Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Házszám

Megtekintés Rács Lista

1-9/40 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/40 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HÁZSZÁM

Minden házon, lakáson lennie kell valamilyen házszámnak. Házszám nélkül sem a postás, sem a hozzánk először ellátogató vendégek nem találnak meg minket. A házszám elhelyezése egy alapvető feladat számukra.

Az a jó hír ezzel kapcsolatban, hogy a házszámnak nem kell unalmasnak, szokásosnak lenni, még a legegyszerűbb kivitelezésű, nemesacél számokat is széppé, esztétikussá tudjuk varázsolni megfelelő háttér kiválasztásával, finom dekorációval, nem mindennapi ötletekkel.

Léteznek egészen modern, LED-világítással felszerelt modellek. Ezeknek nagyon nagy előnyük, hogy sötétben is már messziről jól láthatók. Napenergiával működnek, tehát gyakorlatilag nincs velük semmi dolgunk. Napközben a napfény hatására összegyűjtött energiát körülbelül 12 órán keresztül tudják felhasználni. Ezek a típusú házszámok a modern, technikai újítások szerelmeseinek nyújthatnak megfelelő megoldást.

Ha valami különleges, egyedi, saját készítésű és kialakítású házszámokra vágyunk, akkor magunk is készíthetünk alapot a legegyszerűbb, de jó minőségű, rozsdamentes acélból készült házszámunknak. Ebben az esetben nem a szám kialakításán és színén lesz a hangsúly, hanem a tartó eszközön, ami lehet változatos, igényes és a házunk stílusával harmonizáló. Mindenképpen javasolt valamilyen időtálló, tartós megoldást találni házunk sorszámának megjelölésében.

A házszám alapja akár egy deszkalap is lehet. A bronz- vagy ezüstszínű számok kiválóan mutatnak rajta. A fafelületet, természetesen, kezelni kell, befesteni, tartóssá tenni. Maradhat natúr színű, de választhatunk bármilyen más színt is, festhetjük mattra vagy fényesre.

Az is szép megoldás lehet, ha egyszerű furnérlapot veszünk, befestjük antik páccal, és erre helyezzük a rozsdamentes házszámokat. A lapok és számok méretét mi magunk tudjuk meghatározni, azt mindenképpen vegyük figyelembe, mennyire látható helyre és milyen magasra kerül a házszám. Ez a fajta kreatív megoldás valamennyi stílusú házhoz illik.

Egy elhasznált zsalugáterdarabot is újra fel lehet használni házszámalapnak, ezzel a módszerrel rendkívül olcsón fel tudjuk helyezni a házszámokat.

Marad még a legegyszerűbb és leggyakoribb megoldás is, amikor a megvásárolt, rozsdamentes acélból készült, házszámokat nemes egyszerűséggel felhelyezzük a falra a hozzájuk mellékelt csavarok, esetleg tiplik segítségével.

A monogramot is meg tudjuk vásárolni a házszámhoz hasonló kivitelben, emellett a számozás mellé, természetesen, betűket is beszerezhetünk, ha erre szükség van. A fémből készült számokat és betűket dekorálhatjuk kedvünkre. A házszám mellé elhelyezett család- és keresztnév kezdőbetűje segítheti a minket kereső személyeket célba érni.

Bármilyen megoldást is választunk, arra érdemes odafigyelni, hogy minden esetben kontrasztos legyen a szám és a betű a háttérrel.

Egy ügyesen megtervezett és kivitelezett házszámtábla tükröt ad tulajdonosának igényességéről, esztétikai érzékéről. A gondosan becsomagolt termékek termékismertetőjén megtaláljuk a házszám súlyát, minden esetben feltüntetik azt is, hogy milyen módon tudjuk a falhoz vagy egyéb más anyaghoz rögzíteni felfüggesztés során, természetesen a számok, illetve betűk méretei is pontosan leolvashatók.

Válogassunk a gazdag termékkínálatból, keressük meg a nekünk leginkább tetsző modelleket, ne sajnáljunk időt és energiát fordítani a házszám- és ezzel együtt: a ház képének kialakítására.