Padló- és falburkolat-ragasztó

Megtekintés Rács Lista

1-9/39 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/39 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PADLÓ- ÉS FALBURKOLAT-RAGASZTÓ

A különböző padló- és falburkolat-ragasztók nagyszerű szolgálatot tesznek a felújítási munkálatok során. Nem mindegy, milyet választunk közülük, ezért érdemes alaposabban is megismerni ezeket a termékeket.

A kiválasztás során több szempontra figyelmet kell fordítani, mivel egyáltalán nem mindegy, milyen padlóragasztót, illetve falburkolat-ragasztót választunk. Jelentőséggel bír a parketta típusa, fajtája és a mérete is. A parkettaragasztók választéka kifejezetten széles, így biztosan megtaláljuk az igényeinknek megfelelőt. Érdemes tudni, hogy egy nem megfelelő választás akár tönkre is teheti a munkánkat, sőt, a parkettában is kárt tehet. Mindenképpen érdemes szem előtt tartani, ha rosszul rakjuk le a parkettát, a kijavítása nehézkes és költséges, ezért érdemes szakember segítségét kérni.

A parkettaragasztást minden esetben csiszolt felületen kell elvégezni, tehát a munka első és talán legfontosabb lépése a csiszolás. Sima felületet kell kialakítani, illetve gondoskodni kell arról, hogy a felület teljesen pormentes legyen. Ezt követően következhet az alapozás, természetesen megfelelő alapozó készítmény használatával. Érdemes egyazon gyártó termékeit választani, így lehetünk biztosak benne, hogy a készítmények tökéletesen „kompatibilisek” egymással.

A ragasztó kiválasztása során figyelembe kell venni a parketta fajtáját és méretét. Keresettek a poliuretán vagy MS polimer ragasztók, de mindig ellenőrizzük, illetve járjunk utána, hogy a parkettánknak melyik típus lehet a legmegfelelőbb választás! Persze felvetődik a kérdés, hogy mennyi padlóragasztót kell vásárolnunk. Általában 1,2-1,6 kilogramm ragasztóra van szükség négyzetméterenként, tehát egy átlagos szoba padlózata esetében nagyjából 20-25 kilogrammra lesz szükségünk. Ekkora kiszereléssel ritkábban találkozunk, így kisebb kiszerelésekből kell megvásárolnunk a szükséges mennyiséget.

Mielőtt elkezdjük a padlóragasztást, érdemes tudni, hogy a fal és az első parkettalap között ki kell hagynunk egy 8-10 milliméteres hézagot. Ezt majd szegéllyel el fogjuk takarni, tehát nem kell attól tartanunk, hogy szépséghibát okozunk. Nagyon fontos megjegyezni azt is, hogy a felületre csak annyi ragasztóanyag vihető fel, amire rövid idő alatt el tudjuk helyezni a parkettalapokat. A lapokat alaposan rá kell préselni a ragasztóanyagra annak érdekében, hogy a ragasztás erős legyen, illetve a ragasztóanyag elterüljön.

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy a padlóragasztó használható-e laminált padló esetén. A laminált padlólapok ragasztása egyáltalán nem ajánlott, hiszen ez esetben csak a költségeket növelnénk, ráadásul az ilyen esetben használt párazáró és hőszigetelő fólia is használhatatlanná válna egy esetleges felszedés esetén. A laminált padló az ajánlott és általánosan használt módszerekkel tökéletesen lerakható, nincs szükség padlóragasztóra.

De mi a helyzet a betonburkolatokkal? Jó hír, hogy betonon bátran alkalmazhatjuk a padlóragasztót. Természetesen ebben az esetben is gondoskodni kell a felület egyenetlenségeinek eltüntetéséről, illetve portalanítást is kell végeznünk. Betonon is használjunk alapozó készítményt!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a padlóragasztó és falragasztó készítményeket, amelyek nagy segítségünkre lesznek az otthonunk felújítása során!