Gyermek kertiszerszámok

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

GYERMEK-KERTISZERSZÁMOK

Minden gyermek szeret a szabadban és a kertben játszani, szüleinek segíteni, olyan dolgokat csinálni munkavégzés közben, amit szüleitől lát, esetlegesen utánozni őseit.

A gyermek-kertiszerszámok kifejezés hallatán ne gyermekjátékokra gondoljunk! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában találhatunk olyan kerti eszközöket, amelyeket gyermekek részére fejlesztettek ki könnyű kerti munkák elvégzéséhez.

Ezeknek az egyszerű kialakítású, biztonságos eszközöknek a segítségével gyermekeinket bátran bevonhatjuk a kertészkedésbe, anélkül, hogy aggódnunk kellene, hogy esetleg megsérülnek, vagy baleset éri őket.

Vásárolhatunk gyermekünknek lapátot, gereblyét, seprűt, ásót, kiskapát, de akár gyermekkultivátort háromágú nyéllel, vagy lombseprűt. Természetesen a felsorolt termékek mindegyike alkalmazkodik a gyermek méreteihez, teherbírásához, képességeihez, ennél fogva könnyűek, igényes kidolgozásúak, de még tetszetősek, színesek is.

A gyermeklapát a hagyományos kerti lapáthoz hasonló, a fa nyele környezetbaráttá és felhasználóbaráttá varázsolja. A fém része, természetesen, színes, tetszetős a gyermeki szem számára. Avargyűjtéskor, homok vagy egyéb könnyebb anyagok pakolásakor, esetleg hólapátoláskor örömmel segédkezik majd gyermekünk ezen eszközzel a kezében.

Ugyanígy: a gyermekek számára készített gereblyéket is be tudjuk szerezni, a hagyományos, talaj igazítására kialakított gereblyék gyermekméretben is kaphatók. Ugyanakkor nagyon népszerűek az avar összegyűjtésére kiválóan alkalmazható, könnyű avarseprűk is, ezekkel játékosan, esetenként az összegyűjtött avarban hemperegve tudjuk rávenni csemetéinket a munkára. Hasonlóan a lapáthoz, fa nyele rövidebb és vékonyabb, mint az átlagos méretű gereblyéké.

A kapák között is ki tudjuk választani a gyermekünk kedvére valót, ez egy olyan játék, és egyben munkaeszköz, lesz csemetéink számára, amivel mindig szívesen játszanak, és ha kell, dolgoznak is.

A talaj lazítására és forgatására alkalmas ásókat gyermekváltozatban is megvásárolhatjuk a BAUHAUS szakáruházak és webshopok kínálatából. Ezek segítségével tudjuk megtanítani, hogy semmiféle kerti munkát nem tudunk elkezdeni, sőt befejezni sem ásó nélkül. Nyugodtan gyermekeink kezébe adhatjuk e színes, érdekes eszközöket.

A seprű is elengedhetetlen tartozéka a gondos és igényes kertészkedésnek. A gyermekek előszeretettel vállalják a söprögetést már egészen kicsi korban. Gyermekseprűt használva ez a munkafolyamat még inkább érdekes és szórakoztató lehet számukra. Miután elvégeztük a munka dandárját kiskertünkben, az utolsó simításokat, takarítást csak és kizárólag seprűvel tudjuk kiválóan elvégezni, ha még ha ebben egy kisgyermek segít is, még nagyobb megelégedéssel nyugtázhatjuk, hogy jól dolgoztunk. Mindenki számára öröm lesz a közös munka.

Válogassunk bátran a fent bemutatott gyermek-kertiszerszámok közül, szem előtt tartva, hogy nem mindegy, milyen példát mutatunk utódainknak! Egy felnőtt méretű kerti szerszámmal a kicsik számára nehézkes, akár lehetetlen a munkavégzés, azonban egy gyermekek részére kialakított gereblye, kapa, ásó stb. birtokában a családunk legkisebb tagjai is kivehetik részüket az otthoni munkából, hasznosnak érezhetik magukat, úgy, hogy közben megtanulják a kertészkedés csínját-bínját. A munkára való nevelés akár a kerti szerszámokkal is megvalósulhat.