Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Rolókiegészítő

Megtekintés Rács Lista

1-9/73 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/73 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MILYEN ROLÓKIEGÉSZÍTŐKRE LEHET SZÜKSÉGÜNK?

Amikor sötétítővásárlásra kerül a sor, akkor a legtöbb esetben az emberek azt veszik figyelembe, hogy milyen anyagú, stílusú eszközt válasszanak, aztán nyilván előkerül a milyen színű legyen, milyen hatást keltsen kérdése is. Amikor megvan a kiválasztott eszköz, és felkeresik a boltban a készletet, látják az árát, akkor talán nem egyértelmű, ha pl. megvesznek egy rolót, akkor azt hazaérve fel is tudják rögtön szerelni, vagy netán néhány rolókiegészítőre is szükségük lesz. Érdemes elsősorban az üzletben erről is érdeklődni, hiszen vannak olyan rolók, amelyeket úgymond csomagban adnak, tehát minden kiegészítőjével együtt, és vannak olyanok is, amelyekhez nekünk kell külön egy-két dolgot még hozzávásárolnunk – a második egyébként a ritkább eset, de azért érdemes ezt a szempontot figyelembe venni.

A rolókiegészítők akkor is fontossá válhatnak, ha a már használatban lévő rolónkon esik bizonyos kár, tönkremegy valamelyik része, amit cserélni kell, akkor a hagyományos boltban vagy a webshopban is a rolókiegészítő kategóriát kell keresnünk. De akkor is böngészhetjük ezeket, ha csak meg szeretnénk néhány dolgot könnyíteni a rolóhasználat során. Cikkünkben azt a három rolókiegészítőt mutatjuk be, amelyet a legtöbben keresnek: mik ezek, mikre lehet használni őket, és mikor van rá szükség.

Az első rolókiegészítő, amivel foglalkozunk, az a bizonyos oldalprofil. Első hallásra lehet, hogy senkinek nem mond semmit, ha jobban belemélyedünk a nevébe, akkor azért már el tudjuk képzelni, hogy mi is lehet ez. Az oldalprofilt az ablak szegélyéhez kell rögzíteni, ez segíti a rolót, hogy ne távolodjon el nagyon az ablaktól és hogy ne „fityegjen” az ablak előtt. Ezzel nagyobb hőszigetelést is nyújt, és jobban fedi is az ablakot, tehát az oldalán sem fog beszűrődni a fény. A legtöbb oldalprofil öntapadós, így nagyon egyszerű felszerelni, mi magunk is fel tudjuk tenni, a mérete könnyen alakítható a mi ablakunk igényeihez, illetve árban sem veri az eget. Érdemes beszerezni, hiszen segíti a szigetelést.

A másik rolókiegészítő a pliszétartó kampó, aminek funkciójába már lehet, hogy egy kicsit jobban bele kell mélyednünk, hogy megértsük mire is szolgál ez a kis eszköz. Laikus olvasóinknak írjuk, hogy a roló zsinór részét hívjuk pliszének, így talán már érthető is, hogy mit takar a pliszétartó kampó. Egy csomag általában 4 darabot tartalmaz, hogy fentre és lentre is tudjon kerülni ilyen tartó, ennek segítségével fúrás nélkül oldható meg a pliszék megtartása. Hasznos kis eszköz, amely egyszerű kinézetének és rögzíthetőségének köszönhetően mindegyik rolóhoz illik. Érdemes, természetesen, vásárlás előtt ellenőrizni a méreteket, hogy biztosra menjünk!

A harmadik rolókiegészítő, amivel cikkünkben még kicsit foglalkozunk, kissé eltér az eddigi kettőtől, az elektromos hevedercsévélőről lesz még szó. A hevedercsévélővel lehet nyitni és zárni a redőnyt, és mivel ennek a nevében benne van az elektromos szó is, természetesen ez lehet önműködő is, be lehet programozni, hogy mikor nyissa és zárja a rolót. Használható műanyag és alumíniumredőnyökhöz is, és mint az összes rolótartozéknak, ennek is megvan az a tökéletesen jó tulajdonsága, hogy könnyű felszerelni, és az is, hogy megbízhatóan működik. Akadályérzékelővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy meg tudja állítani a rolót, ha az beakadna valamibe, így nem teszi tönkre az anyagot. Ez általában 14 mm-es hevederekkel használható, és a tapasztalatok és a használói vélemények azt mutatják, hogy biztonságosan működik. Természetesen ennek az ára már magasabb, de sok esetben előnyös lehet ennek a rolókiegészítőnek a használata, például irodaházakban tökéletes a programozható funkciója.