Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Tükör

Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TÜKÖRREL A TÁGABB ÉS VILÁGOSABB TEREKÉRT

Mindennapi életünk szinte elképzelhetetlen tükrök nélkül. Tükör van a lakásunkban, az üzletekben, munkahelyünkön, autónkban, sőt még sokszor a táskánkban is. Annyira az életünk részévé váltak a tükrök, hogy néhány napi tükörmegvonás furcsa, szokatlan érzéssel töltene el bennünket.

A lakásunkban elhelyezett tükrök elsődleges funkciója, hogy láthassuk saját magunkat, megnézzük benne magunkat. Ezen rendeltetésük mellett a tükrök kiemelkedő funkciót látnak el a lakberendezésben is.

Ha csoportosítani szeretnénk a lakásban elhelyezhető tükröket, beszélhetünk fürdőszobai tükörről, szobatükörről, állótükörről vagy padlótükörről. Tükör segítségével egy nagyobb tér illúzióját tudjuk kelteni, sőt a tükör elé vagy fölé felszerelt lámpával világosabbá varázsolhatjuk a helyiséget.

Egy helyiség viszonylag egyszerűen ,,növelhető”, nem kell mást tennünk, csupán elhelyezni egy nagyméretű tükröt szobánk valamelyik szabadon hagyott falára, máris készen van a nagyobb szoba, illetve annak illúziója. A tükrök lehetnek díszítő elemek a nappaliban is elsődleges funkciójuk mellett.

Minél kisebb a lakásunk és minél több apró helyiséggel rendelkezünk, annál inkább javasolt a tükrök számának növelése. A tükrök elhelyezésével a nagyobb szoba, és ezzel együtt: nagyobb, tágasabb lakás, illúzióját keltjük.

A fény jótékony hatásáról sem sokat kell értekezni. Mindannyian tudjuk, hogy egy sötét szoba vagy lakás kellemetlen érzést kelt bennünk. Mind a hangulatunkra, mind pedig immunitásunkra kiválóan hat a természetes fény megléte. Mint ahogy a teret, így a fényt is tudjuk növelni, fokozni tükör segítségével. Tükrök használatával jobban ki tudjuk használni a szobába érkező fényt.

A tükrök tisztítása, tisztántartása szempontjából érdemes észszerűen gondolkodni vásárláskor, mielőtt döntenénk egyik vagy a másik modell mellett.

Ha kisgyermek van a családban, biztosak lehetünk benne, hogy összemaszatolja az alacsonyan elhelyezett tükröt, mivel egy ilyen eszköz a gyermek számára, az önfelismerés szakaszában, a legérdekesebb.

A tükrök egy kisebb csoportját képezik a kozmetikai tükrök. Ezek talppal rendelkeznek, előnyük, hogy mozdíthatók, bárhová áthelyezhetők, sőt másik tükörrel egyszerre használva hátulról is megnézhetjük magunkat.

Keretes tükrök vásárlása esetén vegyük figyelembe a keret stílusát és színét, így biztos stílusában is egy jól beilleszthető darabot tudunk majd kiválasztani. Leggyakoribb a fehér, fekete, arany- és ezüstszínű keret, de emellett színes, élénk darabokat is be tudunk szerezni.

Vannak torzító tükrök is. Ezek nevetségessé tehetik az elé állókat. Mindig egy jó nevetés forrásai. Fogyókúrázók számára veszélyesek lehetnek a soványító tükrök, mert hosszútávon csapnak be bennünket.

Szépek és dekoratívak a mintázott tükrök. Akkor válasszunk ilyen darabot, ha stílusában be tudjuk illeszteni a már elhelyezett bútorok és a fal színe és stílusa mellé. A fakerettel ellátott modellek természetes hatást keltenek, és nagyon dekoratívak azok számára, akik a faburkolatot részesítik előnyben a lakberendezés során.

Egy keret nélküli tükör kiválasztásával biztos nem tudunk mellényúlni. Bárhol elhelyezhető, akár lakásrenoválás, átrendezés esetén bátran átkerülhet egyik helyiségből a másikba. A falra szerelés során semmiképp ne spóroljunk a csavarokkal és egyéb eszközökkel, viszonylag nehéz tárgyakról van szó, emiatt könnyen kieshet, lecsúszhat az akasztóról, amennyiben nem elég erősen és nem megfelelően rögzítjük.

A tükröket praktikussági szempontból állva szokás elhelyezni, azonban egy fekve elhelyezett tükör is modernné és különlegessé tudja varázsolni a helyiséget. Ezt már a vásárlásnál jelezni kell, esetleg két akasztóval is elláthatjuk tükrünket.

Amikor megérkezik valamely termék, ellenőrizzük magát a tükröt, az üveglap egyenletességét, nézzük meg, van-e rajta valamilyen hiba. Ha van egy elem a lakásban, aminek hibamentesnek kell lennie, akkor ez az. Nincs olyan, hogy majd elfedjük vagy megszokjuk, tisztának, simának és makulátlannak kell lennie.

Mindenki találja meg a leginkább tetsző darabot, érdemes vásárlás előtt alaposan átgondolni, mit szeretnénk, és mennyi ideig akarjuk használni. Miután kiválasztottuk, megérkezik a termék, már csak a felszerelés és tisztántartás marad, amire szintén érdemes odafigyelni, hová, hogyan helyezzük el tükrünket a minél jobb használhatóság érdekében.

A mindenki által ismert Hamupipőke című mesében is fontos szerepe van a mesebeli, beszélő tükörnek, nem kevesebb a felelőssége, mint a visszatükrözés, az igazság kimondása. Körülbelül a mi életünkben is ennyire fontos egy-két jó tükör kiválasztása és beszerzése!