Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kerti talicska

Megtekintés Rács Lista

5 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

5 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KERTI TALICSKA

A szép udvar kialakítása sokszor igen sok munkával jár. Nagyon hasznos, szinte elengedhetetlen eszköz lehet a kerti munkálatok során egy kiváló minőségű, könnyű kerti talicska.

Már a legrégibb időkben is az emberek különböző kerti kocsikat használtak a termény betakarításához, szállításához. Leegyszerűsítik a kerti munkát, és hatékonyabbá teszik, sőt, akár időt takarítanak meg.

A talicskát használhatjuk a komposzt vagy föld mozgatására, ágak és levelek, különböző hulladékok eltávolítására, de akár bizonyos anyagok vegyítésére, összekeverésére is.

Anyag tekintetében elmondhatjuk, hogy két különböző típus közül választhatunk: műanyag vagy acél. Az acélból készült talicska tartósabb, nehezebb, azonban rozsdásodhat és nehezebb kezelni, míg a műanyagból készült talicska könnyű, olcsó, de kisebb teherbírású és rövidebb élettartamú. Vásárlás előtt el kell dönteni, mire van szükségünk.

A továbbiakban szóljunk a műanyag talicskákról! Funkciójukat tekintve ezek a talicskák elsősorban könnyebb szállítmányok, így komposzt, növényi hulladékok és növények szállítására használhatók. Nem lehet őket túlterhelni, mert elveszíthetik formájukat, sérülhet az anyaguk, kitörhet vagy károsodhat a kerekük.

Mindezek ellenére a mai modern gyártási technológiával készült műanyag már nagy teherbírású, megbízható és tartós.

A talicskákat, köztudottan, úgy alakítják ki, hogy könnyen elhelyezhető legyen bennük a szállítmány, ugyanígy a munkafolyamat, illetve szállítás végén könnyen ki is tudjuk emelni a szállított rakományt a járgányból. Amikor műanyag talicskát választunk, a méretein és formáján kívül nem árt szemügyre venni a kerekeket és a fogantyúját is.

Sokaknak két egyenes fogantyúval rendelkező talicska jut eszébe a szó hallatán. A műanyag, modern talicskák tetszetős kivitelezésűek, erősek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, emellett két pozícióban is használhatók, könnyen irányíthatók. Az újabb típusúak, ergonomikus fogantyújuknak köszönhetően, kényelmesen használhatók.

Az egy kerékkel ellátott talicskákból könnyebben ki tudjuk önteni a rakományt, egyszerűbben tudunk velük manőverezni. Ezzel szemben a kétkerekű talicskákat nehezebb kiüríteni és nehezebb velük elfordulni is.

A kerék kialakítását illetően beszélhetünk levegővel töltött kerekekről és tömör gumikerekekről. A tömör gumival kitöltött kerekek nem lapulnak le, természetesen, nem mehet ki belőlük a levegő, lévén, hogy nincs is bennük, azonban egyenetlen, durva terepen nehezen lehet használni őket. Minél nagyobb a kerekének a mérete, annál könnyebb a talicska használata.

Érdemes elegendő időt szánni a megfelelő talicska kiválasztására, minden talicskának vannak előnyei és hátrányai. A választást nagyban meghatározza az a tény, hogy pontosan mire fogjuk használni, milyen eszközöket szeretnénk szállítani benne, továbbá mennyit használjuk, és mennyi időre akarjuk megvenni. Annak érdekében, hogy a megvásárolt talicska a lehető leghosszabb élettartamú legyen, mindenképpen tető alatt kell tárolnunk, esetleg védeni az erős napfénytől, télen pedig a fagytól. Tisztítása nagyon egyszerű, könnyen lemosható, különösebb odafigyelést e téren nem igényel.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a talicska legfontosabb jellemzője a teherbírása, súlya, kerekeinek száma és az üres kosarának tömege. Mindezeket kiválasztva: mindannyian megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb talicskát, amivel, ha vigyázunk rá, szinte egész életünkre megoldhatjuk a kerti eszközök, növények, törmelékek szállítását.