1. FISKARS GATOR - machete
  9 190 Ft 
  Részletek
 2. FISKARS GATOR JUNIOR - machete
  7 690 Ft 
  Részletek
 3. FISKARS X7 SZETT - kempingfejsze + XSharp fejsze- és késélező
  16 990 Ft 
  Részletek
 4. CRAFT - hasítófejsze üvegszálas nyéllel
  7 490 Ft 
  Részletek
 5. FISKARS SW31 - keretes fűrész (24")
  6 390 Ft 
  Részletek
 6. GARDOL 907 - univerzális balta
  10 690 Ft 
  Részletek
 7. FISKARS X27 XXL - hosszú nyelű rönkhasító fejsze 96cm
  27 790 Ft 
  Részletek
 8. GARDOL 916 - univerzális fejsze
  14 990 Ft 
  Részletek
 9. GARDOL 919 - hasítófejsze
  17 690 Ft 
  Részletek
 10. FISKARS X25 XL - rönkhasító fejsze 77cm
  24 990 Ft 
  Részletek
 11. GARDOL 926 - hasítófejsze
  19 290 Ft 
  Részletek
 12. GARDENA COMBISYSTEM - keretes fűrész
  12 990 Ft 
  Részletek
 13. GARDOL COMFORT - keretes fűrész (39,5cm)
  6 990 Ft 
  Részletek
 14. GARDOL COMFORT - kerti fűrész (ívelt, 40cm)
  8 690 Ft 
  Részletek
 15. GARDENA COMFORT 760 - keretes fűrész
  11 890 Ft 
  Részletek
 16. FISKARS X21 L - rönkhasító fejsze 71cm
  23 990 Ft 
  Részletek
 17. FISKARS SW84 - fix pengés kerti fűrész
  17 490 Ft 
  Részletek
 18. FISKARS XSHARP - fejsze- és késélező
  5 890 Ft 
  Részletek
 19. FISKARS X17 M - hasító fejsze 60cm
  21 990 Ft 
  Részletek
 20. GARDOL - behajtható ágfűrész 20 cm
  3 290 Ft 
  Részletek
 21. FISKARS X11 S - hasító fejsze 44cm
  21 990 Ft 
  Részletek
 22. FISKARS X7 XS - kemping fejsze 35,4cm
  17 490 Ft 
  Részletek
 23. FISKARS XTRACT SW73 S - kerti fűrész
  10 490 Ft 
  Részletek
 24. GARDENA - tartalék fűrészlap
  3 290 Ft 
  Részletek
 25. GARDOL COMFORT - kerti fűrész (46cm)
  8 490 Ft 
  Részletek
 26. FISKARS X5 XXS - kemping fejsze 23cm
  14 390 Ft 
  Részletek
 27. FISKARS XTRACT SW75 L - kerti fűrész
  14 490 Ft 
  Részletek
 28. GARDOL COMFORT - keretes fűrész (62cm)
  8 290 Ft 
  Részletek
 29. FISKARS - pótpenge SW31 fűrészhez
  1 490 Ft 
  Részletek
 30. FISKARS X10 S - ácsfejsze 44,5cm
  18 490 Ft 
  Részletek
 31. FISKARS SF24 - egyenes pótpenge PRO fűrészhez
  9 990 Ft 
  Részletek
 32. GARDOL COMFORT - pótpenge fűrészhez (52,5cm)
  2 490 Ft 
  Részletek
 33. FISKARS CC33 - hajlított pótpenge PRO fűrészhez
  13 990 Ft 
  Részletek
 34. GARDOL COMFORT - pótpenge fűrészhez (30cm)
  1 890 Ft 
  Részletek
 35. CRAFT - balta üvegszálas nyéllel
  2 690 Ft 
  Részletek
 36. GARDENA 200 P - kerti fűrész (összecsukható)
  15 190 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Fejsze, balta, kerti fűrész

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában minőségi fejszék, balták és kerti fűrészek közül válogathatunk.

Ezekről a termékekről elmondhatjuk, hogy használatuk leginkább az őszi és téli időszakra esik, mert ilyenkor történik az erdőkből való beszállítás, a kertek rendezése és takarítása, a fák rendbetétele.

A hideg idő érkezésével megnő a balták, fejszék és kézi fűrészek iránti kereslet. Sokan azért ragadnak baltát, fejszét, hogy a beszerzett tűzifa már tüzelésre készen álljon a fáskamrában a hideg beállta előtt. A kínálat óriási. Nézzük, milyen terméket érdemes megvenni, és milyet nem!

A balta kiválasztásánál első és legfontosabb kérdés, hogy milyen méretű, milyen vastagságú fa darabolására szeretnénk használni. Mivel a balta kisebb a fejszénél, így, természetesen, a nyele is könnyebb, kisebb és rövidebb. Ez magával vonja azt a tényt, hogy, természetesen, kisebb erőkifejtésre alkalmas. A baltával, ennek megfelelően, vékony gallyakat és ágakat tudunk darabolni, mintegy néhány centiméter átmérőjű ágak levágására és darabolására alkalmas. Ennél jóval erősebb, nagyobb és nehezebb szerszám a fejsze. Fejszével a kezünkben nagy ütőerőt tudunk kifejteni, ennek megfelelően a fejsze egészen vastag ágak feldarabolására, hasítására alkalmas. A fejszének egy altípusa az úgynevezett hasítófejsze, ez hosszanti irányú hasításra képes.

