Padlókiegészítő és szerszám

Megtekintés Rács Lista

1-9/16 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/16 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PADLÓKIEGÉSZÍTŐ ÉS SZERSZÁM

A laminált padló joggal vívta ki magának a megbecsülést a különböző padlók között. Legfontosabb tulajdonsága, hogy hosszú élettartamú, tartós, könnyen tisztítható és gyorsan beépíthető. Ehhez a folyamathoz lesz szükség a következőkben említésre kerülő termékekre.

A padlókiegészítők és szerszámok a padlóburkolati kiegészítők csoportjához tartoznak. Itt kell megemlíteni a laminált vágókat, amelyek segítségével pontos méretre tudjuk kiszabni a laminált padló darabjait. Lerakás és illesztés előtt, mintavétel után ezen eszköz segítségével tudjuk elérni a kívánt nagyságot. A laminált vágóval viszonylag gyorsan, precízen tudunk dolgozni. Stabil és könnyen kezelhető vágóeszköz, amelynek fontos ismérve, hogy munkavégzés során nem hagy szemetet. Ezeket az eszközöket csak abban az esetben javasolt beszerezni, ha magunk szeretnénk elvégezni a padló lerakását. Amennyiben szakemberre, mesterre bízzuk ezt a munkát, természetesen nem lesz szükségünk ezen kellékek egyikére sem, mert a mester biztosítja a saját szerszámkészletéből.

Ha már beszereztük a laminált vágót, előbb-utóbb szükségünk lesz laminált vágó pótkésre is. Nem árt, ha a vágóval egyszerre beszerezzük ezt is. Megkönnyíti és leegyszerűsíti a parketta lerakását a parketta lerakó készlet. A készlet tartalmaz egy ütőfát, műanyag ékeket és az összeillesztéshez szükséges behúzóvasat. Az ütőfa valamilyen keményfából készül.

A laminált padlóhoz használatos fugatömítő is rendkívül hasznos lehet parkettázás során. Feladata a nedvességvédelem. Kiváltképpen akkor lehet hasznunkra, ha másodízben rakjuk le ugyanazt a padlót. A feladata elsődlegesen a tömítés, tehát nem ragaszt, csak tömít. A termékleírásnál figyelmesen olvassuk el, milyen típusú fából készült parkettához ajánlja a gyártó, ugyanis válogathatunk cseresznye, kőris, juhar, bükk, fenyő, dió és egyéb fajta fák között.

Használhatjuk ezeket belső- és külső terek padlózásánál egyaránt. A rések kitöltése megtörténhet lakozás előtt, de akár utána is. Miután kitöltöttük a hézagokat, javasolt egy teljes napot várni a száradásig, és csak ezután csiszolni.

Szintén lerakásnál lehet hasznos a távtartó ékek csomagban történő megvásárlása. Ezek az eszközök segítenek bennünket az egyenletes távolság betartásában padlózás során. Miután elkészült a padló, természetesen az ékeket fel kell szedni.

Az úgynevezett fektető a padlóburkolat könnyű és gyors lerakását teszi lehetővé, még azokon a területeken is, amelyek nagyon nehezen hozzáférhetők. A lég- és párazáró tulajdonságokkal rendelkező, alutükrös ragasztószalag feladata a pára megfékezése.

Mindezek a padlókiegészítők és szerszámok a pontos, gyors és hatékony munkavégzést segítik. Ezen eszközök birtokában bárki nekikezdhet a padlózáshoz. Kérjük ki tapasztalt személy tanácsát, vagy hívjuk el segíteni egy barátunkat, ismerősünket, akinek van már e téren némi tapasztalata.

Ápolószerekről sem szabad megfeledkezni. Miután leraktuk, máris következhet a tisztítás, már a gyártás során érheti szennyeződés az anyagot, aztán a lerakás folyamata is porosodással, szennyeződéssel jár, emiatt érdemes nem sokkal az anyag- és kiegészítő eszközök megvásárlás után a tisztítószereket is beszerezni, majd használni azokat.

Az elkészült munka után már csak ki kell próbálni az elkészült padló hangmentes, csúszásmentes, hőszigetelt funkcióit, és élvezni a szép és tiszta környezetet!