Padlóburkolat kiegészítők

Megtekintés Rács Lista

1-9/304 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/304 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PADLÓBURKOLAT KIEGÉSZÍTŐK

A padlóburkolat lerakása és javítása során számos olyan eszközre és kiegészítőre van szükségünk, amelyek megkönnyítik a munkánkat, illetve szebbé varázsolják az otthonunkat. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában ezek a termékek is megtalálhatók.

A kategóriában különböző termékekkel találkozunk, amelyek nélkülözhetetlenek egyes padlóburkolatok alkalmazása során. Meg kell említeni az XPS parkettaalátét termékeket, amelyek többféle parketta esetén biztosítanak szerencsés választást. Az XPS rövidítés az extrudált polisztirol anyaghasználatra utal, amelynek köszönhetően ezek a termékek fontos szerepet töltenek be a melegburkolások során. Az extrudált polisztirol alacsony hővezetési tényezőjének köszönhetően az ilyen parkettaalátét kiváló hőszigetelést biztosít, így remek választás abban az esetben is, amikor alattunk esetleg fűtetlen helyiség található. Nagy teherbírással rendelkezik, ennek köszönhetően a forgalmasabb helyiségeken túl a nehezebb bútorok terhelését is jól tűri. Fontos szerepet tölt be a lépészaj csökkentésében is, ezért különösen jó szolgálatot tesz a „hangosabb” laminált padló esetén is. Relatív nagy választék áll rendelkezésünkre, táblás és tekercses kivitellel is találkozhatunk. Általában 2-5 milliméter vastagsággal rendelkeznek. Amennyiben padlófűtés fölé szeretnénk XPS parkettaalátétet elhelyezni, mindenképpen kifejezetten e célra alkalmas változatot válasszunk!

A padlóburkolat kiegészítők között mindenképpen meg kell említeni az úgynevezett burkolatváltókat is. Habár a lakberendezők rendszerint arra törekszenek, hogy a tereket egységes burkolattal lássák el, mégis elfordulnak olyan esetek, amikor különböző burkolatok találkoznak. Ilyen esetben úgynevezett burkolatváltóra van szükség. Ha már ilyen termékre van szükség, válasszuk az elegáns formáját, részesítsük előnyben a szép és igényes kivitelezéssel készült termékeket! Burkolatváltóra leggyakrabban az előszoba és a belső tér találkozásánál van szükség. A kő és a járólap előnyös tulajdonságait nem lehet kétségbe vonni, arra azonban mindenképpen érdemes figyelmet fordítani, hogy a két különböző burkolat harmonizáljon egymással. Ilyen esetben egy szép burkolatváltó cseppet sem lesz zavaró számunkra.

Természetesen szót kell ejteni a különböző szegélylécekről is, amelyek nélkül a burkolat félkésznek és befejezetlennek tűnik. A tökéletes összhatás érdekében a parkettaszegély kiválasztására ugyanúgy figyelmet kell fordítanunk, mint a parketta esetében. Ha félvállról vesszük a döntést, előfordulhat, hogy csúnyán melléfogunk, a végeredménnyel pedig elégedetlenek leszünk… Ennek elkerülése érdekében inkább mérlegeljünk alaposan, milyen szegélyre van szükségünk. Többféle megoldással találkozhatunk, rendelkezésre állnak merev laminált és rugalmasabb műanyag szegélyek is. Hogy melyik lesz számunkra az optimális választás, azt elsősorban a fal egyenessége mutatja meg; ha tökéletesen egyenes a fal, bátran választhatunk merev szegélylécet, egyenetlen falfelület esetében azonban a merev szegény meglehetősen előnytelen választás. Szerencsére ilyen esetben is van megoldás, a rugalmasabb műanyag szegélyek megfelelő módon illeszkednek a fal egyenetlenségeihez.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző padlóburkolat kiegészítőkkel találkozunk. Ismerjük meg a kínálatot, és szerezzük be a számunkra szükséges termékeket!