Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Biztonság

Megtekintés Rács Lista

1-9/491 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/491 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BIZTONSÁGBAN AZ OTTHONUNKBAN

Minden ember számára fontos a biztonság. Akkor vagyunk igazán nyugodtak, ha családunkat, anyagi javainkat, értékes tárgyainkat biztonságban tudjuk. Hogy otthonunk és szeretteink biztonságban legyenek, érdemes házunkat olyan eszközökkel felszerelni, amelyek biztosítják ezt számunkra, és a veszélyforrásokat távol tartják! Otthonunkat kívül is és belül is ilyen segédeszközökkel tudjuk felszerelni.

KÜLTÉRI VÉDELEM

Manapság szinte minden ház kapubejáróján találkozunk csengővel. Régen egy csengő beszerelése szakemberi munkát igényelt, de a ma kapható vezeték nélküliek felszerelése szinte gyerekjáték. Kedvező áron kaphatók. Kültéri használatra alkalmasak, hiszen jól bírják az időjárás viszontagságait és a külső szennyeződéseket is. Két részből állnak, az egyik a külső komponens, a másik pedig a belső. A belső elemen kiválaszthatjuk a számunkra tetsző dallamot, amin a csengő megszólal, és a megfelelő hangerőt is szabályozni tudjuk. Nagy hatótávolsággal rendelkeznek: 80-100 m. Általában elemmel vagy elektromos energiával működnek.

A csengők egy továbbfejlesztett változata a kaputelefon. Vannak olyan típusok, amelyek csak hang továbbítására szolgálnak, de manapság egyre jobban elterjedőben vannak az olyan kaputelefonok, amelyek kamerával vannak ellátva. Ezek igencsak hasznosak, hiszen egy belső egység, egy kijelző segítségével nemcsak hallgatjuk, de láthatjuk is, hogy ki áll a bejáratunk előtt. Az ilyen típusú kaputelefonok másik előnye az, hogy nincs telefonkagyló. Egyetlen gombnyomással létrejön a kapcsolat.

Azért, hogy mindig tudjuk, mi történik a ház körül, még akkor is, ha nem vagyunk otthon, hasznos találmány lehet számunkra a kültérre szerelhető kamera. Ezek igen tartósak, minőségi, tartós anyagból készülnek, így jól tűrik az időjárás viszontagságait. Mivel vezeték nélküli kialakítással rendelkeznek, bárhová fel tudjuk őket szerelni, a ház vagy a garázs falára, kapubejáróra. Olyan helyre kell elhelyeznünk, ahonnan jó rálátásunk lehet arra a területre, amit megfigyelni szeretnénk, amit biztonságban szeretnénk tudni. A fejlettebb típusokat telefonról is tudjuk vezényelni, a letölthető applikáció segítségével. Ennek köszönhetően még akkor is kapcsolatban lehetünk kameránkkal, ha nem tartózkodunk otthon. A felvételeket automatikusan rögzítik, így azok szükség esetén visszanézhetők. Egyes kamerák mozgás esetén értesítéseket küldenek az okoskészülékre, és rögzítik is a gyanús tevékenységet egy SD-kártyára, így azok is bármikor könnyen visszanézhetők.

BELTÉRI VÉDELEM

Az illetéktelen behatolók távoltartására jó megoldás az otthonunkba felszerelt riasztórendszer. Ezek a berendezések alkalmasak még a gázszivárgás, füst és tűz jelzésére is. Telepítésük könnyű, és egyes típusok távoli ki-és bekapcsolással is rendelkeznek. A mikrokontrolleres rendszer, behatolás esetén, automatikusan több telefonszámot tud hívni, ami lehet vonalas vagy mobiltelefon is. Egyes riasztók arra is alkalmasak, hogy a tulajdonos belehallgathasson a tolvajok beszélgetésébe, valamint ki- és bekapcsolhatja ismét a szirénát az illetéktelenek elriasztására.

Az ajtókitekintők, kukucskálók a mai ajtók, lakásajtók nagy részén megtalálhatók. A tudomány fejlődésének köszönhetően már ezeket is meg tudjuk vásárolni digitális formában. A lényege, hogy a kukucskáló egy kijelzővel rendelkezik, amely tiszta képet ad az ajtó előtti térről. Tehát ahelyett, hogy kukucskálnunk kellene, kijelzőn tisztán láthatjuk az ajtó előtt tartózkodókat.

Apró vagyontárgyaink biztonságáról is gondoskodnunk kell. De nem vihetjük mindig magunkkal őket. Különösen akkor nem, ha nyaralni megyünk, ilyenkor elég kényelmetlen lenne, ha le kellene vinnünk magunkkal a strandra az értékes kameráinkat, telefonjainkat, pénzünket, az autónk kulcsait. Ki tudna így pihenni? Az ilyen és hasonló problémára nyújtanak megoldást a bútorszéfek vagy faliszéfek. Ezek számkombinációval vagy kulccsal működnek, és a bútorhoz (vagy a falhoz) is rögzítve vannak. Általában dupla fallal rendelkeznek, acélból készülnek, így az ebben tartott tárgyaink biztonságban lehetnek.

Saját magunk biztonságát is érdemes szem előtt tartanunk. Leginkább a téli időszakban jelentenek nagy veszélyt számunkra a gázok. A szénmonoxid-érzékelők életeket is menthetnek, hiszen egy színtelen, szagtalan gázról van szó, amelyet nem tudunk észrevenni. Ezek az eszközök azonban hangosan jeleznek, ha ezt a veszélyes gázt érzékelik. A füstérzékelők is hasonló elven működnek.

GYERMEKEINK VÉDELME

Minden szülő számára nagyon fontos gyermeke biztonsága, azonban az otthoni berendezés és tárgyak nagyon gyakran veszélyeket rejtegetnek számunkra is. Erre a problémára nyújtanak jó megoldást a szekrényajtó zárak, sarokvédők, sütőajtó zárak, éjjeli fények, gyerekrácsok stb.