Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Rögzítés

Megtekintés Rács Lista

1-9/203 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/203 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

RÖGZÍTÉS

Vegyük szemügyre, hogy mindennapi életünket, körülöttünk lévő tárgyainkat hogyan befolyásolják azok rögzítése! A környezetünkben elhelyezkedő eszközök, tárgyak, bútorok, járművek mindegyike gondos tervezés és összeszerelés által működik és szolgál bennünket.

Rögzítés nélkül minden szétesne körülöttünk, azaz össze sem állna. A rögzítő eszközöket a szerszám-tárolás kategóriában a vasáruk között találjuk meg.

Itt kell megemlíteni a faelemek összekötéséhez használatos sarokösszekötő lemezeket. Ez egy rendkívül könnyen rögzíthető eszköz, galvanizált a felszíne, mind szöggel, mind csavarral könnyen tudjuk rögzíteni. Anyaga acél, a rozsdásodásnak ellenáll. Faanyagok rögzítéséhez szükséges csavarokat akár műanyag kofferban is vásárolhatunk.

Választhatunk külön csomagolt dübeleket, megfelelő, számunkra szükséges hosszúságban és vastagságban, amelynek szerepe köztudottan az, hogy a csavar erős és biztonságos elhelyezését lehetővé tegye a falban, ezzel együtt pedig a kívánt elemek rögzítését. Nagy előnyük, hogy kiváltképp alkalmasak akár üreges kialakítású építőanyagokhoz is, ezzel együtt a vakolat is áthidalható.

Mind a dübelek, mind a csavarok választéka óriási. Azonban arra ügyeljünk, hogy a megfelelő méretű fúró, dübel és csavar hármas egységgel és nagysággal tudunk ideális rögzítést elvégezni!

A dübel terhelése és a dübel anyagának dimenziója egyaránt követelményeket támaszt a dübellel szemben. A rögzítési pontok túlterhelése, esetleg az alap anyagának nem megfelelő teherbírása a dübel sérüléséhez vezethet. Emellett fontos a furat mérete és mélysége is.

A dübeleket leginkább lámpák mennyezetre vagy falra történő rögzítésénél használjuk, emellett mozgásérzékelőket is ezek segítségével tudunk elhelyezni, valamint szegélylécek, polcok, könnyebb szekrények, postaládák és egyéb más eszközök falra történő felfüggesztésére is kiválóan alkalmasak.

Vannak darabszámra megvásárolható dübelek is, és csomagban, nagyobb kiszerelésben megvehető dübelek is. Minden esetben tudnunk kell, hogy mekkora súlyú tárgyakat szeretnénk a falra vagy mennyezetre rögzíteni, ennek függvényében tudjuk kiválasztani a furatátmérő dimenzióit is figyelembe véve.

Amikor csavarokat, dübeleket választunk, nézzük meg a méretüket, minőségüket, alkalmazási területüket, illetve azt, hogy korrózió ellen védettek-e! Ár-érték tekintetében is lehetnek különbségek, de mindannyiszor megéri befektetni, mert csak így juthatunk minőségi rögzítő eszközökhöz.

Vannak olyan rögzítések, amelyeknél minden gond nélkül használhatunk műanyag dübeleket, de erősebb rögzítések, nagy terhelésnél javasolt a fém dübelek alkalmazása.

Ami a csavarok kalapjának alakját illeti, azt is meg kell nézni, és aszerint választani, hogy mire szeretnénk felhasználni. A csavar nagysága, természetesen, befolyásolja a termék súlyát is. Válasszuk ki a megfelelő terméket, és rögzítsük tárgyainkat, tegyük biztonságossá környezetünket általuk!