Emelkedő irány beállítása

Kerti szerszámok

Egy szép díszkert, vagy egy gyümölcsös, illetve veteményeskert létrehozása és karbantartása nem könnyű feladat. Ha már van kertünk, ne sajnáljuk a befektetést minőségi eszközök, kerti szerszámok és kellékek beszerzésére. A kerti szerszámok legtöbbje több feladat elvégzésére is használható, vannak persze olyan eszközök, amelyeket célirányosan, egyetlen feladat elvégzésére fejlesztettek ki. Nagyon fontos a jó, megfelelő szerszám beszerzése, ugyanis jelentősen leegyszerűsíti a munkafolyamatot, könnyebbé, egyszerűbbé varázsolja a kerti tevékenységeket. A kiváló kerti szerszámok jellemzője, hogy időtállók, könnyűek, ezáltal nem fárasztó az általuk végzett munka.

Kezdjük a kerti szerszámok sorát az avargyűjtő lapáttal. Két nagyméretű lapát segítségével egyszerre nagy adag száraz levelet, avart tudunk markolni. Erős anyagának és a kéz vonalát követő kialakításának köszönhetően nagy mennyiségű növényi hulladékot tudunk mozgatni vele.

Itt kell megemlíteni az avargyűjtő zsákot is. Egy zsák rengeteg avar befogadására képes, miközben anyaga erős, strapabíró és időtálló. Egy 200 literes zsákban akár 50-60 kg avart is tudunk tárolni.

Az évenként csupán néhányszor használatos zsákot a tél beálltával össze tudjuk hajtani és elrakni, így egy megfelelő avarzsák beszerzésével valójában hosszú időre megoldhatjuk az avargyűjtés problémáját.

Ültetéskor és a komposzt levegőztetésekor nagyszerűen alkalmazható a lyukfúró. Használata egyszerű, anyaga rugalmas és erős.

A talaj lazítására és forgatására mindenképpen szükség van egy ásóra is. Enélkül nehezen tudunk bármiféle kerti munkát elkezdeni és befejezni. Megvásárolhatjuk külön, vagy a kerti szerszámkészlet egy darabjaként, csomagban.

Palántaültetéshez kiválóan alkalmazható az ergonomikus kialakítású, fémheggyel ellátott palántázó. A fémhegynek köszönhetően kis erőfeszítéssel, könnyen szalad a talajba, tehát kevés erőkifejtéssel tudunk megfelelő lyukat kialakítani palántáink számára.

A kerti ollók is fontos eszközök a kerti munkálatok során. A fakoronák metszésétől kezdve, a bokrok formázásán át, a száraz ágak eltávolításáig sok mindenre használhatjuk.

A fáról leesett gyümölcsök, termések összegyűjtéséhez kiválóan alkalmasak a különböző gyümölcsfelszedők. A teleszkópos nyél kialakításának köszönhetően hajlongás nélkül, kényelmesen felszedhető mindenféle termés.

Hasonlóan hasznos és szintén a kényelmet szolgáló eszköz lehet a gyümölcsszüretelő. Nagy előnye, hogy közvetlenül a fáról tudjuk leszedni vele a gyümölcsöt, így az nem ütődik meg, nem sérül meg a földre esés során. Egy kis zsákocskát tartalmaz a nyél végén, ebbe esik a gyümölcs. A teleszkópos, hosszúra is kihúzható nyélnek köszönhetően egészen magas fák tetejéről is tudunk gyümölcsöt szüretelni.

Növényeinket sokféle kártevő, kórokozó, illetve élősködő fenyegeti. Ezek ellen különböző permetekkel, gombaölő szerekkel védekezhetünk. Az említett szereket azonban csak valamilyen permetező segítségével tudjuk rávinni a növényekre. Választhatunk pumpás- vagy gépi permetezők közül.

A termékpaletta gazdag. Vásárlás előtt gondoljuk át, mit szeretnénk dolgozni a kertben, milyen minőségű szerszámokat akarunk beszerezni. Mindenképpen kényelmi szempontból jobbak az ergonomikus kialakítású kerti szerszámok. Mielőtt megvásároljuk, ha van rá lehetőségünk, vegyük kézbe az adott terméket, az lenne jó, ha akár valahol ki is tudnánk próbálni például a metszőollót vagy a növényszedőt. Az éles és szúrós eszközök esetén mindig legyünk óvatosak és körültekintők!

Card logos