Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kisszék és puff

Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PUFF ÉS KISSZÉK, AMELYEK HASZNÁLATÁNAK CSAK A KÉPZELET SZAB HATÁRT

Kellemes olyan széken ülni, mely méretre készül. Egy jól megválasztott, kisebb méretű szék is lehet kellemes és kényelmes. A tervezők minden esetben szem előtt tartják a használók méreteit és igényeit. Egy kisméretű szék nem feltétlen kényelmetlen. Nagy előnyük ezeknek az apró bútoroknak, hogy kis helyen elférnek, könnyűek, így könnyen mozgathatók és általában mutatósak. Ha sikerül igényes és tartós kisszéket vásárolnunk gyermekünknek, akár évtizedekig mellette lehet, mintegy hozzánő a használójához. Ideális esetben ezek a bútordarabok tartósak, mindennapos igénybevételük ellenére is szépek maradnak.

Sok esetben a kisszékek tervezőit a mesék vagy rajzfilmek világa inspirálja. Lekerekítik a sarkokat, gyakran csúszásgátlóval is ellátják őket, így biztonságosak és jól használhatók minden korosztály számára. Beltéri elhelyezéskor a lakásban kellemes, meghitt környezetet teremtenek, akár csak díszként vagy a gyermeksarok elemeként építjük be lakásunkba. Természetesen nemcsak beltéri, hanem kültéri elemként is kiválóan funkcionálnak. Használhatjuk ezeket a bútordarabokat a kertben, de akár munkavégzés során, horgászatkor, sőt elvihetők különböző rendezvényekre, ahol a szórakozás közbeni kényelmet biztosíthatják.

A puff eredendően lábtartóként számontartott bútordarab. Fotelben, televíziónézés közben szinte elmondhatjuk, hogy nélkülözhetetlen lábtartó. A munkában megfáradt végtagok szinte újjáélednek, amikor kényelmesen elhelyezzük egy színben és formában is jól megválasztott puffon. Éppen ezért: formájától és színétől függően nem csupán lábtartóként, hanem akár kisebb helyiségek kiegészítőjeként is kiválóan alkalmazható akár dekorációs, akár funkcionális célokra. Sőt egyes típusok tárolóként is használhatók, vannak olyan darabok, melyek külön tárolórekesszel is el vannak látva. A rendezett környezetet könnyebb kialakítani ilyen puffok birtokában, ugyanis az újságok, számlák, levelek, apró játékok kiváló tárolója is lehet egy-egy puff a szoba bármely szögletében.

Természetesen elüldögélhetünk csak a kanapén, vagy a fotelben is, de a puff valahogy tisztességet, igényességet sugároz, mintegy megadja a pihenéshez, szórakozáshoz a méltóságot. Ezeket a darabokat lábtámasztásra akkor használjuk, ha több időt töltünk egyhelyben. Amikor csak egy rövid időre vesszük igénybe, akkor jellemzően ülőalkalmatosságról beszélhetünk.

Vásárlás előtt nem árt alaposan átgondolni, hogy mire szeretnénk használni őket, ugyanis a bútor anyaga nagyban befolyásolja tisztíthatóságát. A lábtartónak szánt bútorokat érdemes ilyen fajta vizsgálat alá vetni, ha többnyire ülésre, vagy dekorációs célokra fogjuk használni, akkor kevésbé piszkolódik, ebben az esetben választhatunk kényesebb anyagok és színek közül is, ízlésünknek megfelelően. A világos színek, így a fehér, a bézs vagy a rózsaszín ülőkék szépek, nyugodtságot árasztanak egy jól kiválasztott szegletében lakásunknak, de ezeket az árnyalatokat inkább díszítésre, tárolásra érdemes használni, míg a lábtartó funkciót betöltő, aprócska bútorok inkább sötétebb, kevésbé érzékeny anyagból készülnek. Amennyiben vendégszékként is szeretnénk használni, mindenképpen érdemes könnyen tisztítható anyagot választanunk. A bőr és a rattan az ülőhelyeink közül a legmegfelelőbb, ha vendégek is használják, a vászon és a kötött anyagból készülő székek inkább a mindennapi élet kellékei lehetnek.

Mint ahogy a kisszékek, így a puffok is könnyen beilleszthetők a szoba egyes részeibe, nagy előnyük ezeknek a bútordaraboknak is a mozgathatóság. Könnyűek, általában tisztíthatók és dekorációs célokat is szolgálnak. Számos forma és szín közül ki tudjuk választani a legmegfelelőbbet, annak függvényében, hogy mire szeretnénk leginkább használni. Akik a klasszikus, hagyományos bútorokat kedvelik, ők mindenképp ahhoz illeszkedve választanak a klasszikus modellek közül, míg a lakáskultúrában a vagányabb színek és formák kedvelői is megtalálják a nekik tetsző darabokat.

Láthatjuk, hogy nagy a választék ülőkékből és puffokból, sok-sok forma, szín, méret áll a vásárlók rendelkezésére. Nekünk csak dönteni kell a kiválóan kialakított darabok közül. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában biztosan megtaláljuk az ízlésünknek leginkább megfelelő kisszékeket és puffokat!