PVC-padló

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PVC-PADLÓ, A PRAKTIKUS MEGOLDÁS

A PVC-padló számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt érdemes alaposabban megismerni. A telepítése roppant egyszerű, könnyen cserélhető, strapabíró és színtartó. Kiválóan használható nagy alapterületű családi házak és alkalmi használatra tervezett nyaralók esetében is.

Ha új padlót keresünk, az első és legfontosabb szempont mindig az esztétikára vonatkozik. Természetesen olyan burkolatot szeretnénk választani, ami megfelel az igényeinknek, illetve jól alkalmazkodik a lakás berendezéséhez és stílusához. A PVC-padlók számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt érdemes figyelmet fordítani rájuk. Rendkívül tartósak, ami elsősorban a kopásálló felső rétegüknek köszönhető. A rendszeres tisztítás sem okoz sérülést és kopást, a közvetlen napfény hatására sem fakulnak, sőt, a zajszigetelő tulajdonságuk is kiváló. A szennyeződések megtapadása ellen hatásosan védekezhetünk viasztartalmú padlóápolószerek használatával: így nem csak a koszolódást előzhetjük meg, hanem szép fényes hatást is adhatunk a padlónak!

Ha PVC-padlót választunk, néhány „használati utasítást” be kell tartanunk. Noha a PVC-padlók rendkívül ellenállók a különböző behatásokkal szemben, szerves oldószerek és festékhígítók nem használhatók a tisztításukra. Ha kémiai anyag ömlik rájuk, azonnal fel kell törölni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kis felületen történő terhelés sérülést okozhat, ezért a görgős székek használata csak alátéttel ajánlott.

A PVC-padló-kínálatban sokféle mintázattal és stílussal találkozhatunk, aminek köszönhetően könnyedén megtalálhatjuk a számunkra leginkább tetszőt. Az utóbbi évek gyártástechnológiai fejlődése lehetővé tette, hogy a korszerű PVC-padlók megszólalásig hasonlítsanak a faburkolatokhoz és egyéb stílusú padlókhoz. A PVC-padló tehát tökéletesen alkalmas arra, hogy egyszerűen, gyorsan, alacsony ráfordítással megváltoztassuk az otthonunk stílusát.

A PVC-padlók között nagyszámban találhatunk famintás termékeket. A legnépszerűbb famintázatok mellett gyakran találkozunk olyanokkal is, amelyek – adottságaikból adódóan – természetes formában nem lennének alkalmasak járófelület kialakítására. Gyakran exkluzív fafajták mintázata is megjelenik a PVC-padlók között, természetesen a valódi fa árának töredékéért. Kifejezetten kedveltek és keresettek a csempehatású PVC-padlók is; képesek a valódi csempe hatását kelteni, miközben melegburkolatot képeznek. A hideg, kemény burkolat helyett a párnázott, hőszigetelő PVC-padló kényelmét élvezhetjük. Az eredeti gránit-, márvány-, kerámiaburkolatokat hatását és látványát kaphatjuk az eredeti kő költségének töredékéért.

Nem túlzás azt állítani, hogy a PVC-padlók a ház bármely helyiségében megállják a helyüket, érdemes számolni velük a nappaliban, a hálószobában, a konyhában, de akár a gyermekszobákban is. A nappali szobákban nagyszerűen mutatnak a különböző kő- és famintás PVC-padlók, amelyek rendkívül költséghatékony megoldást jelentenek más burkolatokkal szemben. Minden PVC-padló habalátéttel rendelkezik, ennek megfelelően kényelmesen puha, meleg burkolatot biztosít. A széles kínálatban könnyedén találhatunk olyan mintázatot és színt, ami megfelel az elvárásainknak és az igényünknek.

A PVC-padló – nagyszerű tulajdonságainak köszönhetően – nagyszerű választást jelent a fürdőszobák esetében is. A csempékhez viszonyítva sokkal biztonságosabb, hiszen csúszásgátló felülettel rendelkezik, emellett könnyen tisztítható felületet képez. A PVC-padló esetében nincsenek fugák, amelyekben megülhet a kosz.

A PVC-padló nagyszerű szolgálatot tesz a konyhákban is. Ha ilyen burkolatot használunk, rendkívül egyszerűen tisztán tarthatjuk a padlót, minden kiömlő és lehulló szennyeződést könnyedén feltakaríthatunk. A kiömlő, zsíros szennyeződések nem ivódnak bele a padló anyagába, így nem kell foltoktól tartani. Csupán arra kell figyelnünk, hogy ne helyezzünk a padlóra forró edényeket!

Nagy kopásállóságának köszönhetően a PVC-padló ideális választást jelenthet lépcsők és előterek burkolása során is. Könnyedén megválaszthatjuk a lépcső, illetve a helyiség stílusához leginkább illő mintázatot.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző mintázattal rendelkező PVC-padlókkal találkozunk, amelyek között biztosan megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelő terméket.