1. KÜBERIT 51mm / 90cm - burkolatváltó illesztőprofil (homok, furatos)
  6 990 Ft 
  Részletek
 2. LOGOCLIC 30mm / 100cm - burkolatváltó profil ívelt (nemesacél, ragasztós)
  2 490 Ft 
  Részletek
 3. KÜBERIT 51mm / 90cm - burkolatváltó illesztőprofil (ezüst, furatos)
  6 990 Ft 
  Részletek
 4. LOGOCLIC 30mm / 100cm - burkolatváltó illesztőprofil (homok, furatos)
  1 990 Ft 
  Részletek
 5. LOGOCLIC 30mm / 100cm - burkolatváltó profil ívelt (nemesacél, furatos)
  1 890 Ft 
  Részletek
 6. LOGOCLIC 38mm / 270cm - burkolatváltó illesztőprofil íves (nemesacél, műanyag dübeles)
  6 490 Ft 
  Részletek
 7. LOGOCLIC 60mm / 270cm - burkolatváltó profil ívelt (ezüst, furatos)
  9 990 Ft 
  Részletek
 8. LOGOCLIC 32mm / 100cm - burkolatváltó profil lapos (nemesacél, furatos)
  2 990 Ft 
  Részletek
 9. LOGOCLIC 60mm / 270cm - burkolatváltó profil ívelt (homok, furatos)
  11 990 Ft 
  Részletek
 10. LOGOCLIC 30mm / 100cm - burkolatváltó profil ívelt (sárgaréz, ragasztós)
  3 990 Ft 
  Részletek
 11. LOGOCLIC 38mm / 270cm - burkolatváltó profil ívelt (homok, műanyag dübeles)
  6 490 Ft 
  Részletek
 12. KÜBERIT 37mm / 90cm - burkolatváltó illesztőprofil (ezüst, furatos)
  5 990 Ft 
  Részletek
 13. KÜBERIT 37mm / 90cm - burkolatváltó illesztőprofil (homok, furatos)
  5 990 Ft 
  Részletek
 14. LOGOCLIC 38mm / 270cm - burkolatváltó illesztőprofil íves (juhar, műanyag dübeles)
  8 290 Ft 
  Részletek
 15. LOGOCLIC 38mm / 270cm - burkolatváltó illesztőprofil íves (bükk, műanyag dübeles)
  8 290 Ft 
  Részletek
 16. LOGOCLIC 32mm / 270cm - burkolatváltó profil ívelt (bükk, műanyag dübeles)
  7 890 Ft 
  Részletek
 17. LOGOCLIC 32mm / 270cm- burkolatváltó profil ívelt (juhar, műanyag dübeles)
  7 890 Ft 
  Részletek
 18. LOGOCLIC 30mm / 100cm - burkolatváltó profil ívelt (sárgaréz, furatos)
  3 690 Ft 
  Részletek
 19. KÜBERIT 44mm / 90cm - burkolatváltó illesztőprofil (arany, furatos)
  5 890 Ft 
  Részletek
 20. LOGOCLIC 30mm / 100cm - burkolatváltó illesztőprofil (nemesacél, furatos)
  2 090 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Burkolatváltó profil

A burkolatváltó profilok a padlóburkolati kiegészítők csoportjába tartozó termékek. Bármennyire is igényes és minőségi a padlózat lakásunkban vagy irodánkban, üzletünkben, nagyon elronthatja az összképet, ha hiányzik az elszegés, vagy a burkolatváltó profil. Esztétikusan, egyszerűen, kiváló eszközök segítségével le tudjuk zárni a sarkokat, széleket, találkozásokat.

A burkolatváltó profilok feladata az azonos szinten lévő, de különböző padlók összeillesztése, akadálymentesítése. Esztétikai szempontból is igen csúnya látványt nyújt egy befejezetlen, elszegetlen padlószél, de ami még ennél is fontosabb, az a biztonsági szempont. Egy rossz mozdulat, és sérülést okozhatnak a padló élei, az elszegetlen sarkok és élek. Akár saját otthonunkról, akár irodánkról vagy üzletünkről legyen szó, a biztonságnak mindenütt első helyen kell lennie!

Azzal is számolnunk kell, amennyiben nem történik meg a padló éleinek borítása, maga a padló anyaga könnyen megsérülhet, lepattanhat, megrepedhet, emiatt is érdemes közvetlenül a padló lerakása után elszegni, burkolatváltó profilokkal ellátni. Ha erre csak jóval később kerül sor, akkor igen nagy az esélye az elszegetlen padlószél sérülésének, ezt már valószínű csak nehezen tudjuk eltüntetni.

A gyártók és tervezők minden igényre, stílusra gondolnak. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legkülönfélébb igényeknek is megfeleljenek a termékek. A burkolatváltó profilok, anyaguk tekintetében is, széles választékot nyújtanak, ugyanis a sárgaréztől kezdve a nemesacélon át a fa- és műanyag burkolókig sokféle típus közül válogathatunk. Ezeknek az anyagoknak minőségük kiváló, teherbírásuk is igen nagy.

Természetesen színek tekintetében is nagyon gazdag a választék. Dönthetünk a padló színével és anyagával azonos vagy hasonló burkolatváltó profil mellett, de elhelyezhetünk teljesen eltérő, kontrasztos hatást kiváltó burkolókat is. Megtörténik, hogy elakadunk a választás során a bőséges kínálat miatt, ezért javasolt előbb kipróbálni, hazavinni egy-egy mintadarabot.

Az a legjobb megoldás, ha már a padló színének kiválasztásánál gondolunk a burkolóváltó profilra is. Főként akkor van ennek jelentősége, amikor kétrészes burkolóváltó profilt szeretnénk lerakni, ugyanis ennél a típusnál az alsó részt már a padló lerakása során le kell rögzíteni.

A rögzítés szempontjából beszélhetünk csavarral rögzíthető, azaz fúrható, de van öntapadós és ragasztóval rögzíthető fajta is. A választásunkat az is befolyásolja, hogy mekkora rést kell a burkolónak eltakarnia, esetleg van-e szintkülönbség a két padló találkozása között. Az alacsonyabb szintű padlót egy kicsit fel kell emelni, mielőtt lehelyeznénk a burkolatváltó profilt. Természetesen csak milliméterekről lehet szó, nagyobb szintkülönbségek kiegyenlítésére egyetlen ilyen és hasonló termék sem alkalmas.

Lerakás előtt fontos a helyiség alapos tisztítása, semmiképpen ne kerüljön por, szemét a parketta és a burkolatváltó profilok alá és közé sem. Tisztítása a használat során rendkívül egyszerű. Ugyanazzal az eszközzel és tisztítószerrel törölhetjük, amivel a padlót.

Válogassunk hát kedvünkre a gazdag anyag- és színválaszték közül, hasznos és nélkülözhetetlen eszközei lesznek padlónknak a fent említett termékek! Biztonságosan közlekedhetünk a lakásban, irodában úgy, hogy közben esztétikai és funkcionális szempontból is elégedettek leszünk a választott burkolatváltó profiljainkkal.

Card logos