Kép, keret és matrica

Megtekintés Rács Lista

1-9/226 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/226 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÉP, KERET ÉS MATRICA A FALON

A különböző matricák, falon elhelyezhető képek nagyszerű lehetőséget biztosítanak számunkra, ha a megfelelő dekorációt keressük. A segítségükkel feldobhatjuk az otthonunk hangulatát, legyen szó akár a nappaliról, a hálószobáról vagy akár a konyháról. Érdekes, izgalmas minták állnak rendelkezésre, amelyek között könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek leginkább megfelelőket.

Napjainkban rendkívül népszerűek a minimalista stílusjegyekkel rendelkező bútorok és lakberendezési tárgyak. Előszeretettel választjuk ezt a stílust a különböző helyiségek esetében is, gyakran az egész lakást letisztult formákkal látjuk el. Emiatt azonban nem ritka, hogy az összhatás túlzottan sterillé válik, a lakás hangulata személytelen és rideg lesz. Szerencsére az igényes dekorációkra ilyen esetben is számíthatunk. Egy-egy élénk dekoráció máris feldobja a helyiség hangulatát, legyen szó akár faliképről vagy matricáról. Természetesen a visszafogottságra vágyók is megtalálhatják azokat a színeket és formákat, amelyek remek szolgálatot tesznek számukra. Ha nem szeretnénk a figyelem középpontjába helyezni a képet és a matricát, válasszuk a kisebb méretekkel rendelkező, visszafogott mintákat!

Ha van egy nagy üres falfelületünk, felvetődik a kérdés, mit tegyünk oda. Mondhatni, a nagy üres felület adja magát, hogy dekorációval lássuk el. Ha valamilyen kép mellett döntünk, valószínűleg szükség lesz egy megfelelő képkeretre. Ahogyan a lakberendezésben, úgy a faliképek esetében is gyakran törekszünk a letisztult formák használatára; a ma legnépszerűbbnek mondható képkeretek gyakran vékonyak vagy sima felületűek. Természetesen a lakberendezés stílusát és a képkeret anyagát is érdemes figyelembe venni; a skandináv stílushoz jól illeszkedik a fekete és a fehér műanyag, a rusztikus, neutrális és eklektikus stílusok kedvelik a természetes fát, a modernebb glamour irányzatok pedig szépen kiegészíthetők fényesen csillogó képkeretekkel.

Ha inkább a falmatrica mellett döntenénk, még könnyebb dolgunk van, hiszen még a képkeret kiválasztásával sem kell foglalkoznunk. Persze a megfelelő matrica kiválasztása nem minden esetben egyszerű, de némi keresgéléssel biztosan megtaláljuk az ízlésünknek leginkább megfelelő mintákat. A falmatricák mellett számos érv szól, ami miatt egyre népszerűbbek ezek a dekorelemek.

Nem túlzás azt állítani, hogy a falmatrica költségkímélő megoldás, egy exkluzív faliképhez és kerethez viszonyítva mindenképp... Ennek köszönhetően akár az egész lakásunkat kidekorálhatjuk, juthat matrica a nappaliba, a hálószobába, de még a konyhába is – mindenhova, ahol szívesen látnánk ilyen díszítőelemeket. A matricák alkalmasak arra, hogy a fal lefestése nélkül új színt vigyünk az unalmas falakra. Ráadásul ezt önmagunk is megtehetjük, nem kell napokat szánnunk a munkára, és természetesen szakembert sem kell hívnunk. Egyszerűen csak fel kell ragasztanunk a falmatricákat, ilyen egyszerű!

Érdemes tudni, hogy a falmatrica választék rendkívül széles, így egészen biztosan megtaláljuk azt a változatot, ami a leginkább megfelel az ízlésünknek, legyen szó egy nagyméretű színes dekorációról, ami valósággal hivalkodik, vagy legyen szó visszafogott egyszínű mintáról, ami visszafogottan, mégis elegánsan emeli az otthonunk hangulatát.

Noha a falmatrica választék igencsak széles, mindenképpen érdemes alaposan szemügyre venni a színeket és árnyalatokat. Gyakran nehézséget okoz a megfelelő árnyalat kiválasztása; ilyenkor nehéz eldönteni, hogy a bőség zavara vagy a különleges igényeink okozzák a gondot. A falmatricáknál ugyanolyan fontosak a színek, mint a formák, hiszen passzolniuk kell a helyiség többi eleméhez is. Nem túlzás a kijelentés, miszerint a falmatrica a lakásdekoráció része, így a kiválasztás során figyelembe kell venni a falak, a bútorok és a kiegészítők stílusát és színét is.

Noha legtöbbször kifejezetten falmatricákról beszélünk, érdemes tudni, hogy bizonyos matricákkal nagyszerűen és ízlésesen dekorálhatjuk a bútorainkat is. A bútorainkat nem cseréljük évente, gyakran évtizedekig használjuk őket. Egyes bútordarabok így igencsak unalmassá válhatnak. Ilyenkor tesznek remek szolgálatot a kisebb méretű matricák, amelyekkel könnyedén feldobhatjuk az unalmas szekrényeket és más bútorokat.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző képeket, faliképeket, képkereteket és matricákat találunk. Használjuk ezeket arra, hogy még szebbé és otthonosabbá varázsoljuk a lakásunkat!