Burkolatváltó profil

Megtekintés Rács Lista

1-9/283 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/283 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BURKOLATVÁLTÓ PROFIL

A burkolatváltó profilok a padlóburkolati kiegészítők csoportjába tartozó termékek. Bármennyire is igényes és minőségi a padlózat lakásunkban vagy irodánkban, üzletünkben, nagyon elronthatja az összképet, ha hiányzik az elszegés, vagy a burkolatváltó profil. Esztétikusan, egyszerűen, kiváló eszközök segítségével le tudjuk zárni a sarkokat, széleket, találkozásokat.

A burkolatváltó profilok feladata az azonos szinten lévő, de különböző padlók összeillesztése, akadálymentesítése. Esztétikai szempontból is igen csúnya látványt nyújt egy befejezetlen, elszegetlen padlószél, de ami még ennél is fontosabb, az a biztonsági szempont. Egy rossz mozdulat, és sérülést okozhatnak a padló élei, az elszegetlen sarkok és élek. Akár saját otthonunkról, akár irodánkról vagy üzletünkről legyen szó, a biztonságnak mindenütt első helyen kell lennie!

Azzal is számolnunk kell, amennyiben nem történik meg a padló éleinek borítása, maga a padló anyaga könnyen megsérülhet, lepattanhat, megrepedhet, emiatt is érdemes közvetlenül a padló lerakása után elszegni, burkolatváltó profilokkal ellátni. Ha erre csak jóval később kerül sor, akkor igen nagy az esélye az elszegetlen padlószél sérülésének, ezt már valószínű csak nehezen tudjuk eltüntetni.

A gyártók és tervezők minden igényre, stílusra gondolnak. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legkülönfélébb igényeknek is megfeleljenek a termékek. A burkolatváltó profilok, anyaguk tekintetében is, széles választékot nyújtanak, ugyanis a sárgaréztől kezdve a nemesacélon át a fa- és műanyag burkolókig sokféle típus közül válogathatunk. Ezeknek az anyagoknak minőségük kiváló, teherbírásuk is igen nagy.

Természetesen színek tekintetében is nagyon gazdag a választék. Dönthetünk a padló színével és anyagával azonos vagy hasonló burkolatváltó profil mellett, de elhelyezhetünk teljesen eltérő, kontrasztos hatást kiváltó burkolókat is. Megtörténik, hogy elakadunk a választás során a bőséges kínálat miatt, ezért javasolt előbb kipróbálni, hazavinni egy-egy mintadarabot.

Az a legjobb megoldás, ha már a padló színének kiválasztásánál gondolunk a burkolóváltó profilra is. Főként akkor van ennek jelentősége, amikor kétrészes burkolóváltó profilt szeretnénk lerakni, ugyanis ennél a típusnál az alsó részt már a padló lerakása során le kell rögzíteni.

A rögzítés szempontjából beszélhetünk csavarral rögzíthető, azaz fúrható, de van öntapadós és ragasztóval rögzíthető fajta is. A választásunkat az is befolyásolja, hogy mekkora rést kell a burkolónak eltakarnia, esetleg van-e szintkülönbség a két padló találkozása között. Az alacsonyabb szintű padlót egy kicsit fel kell emelni, mielőtt lehelyeznénk a burkolatváltó profilt. Természetesen csak milliméterekről lehet szó, nagyobb szintkülönbségek kiegyenlítésére egyetlen ilyen és hasonló termék sem alkalmas.

Lerakás előtt fontos a helyiség alapos tisztítása, semmiképpen ne kerüljön por, szemét a parketta és a burkolatváltó profilok alá és közé sem. Tisztítása a használat során rendkívül egyszerű. Ugyanazzal az eszközzel és tisztítószerrel törölhetjük, amivel a padlót.

Válogassunk hát kedvünkre a gazdag anyag- és színválaszték közül, hasznos és nélkülözhetetlen eszközei lesznek padlónknak a fent említett termékek! Biztonságosan közlekedhetünk a lakásban, irodában úgy, hogy közben esztétikai és funkcionális szempontból is elégedettek leszünk a választott burkolatváltó profiljainkkal.