Amikor nagy erővel csapást mérünk a fára hosszanti irányban, valójában a hasító fejsze tovább is hasítja a fát, így fel tudjuk darabolni az egészen nagyméretű farönköket is.

Amikor fejszével, illetve baltával fát vágunk, rendszerint nagy rezgések érik a kezünket és a karunkat, emiatt fárasztó ez a munkafolyamat. Szélsőséges esetben még tartós fájdalmat is okozhat a nagy erőkifejtés és a folyamatos rezgés. A kényelmes és biztonságos használat érdekében ma már olyan fejszéket és baltákat tudunk vásárolni, amelyek csúszásmentes tapadást biztosítanak, és rezgéselnyelő bevonattal rendelkeznek. Az ilyenfajta kialakítás nagymértékben csökkenti a vibrálást, így könnyebbé válhat a favágás folyamata. Azt is lényeges elmondani, hogy az ergonomikus kialakítású nyél, úgy a fejszék, mint a balták esetében, megakadályozzák, hogy munka közben kicsússzon kezünkből a szerszám.

A fent említett tényezők mellett nagyon fontos a balta és fejszének élének kialakítása is. A minőségi és igényes termékek általában edzett acélból készülnek, egy darabból állnak, így időtállók és hatékonyak.

Régebben a favágóknak sok bosszúságot okozott az, amikor a fejsze vagy balta elhagyta a nyelét, vagyis leeset a nyélről. Ez akár balesetet is okozhat. A nyél és a fejsze, illetve balta találkozása egy rendkívül érzékeny, kritikus pont ezeknek a termékeknek a tervezésénél és gyártásánál. A korszerű fejszék és balták esetében ezt egy különleges ékkel oldják meg, amely évek múlva sem lazul meg.

Ejtsünk néhány szót a kézi fűrészekről is! Az ember már nagyon régóta használja a fűrészt, mondhatjuk azt is, hogy a legrégibb szerszámok egyike. Mára azonban a fűrészek is, a technikai fejlődéseknek köszönhetően, számos átalakuláson, jobbításon mentek keresztül. Az talán a legfontosabb, hogy mire is szeretnénk használni a címben említett kerti fűrészeket.

A fűrész egy olyan acélból készült szerszám, amely pengével rendelkezik. Ezek a pengék fogakat tartalmaznak, amelyek segítségével a fűrész alkalmas favágásra. A fűrész, kialakításától függően, lehet egyenes, íves, köríves, hengeres és gömbszelvényes.

A kézi fűrészek számos előnnyel rendelkeznek, egyik előnyük, hogy kezelésük rendkívül egyszerű, ezek kifeszített és ki nem feszített változatban is megvásárolhatók.

Annak függvényében, hogy majdan mire használjuk, a BAUHAUS szakáruházakban és webshopban több kézi fűrész közül válogathatunk.

Amikor olyan eszközt szeretnénk beszerezni, amely minden favágási feladatot el tud végezni, akkor érdemes az ergonomikus kialakítású kézi fűrészek között válogatni, mégpedig olyat, amelynek alkatrészei könnyen cserélhetők. Ezek a szerszámok, használat során, a fűrészport könnyűszerrel kipergetik.

A kerti fűrészeket összecsukható változatban is be tudjuk szerezni. Kerti használat alkalmával a keretes kézi fűrész nagyszerű szolgálatot tehet. Az igényesen kialakított pengéje és a kéz vonalához illeszkedő fogantyúja révén könnyen hozzá tudunk férni az ágakhoz, így a gyümölcsfák ágainak levágásánál kiválóan alkalmazható.

Vásárolhatunk olyan kézi fűrészt, amelyhez nyelet tudunk társítani, így létra használata nélkül is kényelmesen, a földön állva tudunk fűrészelni.

A minőségi fűrész egyenletesen, zúzás nélkül vágja el a fát, így sokkal kisebb lesz a fertőzések lehetősége. Mind a kerttulajdonosok, mind a gyümölcsösöket gondozó számára elengedhetetlen eszköz egy jó kézi fűrész beszerzése.

A fenti eszközök mindegyike éllel rendelkezik. Csak akkor tudunk jó munkát végezni, ha karbantartjuk szerszámainkat. A fűrészek, balták, fejszék, ollók és kések csak abban az esetben tudják elvégezni a rájuk bízott feladatokat, ha élesek. Az élezéshez is kiváló terméket tudunk vásárolni a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Az élező nem hiányozhat egyetlen jól felszerelt szerszámkészletből sem. A fejsze- és késélező kettő az egyben funkciójú, kerámiaköszörűvel ellátott, optimális élezési szöggel rendelkező szerszám. Használata rendkívül egyszerű. A titka, azaz az élezés sikeressége abban rejlik, hogy rendszeresen élezzük az adott eszközök vágófelületét!

Válogassunk hát kedvünkre fejszék, balták és kerti fűrészek közül, mindenki a neki legmegfelelőbbet meg tudja találni, anélkül, hogy túl nagy kiadást jelentene számára a fenti termékek beszerzése.

Nagyszerű ezeknél a szerszámoknál az, hogy egy-egy jól megválasztott fejsze, balta vagy fűrész akár évtizedeken keresztül szolgál bennünket. Mindenkinek ismerősek a nagyapa szerszámai, amelyekhez nem volt szabad hozzányúlni, és valahol még ma is biztos megvannak. Hogyne lennének meg a sokáig a mai, modern gyártási technológiával készült termékek?!

Card logos