. GARDENA - szórókocsi (L)
  20 590 Ft 
  Részletek
 32. GARDENA COMBISYSTEM - vágógereblyefej
  11 890 Ft 
  Részletek
 33. NEPTUN NSG150 - kézi permetező 1,5L
  2 990 Ft 
  Részletek
 34. FREUND VICTORIA - gyümölcsfelszedő
  13 990 Ft 
  Részletek
 35. FISKARS SOLID - univerzális gereblye
  6 990 Ft 
  Részletek
 36. FISKARS GATOR JUNIOR - machete
  7 690 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Kerti szerszámok

Az igazán szép kert alapos és gondos ápolást igényel. Ehhez a munkához elengedhetetlen a minőségi kerti szerszámok beszerzése. Ide sorolhatjuk a metszőollótól kezdve az ásót, kapát, gereblyét, különböző lapátokat, baltát, permetezőket stb.

Még akkor sem egyszerű feladat egy szép kert létrehozása, ha minden eszköz rendelkezésünkre áll a fent felsorolt eszközök közül, de amennyiben ezek a kellékek hiányoznak, még kisebb esélyünk van egy szép, kellemes kert létrehozására és fenntartására.

Ha már birtokunkban van egy kert, ne sajnáljuk a pénzt minőségi eszközök, kerti szerszámok és kellékek megvásárlására. A kerti szerszámok legtöbbje több feladat elvégzésére is használható, vannak persze olyan eszközök, amelyeket célirányosan, egyetlen feladat elvégzésére fejlesztettek ki. Nagyon fontos a jó, megfelelő szerszám beszerzése, ugyanis jelentősen leegyszerűsíti a munkafolyamatot, könnyebbé, egyszerűbbé varázsolja a kerti tevékenységeket.

A jó kerti szerszámok időtállók, egyszerűen használhatók, így nem fárasztó a velük végzett munka sem. Először nézzük, milyen eszközökre van szükségünk kertészkedés közben! Csoportosíthatjuk ezeket, a munkafolyamat típusát figyelembe véve. Kertészkedés során elsőként talajművelő eszközökre lesz szükségünk, későbbiekben öntöző eszközökre, metsző szerszámokra, nyíró szerszámokra, növényápoló eszközökre, esetleg különböző mérőműszerekre.

Kezdjük a kerti szerszámok sorát a lapátokkal! A lapátoknak több fajtája is megjelenik a kerti eszközök termékpalettáján. A hagyományos kerti lapát mellett, ami acélból készült fejet és fanyelet tartalmaz, meg kell említeni az avargyűjtő lapátot is, amellyel egyszerre nagy adag száraz levelet, avart tudunk markolni. Erős anyagának és a kéz vonalát követő kialakításának köszönhető az, hogy nagy mennyiségű növényi hulladékot tudunk mozgatni vele. A hólapátok egy teljesen külön csoportot képeznek a lapátok között, ugyanis itt a széles választékában megtalálható a hólapát, hószán, hótoló vagy akár a jégvas is.

A talaj lazítására és forgatására mindenképpen szükség van egy ásóra is. Anélkül nehezen tudunk bármiféle kerti munkát elkezdeni és befejezni. Megvásárolhatjuk külön, vagy kerti szerszámkészletben egyaránt.

A gereblyéket is be tudjuk szerezni, a hagyományos, talaj igazítására kialakított gereblyék mellett igen népszerűek az avar összegyűjtésére kiválóan alkalmazható, könnyű gereblyék.

A kapák között is ki tudjuk választani a kedvünkre valót, ugyanis az ültetőkapák mellett kiváló gyomlálásra és gaz eltávolításra kialakított kapákat tudunk vásárolni.

Növények ültetéséhez jól alkalmazható az ergonomikus kialakítású, fémheggyel ellátott palántázó. A fémhegynek köszönhetően kis erőfeszítéssel, könnyen szalad a talajba, tehát kevés erőkifejtéssel tudunk megfelelő lyukat kialakítani palánták számára.

Szót kell ejtenünk a már érett gyümölcsök, termések szüretelését, összegyűjtését megkönnyítő eszközökről is. A teleszkópos nyéllel ellátott gyümölcsfelszedők és gyümölcsleszedők birtokában hajlongás nélkül, kényelmesen fel-, illetve leszedhető bármilyen termés.

A növényeinket fenyegető veszélyek ellen permetszerekkel tudunk védekezni. A különböző szereket azonban csak valamilyen permetező segítségével tudjuk felvinni a megtámadott növényekre. Választhatunk pumpás vagy gépi permetezők közül.

Vannak egészen kisméretű kézi permetezők is. Ezekben egy műanyag cső található, ami felszívja a folyadékot a tartályból, azonban a végén található fémnehezék segítségével könnyen össze tudjuk vegyíteni a benne található folyadékot. Amennyiben eltávolítjuk róla a szórófejet, akár öntözésre is használhatjuk.

Növényeink elburjánzása, száraz ágai ellen metszőolló segítségével tudjuk felvenni a harcot. A ma piacra dobott, minőségi metszőollók maximális vágási teljesítménnyel rendelkeznek: akár kezdő kertészeknek is megfelelőek. Kialakításuknak köszönhetően jobb- és balkezesek is jól használhatják, gyengébb, vékonyabb ágak levágására alkalmasak. Tisztántartásuk könnyű, tárolás során biztonságosak, erről egy biztonsági zár gondoskodik.

A balták és fejszék is ma már felhasználóbarát formát követve készülnek. Legtöbbjük ergonomikus kialakítású, ütésálló műanyag részeket tartalmazva teszi lehetővé az egyszerű és lehető legegyszerűbb munkavégzést. A törésbiztos, egybeöntött fej és nyél stabil és időtálló.

A seprű is elengedhetetlen tartozéka a gondos és igényes kertészkedésnek. Miután elvégeztük a munka dandárját kiskertünkben, az utolsó simításokat, takarítást csak és kizárólag seprűvel tudjuk kiválóan elvégezni. Ezek között is kedvünkre válogathatunk univerzális, mechanikus, elektromos és kerti seprűk között.

A fűrészekről is ejtsünk néhány szót! Azokat az eszközöket nevezzük fűrészeknek, amelyeket a kerti munkák során ágak eltávolítására fejlesztettek ki. Leginkább bokrokon, cserjéken és fákon tudjuk használni őket. A fűrészeknek számos fajtája van, hogy nekünk éppen melyikre lesz szükségünk, attól függ, mit szeretnénk vele fűrészelni. Általában az eltérés a kialakításban és a méretben figyelhető meg. Egy kerti fűrész akkor hasznos, ha viszonylag kis erőfeszítéssel gyors, precíz munkát tudunk elvégezni általa.

A kerti eszközök között találjuk a víztaszító szövetből készült, ültető szőnyeget is. Jellemzője többek között az, hogy könnyen tudjuk tisztítani bárminemű szennyeződéstől, fogantyúi révén egyszerűen üríthető. Használat után összehajtjuk, és kis helyen tárolhatjuk.

A teljesség igénye nélkül a fent említett kerti eszközök karbantartására, ápolására is gondolnunk kell. Olajokat, kenőcsöket is érdemes vásárolnunk, ha azt szeretnénk, hogy kerti szerszámaink tartósan, éveken keresztül szolgáljanak bennünket. Válogassunk hát bátran a BAUHAUS szakáruházak és webshop gazdag kínálatából!

Card logos