Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Képkeret és képtartó

Megtekintés Rács Lista

1-9/99 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/99 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÉPKERETEK ÉS KÉPTARTÓK AZ OTTHONUNKBAN

A képkeretek és a képtartók segítségével könnyedén elhelyezhetjük az otthonunkban azokat a képeket, fotókat és műalkotásokat, amelyek a legkedvesebb számunkra. Sőt, ezek az apró kiegészítők kiváló ajándékötletnek bizonyulnak, ha személyes tartalommal tudjuk megtölteni őket.

Szívesen vesszük körül magunkat olyan dekorációkkal, amelyek szebbé és otthonosabbá varázsolják a lakásunkat. Ezek az apróságok teszik a falak és bútorok együttesét igazi meleg otthonná. A falakon elhelyezhető képkeretek tökéletes megoldást kínálnak, ha a sima falfelületeinket fel szeretnénk dobni. Az ilyen keretek gyorsan és egyszerűen elhelyezhetők, így könnyedén új dekorációkkal láthatjuk el a helyiségeinket.

Persze egyáltalán nem mindegy, milyen képkeretet választunk! Noha egyszerű döntésnek tűnik, érdemes alaposan megfontolni, milyen keret mellett döntünk, hiszen sok-sok éven keresztül a lakásdekoráció részét képezheti.

Mindenekelőtt figyelembe kell vennünk, milyen stílussal rendelkezik az a helyiség, ahol majd a képkeret lógni fog. Természetesen nem mindegy, hogy az otthonunk minimalista, vintage vagy barokkos stílusjegyeket képvisel… Habár a választás szabadsága megengedett, és némileg eltérhetünk a lakberendezés stílusától, óvakodjunk a túlzottan elütő stílusok alkalmazásától. Jó, ha már a kiválasztás előtt tudjuk, milyet szeretnénk, de ne zárjuk ki annak a lehetőségét sem, hogy egy keret megtetszik, holott egészen másfélét szerettünk volna…

A képkeret kiválasztása során fontoljuk meg, hogy magát a képet előtérbe vagy inkább háttérbe szeretnénk helyezni. Amennyiben a képnek központi díszítő szerepet szánunk, bátran választhatunk a szélesebb képkeretek közül is. Persze ne essünk túlzásokba, hiszen nem célunk, hogy magáról a képről tereljük el a figyelmet!

Természetesen érdemes figyelembe venni a képkeret színét is. Általánosságban elmondható, hogy világos képek esetén a sötét keretek, sötétebb tónusú képek esetén pedig a világosabb képkeretek jelentenek szerencsésebb választást, hiszen így teremthetünk kontrasztos megjelenést. Ha ki szeretnénk emelni a képek apró részleteit, abban az esetben mindenképpen érdemes alkalmazni ezt a trükköt. Az anyaghasználat tekintetében is legyünk körültekintők; fotók esetén akár a fém- és műanyag keretek is ideális választást jelenthetnek, festmények és pasztellképek esetén viszont a fakeretek adnak igazán szép megjelenést. Amennyiben van művészi vénával megáldott ismerősünk vagy barátunk, bátran kérjük ki a véleményét.

A legtöbb lakberendező szerint nincs szükség arra, hogy a helyiség minden fotóját és festményét azonos képkeretben helyezzük el. Az emberi szem egyszerűen nem fókuszál a keretekre, ha azok tökéletesen vannak megválasztva. Jó választás esetén azt látjuk, hogy a képek és festmények gyönyörűek. A homogén képkeret használat nem elvárás a lakberendezésben.

Gyakran felvetődik az a kérdés is, hogy a falon elhelyezett képeknek azonos méretűnek kell-e lenniük. Ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, ahogyan a dekorációval kapcsolatos kérdésekben lenni szokott. Egyesek szerint azonos falfelületen a különböző méretű képek rendezetlenség látszatát keltik, mások viszont a dinamikát vélik felfedezni az ilyen megoldásokban. Tény, hogy a különböző lakberendezési stílusok különböző módon nyilvánulnak a rendezetlenséghez. Bízzunk a saját szépérzékünkben, és válasszuk az ízlésünknek megfelelő elrendezéseket!

Ha úgy döntünk, hogy a különböző méretű képeket egyazon falon szeretnénk elhelyezni, a dinamikus hatás érdekében érdemes betartani néhány alapvető szabályt. A különböző képeket lehetőleg egymás közelében helyezzük el, máskülönben valóban szétszórtság hatását képesek kelteni. Természetesen érdemes arra is törekedni, hogy a különböző képek és fotók hasonló stílust képviseljenek, illetve azonos stílusú képkeretben helyezkedjenek el. Ilyen módon valóban izgalmas lakberendezési megoldásokat teremthetünk. Ha szeretjük a rendhagyó megoldásokat, kísérletezzünk bátran! Tekintsük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop képkeret és képtartó kínálatát, és válasszuk az igényeinknek és ízlésünknek megfelelő darabokat!