Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Lakberendezés

Megtekintés Rács Lista

1-9/120 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/120 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LAKBERENDEZÉS TIPPEK – ÍGY KEZDJÜNK HOZZÁ…

A lakásunk stílusának és berendezésének megválasztása rendkívül fontos döntés, hiszen ez határozza meg, hogyan érezzük magunkat a saját otthonunkban. Igényesen megválasztott színekkel, bútorokkal és kiegészítőkkel a falakból igazi menedéket varázsolhatunk, ahol mindig jól érezhetjük magunkat.

A lakberendezés nem könnyű feladat. Persze megvásárolhatjuk az első, szemünk elé kerülő bútordarabokat, befesthetjük a falakat azzal a festékkel, ami épp akciós volt a legközelebbi hipermarketben, de ennél rendszerint többre vágyunk. Szeretnénk megvalósítani a saját elképzeléseinket, illetve szeretnénk szabadjára engedni a kreativitásunkat, aminek csak a képzeletünk szabhat határt. Ugyanakkor érdemes alaposan megtervezni a lakberendezés folyamatát, hiszen csak így örülhetünk majd annak a végeredménynek, amiről mindig is álmodtunk.

Mielőtt munkához látunk, érdemes elrendezési tervet készítenünk. Ehhez természetesen ismernünk kell a tér nagyságát, illetve számba kell venni, szeretnénk-e bontással járó átalakításokat. Mindenképpen vegyük figyelembe, milyen bútorokkal rendelkezünk, illetve vegyük számításba azok helyigényét is. Természetesen szükségünk lesz mérőszalagra, hiszen a tervezés sokkal pontosabb, ha tisztában vagyunk a valós méretekkel! A tervezés során fordítsunk kiemelt figyelmet a nyílászáróknak, hiszen a rajtuk beszűrődő fény alapjaiban határozza meg, milyen lépéseket tervezhetünk, illetve kell terveznünk a lakberendezés során. Természetesen a fűtőtestek és radiátorok elhelyezkedéséről sem feledkezhetünk meg.

Mielőtt munkához kezdünk, érdemes ötleteket és inspirációkat gyűjteni. Érdemes időt szánni a bútorok nézegetésére, illetve alaposan megfontolni, milyen textúrák és milyen színek jelenthetik a legszerencsésebb változást. Ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes divatirányzatok gyorsan változnak, mások pedig sokkal „tartósabbak”. Miután elég időt szántunk az ötletelésre és az inspirációk gyűjtésére, már biztosan kialakult bennünk az igény, milyen színeket látnánk szívesen az otthonunkban.

A lakberendezés során rendszerint egy uralkodó színvilágot határozunk meg, amit minden helyiségben kisebb vagy nagyobb méretben módosítunk, „feldobunk” kicsit. A hasonló színek hasonló színvilágot és hangulatot teremtenek, de egy-egy meghatározó bútor vagy erősebb szín használata alapjaiban meghatározhatja a helyiség stílusát. Ugyancsak meg kell határoznunk, hogy a klasszikus díszítettséget vagy inkább a minimalista stílusjegyeket képviselő dizájnt részesítjük előnyben.

Minél többet foglalkozunk a lakberendezés kérdésével, annál több stílust és stílusjegyet ismerünk meg, amelyek kivétel nélkül kiváló lehetőségeket tartogatnak számunkra. Azzal fogunk szembesülni, hogy legszívesebben mindent belezsúfolnánk a lakásunkba, persze a lehetőségek végesek. Ha a díszítettség mellett döntünk, a lehetőségeink bővebbek, a minimalista irányvonal pedig a trendiségével lopja magát a szívünkbe. Akárhogyan is döntünk, mindenképpen szem előtt kell tartanunk a praktikum kérdéskörét.

Rengeteg olyan bútorral, berendezési tárggyal és kiegészítővel találkozunk, amelyek gyönyörűek, ízlésesek és különlegesek, de minden esetben figyelembe kell vennünk azt is, hogy megfelelnek-e a gyakorlati elvárásainknak. Léteznek lélegzetelállítóan szép bútordarabok, amelyek tökéletes díszként funkcionálnak, de arra kevésbé alkalmasak, hogy rájuk üljünk. Minden esetben vegyük figyelembe a szokásainkat és az életvitelünket is. Ha szívesen üldögélünk hosszasan, kezünkben a kedvenc könyvünkkel, akkor legyen egy olyan fotel, amiben ezt megtehetjük. Ha a közös meccsnézés a kedvenc időtöltésünk, akkor jusson hely mellettünk a haveroknak is!

Miután kikristályosodott a fejünkben, hogy milyen bútorokat szeretnénk vásárolni, illetve, hogy milyen kiegészítőkre lesz szükségünk, nekikezdhetünk a költségek megtervezésének. Érdemes mindent összeírni táblázatos formában, végül pedig összeadni a várható kiadásainkat. Ne csak a bútorok és kiegészítők árát vegyük számításba, hanem a festékek és a festés költségét is, illetve számoljunk egyéb kiadásokra is, amelyek a lakberendezés során várhatnak ránk. Ha túlléptük a keretet, döntsük el, hogy faragni szeretnénk belőlük, vagy inkább várunk egy kis időt a vásárlással, míg elég pénzünk gyűlik össze.

Általánosságban kijelenthető, hogy érdemes kisebb léptékkel haladni, folyamatosan vásárolni a szükséges bútorokat és berendezési tárgyakat, így elkerülhetjük annak a veszélyét, hogy az előre elképzelt otthonunk a valóságban egészen máshogyan fest… Ha lépésről lépésre haladunk, akkor a szemünk előtt épül fel az otthonunk és válik olyanná, amilyenről mindig is álmodtunk.