Emelkedő irány beállítása

Egyéb emelők és kiegészítők

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában az egyéb emelők és kiegészítők között emelőhevedereket, emelőzsákokat, faszállító kocsikat, járólap emelőket, raklapemelőket és szállító görgőket tudunk vásárolni.

A raklapemelőknek több típusa ismert, mégis a legismertebb talán a raklapemelő béka, vagy villás raklapemelő. A raklapok felhasználása egyre elterjedtebb, ma már divatosak a raklapokból készült bútorok és egyéb más eszközök. Természetesen ez csak azt mutatja, hogy maga a raklap felhasználása nagyon elterjedt, és ennek megfelelően: sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy raklapot, vagy raklapokat kell felemelni. Ilyenkor vagy kölcsönkérünk valahonnan egy raklapemelőt, vagy vásárlunk egy raklapemelő békát.

A raklapemelő igazából azért nagyon jó, mert általa úgy tudjuk mozgatni az árut, hogy egy csomagban marad a rakomány, így könnyebb vele az áru mozgatása és szállítása is. A kézi eszköz általában emelőbéka néven ismert vásárlói körökben, szokták azonban villás raklapemelőnek, hidraulikus kézi emelőnek és villás emelőkocsinak is nevezni. A béka néhány centiméternyi magasságra képes felemelni, szállítani a kívánt rakományt, majd emberi erővel mozgatható a rajta elhelyezett teher.

Vásárlás előtt tudni kell, hogy mekkora terhet szeretnénk felemelni, és milyen távolságokat kívánunk megtenni velük. Ennek alapján tudja ugyanis kiválasztani a megfelelő típust. A teherbírás alapján is különbségeket tapasztalunk vásárláskor mind árban, mind minőségben. Az azonban tény, hogy árban nem olyan nagy a különbség a teherbírás nagyságát illetően. Nem árt azt is megnézni, milyen talajon használjuk majd a raklapemelőt, és eszerint választani. A teher formája is figyelmet érdemel, ugyanis a villa mérete segítheti, avagy hátráltathatja a nagyobb térfogatú áru szállítását.

Szintén szállításra alkalmas nagyon hasznos eszköz lehet a faszállító kocsi. Kialakításának köszönhetően fa- és rönkdarabok biztonságos és kényelmes szállításához tervezték és gyártották. Ez az eszköz jellemzően nagy teherbírású, gumikerekekkel ellátott eszköz.

A praktikusságot a húzókar is garantálja, e kar segítségével válik a kocsi irányíthatóvá és mozgathatóvá. Mivel a faszállító kocsiknál alapvető követelmény a terhelhetőség, így, erős konstrukciójának köszönhetően, akár 100 kilogrammnyi fát is rá tudunk rakni, anélkül, hogy szerkezetében vagy kerekében kárt okozunk. Ezáltal kényelmes, hatékony és gyors szállítási módot biztosít a felhasználók, a faszállítók számára. Anyagát illetően elmondhatjuk, hogy fémből készül, strapabíró, ennek köszönhetően mindennapos használat után sem mutatkoznak rajta a kopás jelei.

Szintén nehéz tárgyak, leginkább bútorok mozgatására alakították ki a bútoremelőket. A bútoremelő bútordarabok beltéri emelésének megkönnyítésére szolgál, a termékleírásban minden esetben megnézhetjük, hogy hány kilogramm emelésére alkalmas az adott eszköz, ami egy rendkívül egyszerű és praktikus emelőkar segítségével teszi lehetővé, akár nehezen hozzáférhető helyen is, a bútorok mozgatását. Használhatjuk őket betonon, parkettán, laminált padlón vagy akár járólapon és szőnyegen is.

Emelőhevederek és emelőzsákok is igen széles kínálata megtalálható a BAUHAUS szakáruházakban és webshopban. Az emelőheveder poliészteranyagból készült, erős anyag, ami hosszú időn keresztül szavatolhatja nehéz tárgyak emelését daru vagy targonca segítségével, vagyis mintegy összekötő, de nagyon fontos szerepet betöltve tárgyak mozgatásakor.

Válogassunk a gazdag kínálatból, hogy minél könnyebben és kíméletesebben tudjuk mozgatni a terheket!

Card logos