Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Postaláda

Megtekintés Rács Lista

1-9/58 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/58 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

POSTALÁDA

A hagyományos levelezés háttérbe szorul, így a postai küldemények száma is csökken. Az elektronikus levelezés, a számítógép és mobiltelefon adta lehetőségek egyre bővülnek, ezzel párhuzamosan a posta szerepe is megváltozott, az elküldött levelek száma csökkent, sőt, a médiatartalmakat is interneten olvassuk. Azonban a postaláda mindennapi életünk nélkülözhetetlen eszköze maradt.

Ha már postaládát vásárlunk, mindenképpen érdemes utánanézni a szabványoknak, mind a méretét, mind pedig kialakítását illetően. Szabvány írja elő, milyen széles kell legyen a bedobó nyílás mérete és maga, a láda mérete.

A megfelelő postaláda kiválasztását a kerítés, a kapu, illetve a fal kialakítása is befolyásolja, sőt az is, hogy mekkora hely áll rendelkezésre postaládánk felfüggesztésére. A fent említett megbízható és zökkenőmentes kézbesítés érdekében a postaládának a következő méreteket kell követnie: A bedobó nyílás, amelyen keresztül a postás elhelyezi a küldeményeket a levélszekrényben, minimum 30 x 230 mm kell legyen. A tervezését és kialakítását illetően biztonságosnak kell lennie, a küldeményekhez nem férhet hozzá olyan személy, aki arra jogosulatlan.

Vásárláskor válogathatunk egyoldalas és kétoldalas modellek közül. Az egyoldalas postaláda esetében ugyanazon az oldalon fogjuk kivenni a levelet, amelyiken a postás belehelyezte, míg a kétoldalas postaláda esetében ez a másik oldalon történik.

Nem elhanyagolható szempont a zárhatóság sem. Erre mindenképpen fordítsunk figyelmet küldeményeink biztonsága érdekében.

Az esőtől maximális védelmet nyújtó postaládák is valamilyen szinten küldeményeink biztonságos célba érkezését szolgálják. Ma már nyitási megállítóval is ellátják egyik-másik modellt, ez a funkció azt szolgálja, hogy miután kulccsal kinyitjuk levélszekrényünket, abból a célból, hogy tartalmát kiürítsük, ne tudjanak lehullani a földre a már majdnem célba ért küldemények. Egyes modelleket úgy alakítják ki, hogy az újságok és reklámanyagok részére külön részt biztosítanak.

Anyag tekintetében is nagyon gazdag a választék. Horganyzott acéllemezből, fémből, de akár műanyagból is készülhetnek kiváló minőségű postaládák. Minél jobb minőségű anyagból készül, annál hosszabb garanciát is biztosít számunkra a gyártó, ugyanakkor hosszú időre megoldottuk postai küldeményeink biztonságos útját.

Vannak olyan postaládák, amelyeket lépcsőházi használatra terveznek. Ilyenkor feltételezzük, csak azok az emberek jutnak postaládánk közelébe, akiknek kulcsuk van a lépcsőházhoz. Ezeknél a típusoknál az eső elleni védelem sem szempont.

A kültéren használatos, eső elleni védelmet biztosító modelleknél, általában, a bedobó nyílás felett lamellákat helyeznek el, esetleg egy kis lengőajtót, ami elsődleges szerepe alapján bezárja a nyílást. A kétoldalas postaládák esetén a nyílást általában az utcai részen kell elhelyezni, a zárható oldalt pedig a ház felől.

A postaláda ürítésének gyakoriságától is függ milyen típusú, mekkora méretű ládát szeretnénk felszerelni. Azzal mindenképp számolni kell, ha túl kicsit választunk, gyakran üríteni kell, gyűrődhetnek benne a küldemények. A mindennapok során fel tudjuk mérni, mekkora mennyiségű papír, szórólap, reklámanyag befogadására kell alkalmas legyen levélszekrényünk. Két jó megoldás van, vagy nagy befogadóképességű postaládát szerezzünk be, vagy a küldemények elkülönítését lehetővé tudjuk tenni kétrészes láda megvásárlásával.

A világhálón és a szakboltokban keresgélve óriási választékkal szembesülünk, így nem nehéz ezekből kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak LED-világítással ellátott, modern darabok is. A fény segítségével alkonyatban, vagy akár este is leolvasható a tulajdonos neve, lakásának száma, az utca neve.

Keresgéljünk a színes kínálatból! Egy jól kialakított, megbízható levélszekrény beszerzésével hosszú időre megoldjuk leveleink, küldeményeink biztonságos tárolását.